Fotbal intern

Gigi Becali, avertizat cu privire la Mihai Roman: “A doua zi urmează divorţul”

20.08.2018 | 15:13
Gigi Becali avertizat cu privire la Mihai Roman A doua zi urmeaza divortul

Gigi Becali a adus noi întăriri pe ultima sută de metri pentru a îmbunătăţi lotul celor de la FCSB. Astfel, formaţia antrenată de Nicolae Dică i-a transferat pe Alexandru Stan şi pe Mihai Roman, căpitanii formaţiilor Astra Giurgiu şi FC Botoşani. Recunoscut pentru faptul că îşi critică deseori jucătorii atunci când au evoluţii mai puţin inspirate, Gigi Becali este avertizat că în cazul mijlocaşului sosit de la Botoşani ar trebui să facă rabat de la critici.

Cel care i-a dat acest sfat lui Becali este unul dintre patronii din Liga 1 cu care a făcut multe afaceri în ultima perioadă. Este vorba despre conducătorul celor de la FC Botoşani, Valeriu Iftime. Acesta e sigur că Roman nu ar rezista prea mult criticile patronului: “Dacă Mihai e jignit public, a doua zi e divorţul. Mihai nu stă la bani la FCSB, el a plecat pentru a face istorie sportivă. El ştie că mai are de jucat un sau doi şi această ocazie trebuie să trateze ca atare. Nu acceptă niciodată să fie călcat în picioare. E foarte orgolios, ambiţios. El e un tip excepţional. Odată l-am criticat pe Mihai şi vreau să vă spun că n-am vorbit cu el o lună sau două luni de zile”, a spus Ifitime, la ProSport.

Gigi Becali, avertizat cu privire la Mihai Roman

Valeriu Iftime a vorbit şi despre problemele pe care le-a avut Mihai Roman de-a lungul carierei şi felul cum acestea le-au motivat pe fotbalistul care la un moment dat intrase în circuitul echipei naţionale a României:  “Va fi slăbită echipa, la nivel mental sigur. El ca jucător poate fi înlocuit, dar un jucător la nivelul său, un tip cu o conduită ireproşabilă ca sportiv… Este un copil care dă totul pe teren. De asta a avut accidentările pe care le-a avut, pentru că nu se menajează. Înţelege fotbalul ca şi cum ar fi totul pentru el. Nu întâmplător Dumnezeu i-a dat această şansă. Financiar stă relativ bine. Mental stă foarte bine, nu are cum să clacheze niciodată. Are o zi proastră, lui nu-i face observaţii pentru că el ştie mai bine că a jucat prost. Nu-i trebuie niciun fel de motivaţie. El trebuie doar lăsat, să-i spună antrenor pe ce post să joace, iar el o face cât de bine poate. Din acest punct de vedere e un fotbalist deosebit”, a mai spus Iftime.

Mihai Stoica a lăudat şi el transferurile lui Stan şi Roman I: Sunt jucători cu experienţă care au multe jocuri în Liga 1 şi sper să ne ajute. Aveam nevoie de jucători cu experienţă şi am ales din Liga 1 pentru că ei cunosc fotbalul de aici. Aveam nevoie de un jucător pe partea stânga pe care să-l cunoaştem foarte bine. Ei sunt doi jucători cu experienţă. Noi nu aveam fundaş stânga pentru meciul cu Rapid Viena şi de asta l-am ales pe Alexandru Stan, iar Roman are experienţă în cupele europene şi în Liga 1 şi cred că o să ne ajute. Eu sper să reuşim să ne calificăm în grupele Europa League, iar atunci o să avem nevoie de dubluri pe posturi pentru că o să fie foarte greu să joace aceiaşi jucători din trei în trei zile.”

Dacă Alexandru Stan a debutat deja în tricoul lui FCSB în meciul cu Sepsi, câştigat de roş-albaştri cu 2-0, Mihai Roman urmează să fie prezentat în curând de către trupa lui Nicolae Dică.