Fotbal intern

Gigi Becali, argumente pro și contra pentru prelungirea contractului lui Bogdan Planic. “Îl vreau, dar nu în orice condiții. Plătesc taxe mari pentru el!”

27.10.2019 | 14:18
Gigi Becali argumente pro si contra pentru prelungirea contractului lui Bogdan Planic Il vreau dar nu in orice conditii Platesc taxe mari pentru el
ADVERTISEMENT

Gigi Becali, argumente pro și contra pentru prelungirea contractului lui Bogdan Planic, fundașul central al FCSB-ului care va intra în ultimele 6 luni de contract cu vicecampioana României și care va putea semna cu orice echipă. Latifundiarul din Pipera a dezvăluit că își dorește ca sârbul să rămână la FCSB, dar nu-i oferă mai mult de 15.000 de euro pe lună pentru că plătește taxe foarte mari.

Gigi Becali, argumente pro și contra pentru prelungirea contractului lui Bogdan Planic

“Planic dacă vrea să plece, să plece! Putem să-l ținem cu forța. Dar nu poate să plece decât în vară. N-am negociat nimic. I-am transmis prin Vintilă că o să-i prelungesc contractul dacă vrea. El a spus că domnule, nu vă luați după impresar, că nu vorbesc cu el și ăla nu este impresarul meu. În al doilea rând, trebuie să știți voi un lucru. Planic nu e comunitar. Îi dau 15.000 pe lună și de fapt îi dau 25.000, plătesc și 10.000 taxe, nefiind comunitar.

ADVERTISEMENT

Și atunci pentru ce să țin un fundaș central la care să-i dau 10.000 în plus, când pot să iau un fundaș central la care să-i dau numai 2.000 taxe? Dar nu e vorba de asta. Eu i-am transmis că vreau să-i prelungesc. Vrea, bine. Nu vrea, îi mulțumesc pentru tot ce a făcut. Jucător valoros, mi-a pierdut și campionatul cu Iași…glumesc. Acum vor scrie ziarele că Becali e supărat pe Planic, că a greșit cu Iașiul, Becali nu vrea să prelungească cu Planic că plătește taxe… Eu doar v-am spus care este inconvenientul”, a spus Gigi Becali, la Look Plus.

FCSB a plătit 300.000 pentru Bogdan Planic

Bogdan Planic a ajuns la FCSB pe 23 august 2017 și mai are contract până în vara anului 2020. Fotbalistul în vârstă de 27 de ani este cotat de site-urile de specialitate la 2,3 milioane de euro, iar în sezonul 2019 – 2020 a evoluat în 17 meciuri pentru vicecampioana României, dintre care 8 în Europa League. Pe parcursul carierei, Bogdan Planic a evoluat la echipe precum Zlatibor, Slobode Uzice, FK Bezanija, Jedinstov Uzice, OFK Belgrad, Red Star și Vojvodina. Gigi Becali a plătit în 2017 nu mai puțin de 300.000 de euro pentru fundașul sârb.

ADVERTISEMENT

În vara anului 2018, Bogdan Planic a primit o ofertă de la Eintracht Frankfurt în valoare de 5.000.000 de euro, dar Gigi Becali le-a solicitat nemților nu mai puțin de 10 milioane de euro, exact atât cât este clauza de reziliere a fundașului sârb. E e urmărit atent din Germania, însă sunt variante și din Italia și Franța. Însă există o problemă. Bogdan nu este de vânzare în acest moment, e doar de un an la echipă, conducerea așa spune. Singura variantă ca el să poată pleca este ca unul dintre cluburile interesate să vină cu 10 milioane de euro. De ce 10? Pentru că asta e clauza de reziliere a lui Planic”, a declarat Milojkovic, impresarul lui Planic.