Fotbal intern

Gigi Becali așteaptă Academica Clinceni în Liga 1 Betano: ”O să le cer banii înapoi ca să fie totul legal”

08.04.2019 | 14:28
Gigi Becali asteapta Academica Clinceni in Liga 1 Betano O sa le cer banii inapoi ca sa fie totul legal

Finanțatorul clubului FCSB, Gigi Becali, așteaptă promovarea echipei Academica Clinceni în Liga 1 Betano și spune că va face toate demersurile legale pentru a nu încălca regulamentele Federației Române de Fotbal. Omul de afaceri a dezvăluit că el plătește salariile la formația din Liga 2 sub formă de sponsorizare, iar primăria vine cu partea administrativă.

Gigi Becali așteaptă Academica Clinceni în Liga 1 Betano: ”O să facem nişte cereri la federaţie”

”Aşa a şi fost ideea. Dar acum, dacă va promova o să trebuiască să fac toate demersurile la federaţie să spun: Uite, domne, am finanţat Clinceniul… Să le cer banii înapoi, nu ştiu. Trebuie să fac nişte lucruri ca să intrăm în legalitate. Finanţarea constă în nişte sponsorizări, ce au nevoie. Jucătorii, de exemplu, pe care îi trimit acolo, le dau salarii eu. Să vedem jucătorii ăia, le punem nişte clauze, nu mai au voie să… Ne gândim la nişte lucruri care să nu afecteze legea, adică să nu încalce legea”, a declarat Becali la emisiunea Digi Sport Matinal.

”Eu nu mă gândeam, ei spuneau că promovează, eu râdeam. Ei spuneau că au nevoie de atâţia bani ca să promoveze, eu râdeam. Am dat acolo bani, am sponsorizat, este asociație, dar dacă va promova o să facem nişte cereri la federaţie să ne spună care sunt paşii ca să nu încălcăm regulamentul. Pe mine m-a interesat să promovăm jucători, cum face Juve, care are încă o echipă. O să facem totul ca să fie în legalitate”, a spus Gigi Becali, care așteaptă ca Academica Clinceni să promoveze în Liga 1 Betano.

Jucătorii echipei Academica Clinceni sărbătoresc unul din golurile marcate în meciul cu Sportul Snagov
Jucătorii echipei Academica Clinceni sărbătoresc unul din golurile marcate în meciul cu Sportul Snagov

”Eu care nu sunt specialist promovez în Divizia A”

”Eu am vrut să promovez jucători, acolo, în Diviza B. Primăria dădea lucrurile adminsitrative, iar salariile le plăteam, finanţam, sponsorizam eu. Ei râd de mine, că nu mă pricep, dar face Dumnezeu şi Clinceniul, care nu bănuiam, promovează în Liga 1 Betano. Specialiştii care au echipe, care sunt patroni şi specialişti, nu ştiu cum să facă, că retrogradează, eu care nu sunt specialist promovez în Divizia A”, a mai afirmat finanțatorul FCSB în încheiere.

Academica Clinceni a învins Sportul Snagov în deplasare cu scorul de 2-0 într-un meci din etapa cu numărul 28 și a luat o opțiune importantă pentru promovarea în Liga 1 Betano. Cu zece etape înainte de finalul sezonului, formația din Clinceni se află pe primul loc în clasamentul din Liga 2, cu un avans de patru puncte față de următoarea clasată Chindia Târgoviște și cu cinic puncte față de Petrolul Ploiești și Sportul Snagov.