Fotbal intern

Gigi Becali, mega-proiect nou. „Rival” imobiliar pentru FCSB la Pipera

Gigi Becali a finanţat de-a lungul timpului, în afară de FCSB, multe proiecte imobiliare. Acum vrea să construiască la Pipera un adevărat oraş.
08.04.2018 | 23:28
Gigi Becali megaproiect nou Rival imobiliar pentru FCSB la Pipera

În urmă cu câţiva ani, Gigi Becali demara construirea unui ansamblul imobiliar dedicat apartamentelor pretabile pentru programul Prima Casă. În februarie 2017 Arcom, compania de construcţii a patronului FCSB, vindea tot ce se ridicase unor investitori austrieci, valoarea tranzacţiei ridicându-se la 14,2 milioane de euro.

Gigi Becali era pornit să îşi vândă toate afacerile din România, cu excepţia clubului de fotbal roş-albastru. „Vreau să îmi simplific viaţa. Nu mai vreau să muncesc. Tot ce am vând. Singurul business pe care îl păstrez este echipa de fotbal Steaua”, declara atunci latifundiarul din Pipera într-un scurt interviu acordat revistei Capital.

Gigi Becali, mega-proiect nou. „Rival” imobiliar pentru FCSB!

Numi că spiritul său înnăscut de afcerist nu l-a lăsat să-şi ducă hotărârea până la capăt şi, aşa cum s-a descurcat să multiplice moştenirea de 200.000 de euro lăsată de tatăl său la o avere estimată la 500 de milioane de euro (conform revistei Capital, care îl plasa la sfârşitul anului trecut pe locul 6 topul celor mai bogaţi 300 de români), aşa plănuieşte să-şi majoreze în continuare sumele din conturi. În afară de intenţia de a-şi extinde afacerile şi în domeniul turistic, prin cumpărarea hotelului Rex din Mamaia, aşa cum v-a informat FANATIK.RO  (citiţi detalii aici), Gigi Becali are de gând să construiască la Pipera un adevărat… oraş, nu numai un ansamblu rezidenţial!

Exemplul turcesc

Proiectul imobiliar al patronului FCSB prevede, pe lângă spaţii de locuit (în blocuri şi în vile), un parc, un spital, două super-market-uri şi nelipsitul mall cu săli de cinema. Aşa cum spuneam, un adevărat orăşel. S-a inspirat din aşezările ridicate de la zero în Turcia la începutul anilor 2000, în jurul Istanbulului, ca nişte „sateliţi” care puneau la dispoziţia locuitorilor tot ce le trebuia, de la super-market şi creşă, la şcoală, spital şi cinematograf, nemaivorbind de locuinţe, preferinţa fiind pentru blocuri turn de 18-20 de etaje.

„Becali e cel mai bogat om din România. Are pământuri de două, trei miliarde”

Gigi Becali are pământul necesar, fostul preşedinte LPF Dumitru Dragomir susţine că terenurile deţinute de patronul FCSB ar valora 2-3 miliarde de euro, ceea ce l-ar plasa pe primul loc în clasamentul celor mai bogaţi români: „Are bani mulţi, mulţi! Muţi rău de tot! Nici Ţiriac nu are banii lui. Din pământuri face bani. A cumpărat când a trebuit pământ ieftin şi acum i-a crescut valoarea de sute de ori. Becali e cel mai bogat om din România, vă spun eu precis. Are pământuri de două, trei miliarde, vă spun sigur! Nu are nimeni în ţară aşa ceva”. Problema suprafeţei de teren necesare nefiind o problemă, Gigi Becali aşteaptă acum proiectele de la mai mulţi arhitecţi cu care a discutat proiectul său şi un deviz estimativ de cheltuieli, suma necesară la „prima strigare” fiind undeva în jurul a 300 de milioane de euro.

Mai are un sigur dor pe lângă Liga Campionilor: oraşul-satelit al comunei Pipera

Nu este, însă, imposibil ca patronul FCSB să se răzgândească pe parcurs şi, după ce „desţeleneşte” proiectul şi clădirile încep să se ridice, să-l vândă cu profit înainte de finalizare, aşa cum a mai făcut şi cu ansamblul de locuinţe destinate programului „Prima casă”, amintit mai sus. Până atunci, Gigi Becali visează, deocamdată, la titlul de campioană pentru FCSB, grupele Ligii Campionilor şi… orăşelul său din comuna Pipera!