Sport

Gigi Becali are înlocuitor „liber de contract” dacă Dică o comite și în campionat. Numele surpriză care poate veni antrenor la FCSB. Exclusiv

Gigi Becali i-a transmis lui Nicolae Dică că vrea doar victorii cu FCSB în SuperLiga. Altfel, patronul ia în calcul înlocuirea actualului tehnician cu unul liber de contract.
14.10.2022 | 00:59
Gigi Becali are inlocuitor liber de contract daca Dica o comite si in campionat Numele surpriza care poate veni antrenor la FCSB Exclusiv
Gigi Becali are varianta Marius Croitoru la FCSB dacă Nicolae Dică pierde în campionat. Foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Nicolae Dică a luat două guri zdravene de oxigen după victoriile cu FC Argeș și cu Petrolul în SuperLiga și două guri pline de venin în dubla cu Silkeborg. Cele 6 puncte din campionat păreau că au adus o liniște momentană pentru tehnician, care își joacă postul la fiecare meci care urmează.

Gigi Becali are înlocuitor pentru Nicolae Dică în cazul în care acesta va pierde în campionat. Numele lui: Marius Croitoru!

Deși public l-a susținut mai mereu pe Nicolae Dică, Gigi Becali i-a trasat acestuia obiective clare după pauza provocată de meciurile echipei naționale. Să câștige toate meciurile până la finalul turului. Altfel…

ADVERTISEMENT

De câteva zile patronul de la FCSB are și un înlocuitor la îndemână. În sensul că este… liber de contract. Numele lui? Marius Croitoru, 42 de ani pe 2 octombrie, care tocmai s-a despărțit la începutul săptămânii de Craiova lui Adrian Mititelu!

Dică a câștigat meciurile cu Piteștiul și la Ploiești și mai are două partide până la finalul turului sezonului regulat. FCSB joacă duminică acasă cu UTA, apoi merge la Sepsi pentru runda a 15-a. Un eșec într-una din aceste două partide i-ar putea fi fatal lui Dică. Cel puțin așa a discutat cu patronul zilele trecute.

ADVERTISEMENT

Pe Becali nu-l mai interesează partidele din Conference League, astfel că soarta antrenorului actual nu depinde de rezultatele europene. Deși după 0-10 cu Silkeborg te poți gândi și la despărțire… Pierderea de puncte însă în SuperLiga, în săptămânile care urmează, nu este tolerată sub nicio formă de patron. Iar Marius Croitoru chiar este pe placul finanțatorului roș-albaștrilor!

Marius Croitoru este și pe gustul lui Mihai Stoica, managerul de la FCSB: „E fantastic! Îi cam nimerea”

Marius Croitoru are ceva ce-l încântă foarte mult pe Gigi Becali. Echipele antrenate de el, și Botoșaniul, și FCU, au jucat un fotbal ofensiv. Pasează, atacă, merg peste adversar. Exact ce-și dorește Becali. Plus că Marius Croitoru este „efervescent” pe bancă, pune presiune pe jucători, îi ține mereu în priză.

ADVERTISEMENT

Nu doar Becali are cuvinte de laudă pentru Croitoru. Tehnicianul liber de contract este și pe placul managerului Mihai Stoica. În ultima vreme au fost situații în care părerile lui Gigi și Meme nu au coincis, dar la „subiectul Croitoru” sunt pe aceeași lungime de undă.

Meme a avut recent cuvinte de laudă la adresa lui Croitoru, referindu-se nu doar la scouting-ul acestuia, ci și la Marius antrenorul.

ADVERTISEMENT

La Craiova nu ştiu cine a adus jucători. La Botoșani îi aducea Croitoru, a dat multe lovituri. M-am ocupat ani de zile de asta. În momentul în care din 10 jucători nimereşti trei, e bine, dacă nimereşti şapte, e fantastic, iar el îi cam nimerea. Doar la Croitoru îi vezi pasându-i în careul advers, echipa lui joacă fotbal. Şi l-a pierdut pe Compagno, care era extrem de important”, declara Stoica despre Croitoru la Orange, la începutul lunii octombrie.

Între timp, eșecul cu Chindia al Craiovei lui Mititelu a rupt contractul dintre părți, iar Croitoru este șomer de câteva zile.

Gigi Becali l-ar putea rata pe Marius Croitoru dacă Teja e mai „grăbit” decât Dică să o comită în SuperLiga!

Chiar și așa, nu se știe cât timp Marius Croitoru va fi un tehnician liber de contract și dispus să preia FCSB.

Coincidență sau nu, Croitoru a plecat de la FCU Craiova chiar înainte de deplasarea oltenilor la Botoșani, fosta sa echipă, singura din cariera de antrenor. Ironia sorții ar putea face ca tocmai FCU să-l… reangajeze pe Croitoru la Botoșani.

Mihai Teja, antrenorul lui Iftime, trăiește cu ultimatumul în buzunarul de la trening. Teja simte clar presiunea fiecărei partide. Botoșaniul are 7 meciuri fără victorie și e pe loc de baraj. Un eventual eșec și cu FCU îi poate deschide ușa lui Marius Croitoru.

Ar fi cazul în care Gigi Becali l-ar rata în acest moment pe Croitoru. Dacă nu cumva se desparte de Dică mai repede… Simplificând calculul culiselor la ora aceasta: Croitoru ar putea merge la echipa care pierde prima, dintre FCSB și Botoșani, și unde patronul chiar nu mai are răbdare. De urmărit cine o „comite” primul: Dică sau Teja? Sau cine pleacă primul dintre ei. Zilele fierb la început de week-end!

  • 13 meciuri a antrenat Marius Croitoru pe FCU Craiova, 12 în SuperLiga și unul în Cupă. A realizat o medie de 1,38 puncte per meci
  • 3 sezoane a pregătit-o Croitoru pe FC Botoșani, în perioada iulie 2019 – iunie 2022

  • Cota BETANO pentru FCSB: 2,20 este cota pentru „1 solist și nu marchează ambele echipe” la FCSB – UTA. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT