Fotbal intern

Gigi Becali, cel mai afectat om din fotbalul românesc de COVID-19! A pierdut 10.000.000€

30.10.2020 | 00:48
Gigi Becali cel mai afectat om din fotbalul romanesc de COVID19 A pierdut 10000000E
ADVERTISEMENT

Din cauza focarului COVID-19 de la FCSB, Gigi Becali şi-a văzut năruit visul de a juca în grupele Europa League, iar infectările cu COVID-19 l-au uşurat pe patron de 10 milioane de euro. Acum, FCSB arată o formă foarte bună pe plan intern şi pare să fi depăşit criza din septembrie. 

Focarul COVID-19 a izbucnit la FCSB în cel mai prost moment posibil când echipa juca pentru calificarea în grupele europene, care aducea un bonus consistent echipei. FCSB s-a oprit în turul trei cu Slovan Liberec, infecţiile cu noul coronavirus din lot spulberând orice şansă a roş-albaştrilor.

ADVERTISEMENT

Ratarea calificării este sinonimă cu ratarea a aproximativ 10 milioane de euro de către FCSB, o sumă importantă, mai ales în condiţiile de pandemie în care trăim. Astfel, pe lângă problemele de natură sportivă provocate de virus, Gigi Becali a suferit şi o pierdere financiară importantă.

Pagubă de 10.000.000 de euro pentru Gigi Becali din cauza infecţiilor cu coronavirus

Pe data de 16 septembrie, la FCSB a izbucnit un focar COVID-19. Cu doar o zi înaintea meciului din turul doi preliminar cu Backa Topola, 9 jucători au fost depistaţi pozitiv cu COVID-19: Sergiu Buș, Andrei Vlad, Ovidiu Popescu, Ionuț Vînă, Andrei Pandele, Darius Olaru, Florin Tănase, Andrei Miron şi Iulian Cristea, alături de majoritatea oamenilor din staff.

ADVERTISEMENT

Confruntarea a fost câştigată dramatic de echipa lui Toni Petrea. Scorul după 120 de minute era 6-6, iar după loviturile de departajare, FCSB s-a impus cu scorul de 5-4, penalty-ul decisiv fiind înscris de Man.

Următorul tur era împotriva lui Slovan Liberec, pe teren propriu, la doar o săptămână distanţă. Iar în loc să se amelioreze, criza s-a adâncit. Cu o zi înaintea meciului erau nu mai puţin de 15 jucători depistaţi pozitiv.

ADVERTISEMENT

FCSB a rezistat 60 de minute în faţa lui Slovan cu om în minus şi echipă experimentală

La startul meciului care s-a disputat la Giurgiu, FCSB alinia o echipă experimentală doar Soiledis şi Panţîru, fiind prezenţe obişnuite. Au fost aduşi de urgenţă de la Hermannstadt Karanovic şi Caiado şi promovaţi mulţi tineri de la echipa a doua.

Lucrurile s-au înrăutăţit pentru FCSB în prima repriză când tânărul Cană a fost eliminat. Chiar şi în 10 oameni, FCSB a rezistat o oră în faţa lui Slovan Liberec, care avea să se impună în cele din urmă cu două goluri marcate din faze fixe.

ADVERTISEMENT

Până şi antrenorul cehilor a recunoscut că raportul de forţe era clar diferit dacă FCSB avea lotul valid pentru meci şi că a avut noroc cu infectările de la echipă, care i-au înlesnit calificarea în play-off.

Slovan a profitat de şansa avută! S-a calificat în grupele Europa League

Slovan a profitat până la capăt de şansa avută şi a trecut de APOEL Nicosia în play-off, scor 1-0. Astfel, cehii s-au calificat în grupele Europa League, acolo unde sunt într-o grupă cu Hoffenheim, Gent şi Steaua Roşie Belgrad.

Mai mult, echipa cehă a început cu victorie grupele Europa League, reuşind să învingă cu 1-0 pe Gent, echipă care a jucat în preliminariile Champions League, fiind eliminată de formaţia lui Mircea Lucescu, Dinamo Kiev.

Cu lotul complet, FCSB avea şanse uriaşe de calificare. Slovan Liberec a arătat destul de modest la Giurgiu, iar la forma pe care o arată roş-albaştrii acum pe plan intern, este foarte probabil ca lucrurile să fi arătat diferit în cupele europene.

Jucătorii infectaţi cu COVID-19 la FCSB înaintea meciului cu Slovan Liberec: 

  • Andrei Vlad – portar
  • Vali Crețu – fundaș
  • Andrei Miron – fundaș
  • Iulian Cristea – fundaș
  • Marius Briceag – fundaș
  • Ovidiu Popescu – mijlocaș
  • Ionuț Vînă – mijocaș
  • Darius Olaru – mijlocaș
  • Andrei Pandele – mijlocaș
  • Olimpiu Moruțan – mijlocaș
  • Florin Tănase – mijlocaş
  • Florinel Coman – mijlocaș
  • Dennis Man – atacant
  • Sergiu Buș – atacant
  • Alexandru Buziuc – atacant

Câţi bani a pierdut Gigi Becali

Prin ratarea calificării, Gigi Becali a ratat un bonus de 2.571.480 de euro pe care îl oferă UEFA pe baza coeficientului istoric, plus un bonus 2.920.000 de euro pentru calificarea în grupe. Aici s-ar mai adăuga sumele câştigate în meciurile din grupe.

Punctele sunt plătite regeşte în Europa League. Egalul aduce 190.000 de euro în visteriile clubului, în timp ce o victorie este sinonimă cu 570.000 de euro. Evident, o eventuală calificare în primăvara europeană este premiată cu 500.000 de euro. Locul 1 în grupă înseamnă automat 1.000.000 de euro, iar locul 2, 500.000 de euro.

Al treilea eşec la rând în preliminariile Europa League

Aşadar, criza COVID-19 de la FCSB se dovedeşte a fi una foarte costisitoare pentru Gigi Becali. De altfel, în apariţiile sale publice, patronul FCSB recunoştea că banii din cupele europene sunt foarte importanţi pentru echipă şi că obiectivul primordial este accesarea acestor bani.

Problema este că FCSB ratează pentru al treilea an la rând grupele competiţiilor europene. A fost eliminată de Rapid Viena şi Victoria Guimaraes în play-off, iar de această dată s-a înclinat în faţa lui Slovan Liberec.

  • 10.000.000 de euro a pierdut Gigi Becali după ratarea calificării în grupele EL
  • 15 jucători a avut FCSB indisponibili pentru meciul cu Slovan Liberec

  • (P) Cota BETANO pentru Chindia – FCSB: 1,44 este cota pentru „total goluri: 0-3”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT