Sport

Gigi Becali, avertizat că nu va lua zeci de milioane pe jucătorii lui: ”Nu o să vinzi niciodată jucând cu Voluntari sau Clinceni”

Ionuț Chirilă dă de pământ cu strategia prin care Gigi Becali speră să vândă jucători pe zeci de milioane de euro în campionatele importante.
05.06.2021 | 13:32
Gigi Becali avertizat ca nu va lua zeci de milioane pe jucatorii lui Nu o sa vinzi niciodata jucand cu Voluntari sau Clinceni
ADVERTISEMENT

Ajuns la 55 de ani, fără un angajament tocmai din 2017, când a antrenat-o pe ASA Târgu Mureș, Ionuț Chirilă rămâne unul dintre cei mai vocali tehnicieni români.

Acesta a analizat strategia prin care Gigi Becali își promovează jucătorii ”de export” și a tras concluzii dureroase pentru finanțatorul roș-albaștrilor.

ADVERTISEMENT

Jucătorii români nu au combativitate

Ultimii fotbaliști români transferați într-un campionat puternic au fost Valentin Mihăilă și Dennis Man, ambii achiziționați de Parma, echipă care a încheiat recenta ediție de Serie A pe ultimul loc.

Chiar dacă sumele de transfer au fost considerate importante pentru fotbalul românesc, 8,5 milioane pentru Mihăilă, respectiv 13 milioane de euro pentru Dennis Man, antrenorul Chirilă consideră că acestea au reprezentat un maxim posibil.

ADVERTISEMENT

Calitatea slabă a echipelor din Liga 1 îngreunează cel mai mult realizarea de transferuri cu adevărat importante, a mai spus Chirilă.

”Nu o să vinzi niciodată jucând cu Voluntari, Clinceni sau cu alte echipe, jucători la Milan, la Leverkusen, și așa mai departe. Pentru asta, echipele noastre trebuie să dobândească forță, să se ducă mai departe în grupele Europa League. Champions League e deja o utopie.

ADVERTISEMENT

Cluburile mari pot să-ți cumpere jucători doar dacă ai adversitate cu ei. Trebuie să joci contra Barcei, contra Realului, contra lui Juventus, pentru ca ei să-ți cumpere jucători pe 20 sau 25 de milioane de euro, cum aud patronii din România că vor să vândă”, a declarat Chirilă, la Digisport.

Pe cine speră să încaseze Gigi Becali zeci de milioane de euro

În acest moment recordul de transfer pentru un fotbalist din Liga 1 este deţinut de Dennis Man, vândut de FCSB la Parma în schimbul a 13.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Mutarea l-a făcut pe Gigi Becali să-și frece mâinile de bucurie și a stabilit noi tarife ”de export” pentru celelalte ”perle” din lotul roș-albaștrilor.

Olimpiu Moruțan, Florinel Coman și Octavian Popescu sunt jucătorii pe care patronul celor de la FCSB speră în încaseze câteva zeci de milioane de euro.

Însă, în ciuda așteptărilor omului de afaceri, ofertele pentru aceștia abia dacă ajung la 10 milioane. Anul trecut Gigi Becali considera oferta celor de la Norwich, 12 milioane, prea mică pentru Dennis Man. Câteva luni mai târziu îl vindea pentru 13 milioane.

Aproximativ 10 milioane ar fi oferit și Sporting Lisabona pentru Florinel Coman, dar transferul nu s-a materializat tot din cauza pretențiilor mult mai mari ale lui Becali.


  • (P) Cota BETANO pentru sezonul viitor din Liga 1: 3,75 este cota pentru “FCSB câștigă titlul”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT