Sport

FC Botoșani pleacă în cantonament fără 8 jucători! Ce plan are Valeriu Iftime pentru a-i înlocui

FC Botoșani pleacă în cantonament fără opt jucători. Planul pus la cale de Valeriu Iftime prin care încearcă să aducă alți noi șase fotbaliști.
04.01.2023 | 22:01
FC Botosani pleaca in cantonament fara 8 jucatori Ce plan are Valeriu Iftime pentru ai inlocui
FC Botoșani pleacă în cantonament fără opt jucători. Sursă foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

FC Botoșani va merge în Antalya pentru cantonamentul programat în perioada 5-15 ianuarie. Fotbaliștii moldoveni s-au reunit astăzi la București și vor zbura mâine, 5 ianuarie, în Turcia. Formația finanțată de Valeriu Iftime va pleca în cantonament fără 8 fotbaliști.

FC Botoșani pleacă în cantonament fără 8 jucători. Decizia luată de Valeriu Iftime

FC Botoșani, la fel ca majoritatea echipelor din SuperLiga, va merge în Turcia pentru perioada de pregătire înainte de reluarea campionatului. Moldovenii vor sta la Miracle Resort Lara Antalya și vor susține trei partide amicale în cele 10 zile petrecute pe pământ străin.

ADVERTISEMENT

Valeriu Iftime a luat o decizie radicală înainte de plecarea în Antalya. Nu mai puțin de 8 fotbaliștii nu vor face deplasarea în Turcia pentru cantonamentul celor de la FC Botoșani.

Kevin Boli, Shaquill Sno, Marian Obedeanu, Yacouba Sylla, Elad Shahaf și Franco Mussis sunt jucătorii care nu fac parte din planurile moldovenilor. Totodată, formația antrenată de Flavius Stoican, a cărei venire pe banca moldovenilor a fost dezvăluită în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA, s-a despărțit de Ovidiu Perianu, ajuns la Chindia Târgoviște și Mateus Santos, care a semnat cu Farul.

ADVERTISEMENT

FC Botoșani va susține trei amicale în Antalya. Va înfrunta două echipe din Polonia

La fel ca FCSB, FC Botoșani va înfrunta două echipe din Polonia în meciurile amicale din Turcia, însă moldovenii vor da piept și cu o formație din Azerbaidjan.

Primul test de pregătire va avea loc pe 8 ianuarie împotriva celor de la Zaglebie Lublin, aflată pe locul 15 în clasamentul din Polonia, prima deasupra liniei roșii a retrogradării.

ADVERTISEMENT

Trei zile mai târziu, formația finanțată de Valeriu Iftime va juca împotriva Shamakhi FK, locul 7 în campionatul din Azerbaidjan. Ulterior, pe 14 ianuarie, Botoșani va încheia seria meciurilor de pregătire împotriva lui Radomiak Radom, locul 10 în clasamentul din Polonia.

Botoșani vrea să transfere șase fotbaliști în perioada de mercato din iarnă

Chiar dacă s-a despărțit de opt fotbaliști, FC Botoșani are o strategie bine definită și va încerca să aducă alți noi șase jucători care să contureze lotul condus de Flavius Stoican, anunță digisport.ro.

ADVERTISEMENT

Principalele posturi pe care Valeriu Iftime vrea să aducă intăriri se referă în special la zona defensivă. Moldovenii au a doua cea mai slabă apărare din campionat, cu 34 de goluri primite, imediat după „lanterna roșie” Mioveni, care are cu un gol mai mult primit.

Aflată pe locul 13 la final de an, Botoșani vrea să aducă doi jucători pe postul de fundaș central, un fundaș stânga și unul de bandă dreapta, un mijlocaș central și un atacant. În primul meci oficial al anului, moldovenii vor primi vizita Universității Craiova pe Stadionul „Municipal”.

ADVERTISEMENT