Sport

Gigi Becali continuă războiul cu CSA Steaua: “Nu o să vină nimeni să se asocieze cu ei! Cine le dă atâţia bani?”. Exclusiv

Gigi Becali continuă războiul cu CSA Steaua şi este sigur că "militarii" nu vor găsi niciun investitor care să bage bani în clubul care activează acum în liga secundă.
08.06.2023 | 15:10
Gigi Becali continua razboiul cu CSA Steaua Nu o sa vina nimeni sa se asocieze cu ei Cine le da atatia bani Exclusiv
Gigi Becali continuă războiul cu CSA Steaua: "Nu o să vină nimeni să se asocieze cu ei! Cine le dă atâţia bani?". Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Conflictul pentru siglă, marcă şi palmares între FCSB şi CSA Steaua datează deja de nouă ani şi finalul nu este aproape. Cele două tabere au mai multe fronturi de luptă deschise în instanţe, inclusiv procese privind palmaresul Stelei sau despăgubirile record solicitate de Armată de la Gigi Becali, de 37 de milioane de euro.

Gigi Becali continuă războiul cu CSA Steaua: “La proces o să îi întrebe judeătorul cât au produs cu marca Steaua în ultimii 10 ani dacă tot cer despăgubiri

Patronul celor de la FCSB nu se lasă şi a declarat pentru FANATIK că se va lupta să anuleze mărcile câştigate în instanţă de CSA Steaua. Mai mult, Gigi Becali este sigur că echipa Armatei nu va promova în SuperLiga, pentru că nu va găsi niciun privat cu care să se asocieze şi care să dea 3,7 milioane de euro anual doar pentru închirierea mărcii:

ADVERTISEMENT

“Imediat se fac 10 ani de când au marca. Să vedem cât au produs. Că la proces o să îi întrebe judeătorul cât au produs cu marca Steaua în ultimii 10 ani dacă tot cer despăgubiri. Şi ce o să zică? Că nu doar că n-au produs nimic, au şi cheltuit vreo 10 milioane de euro.

E ca şi cum ai un apartament pe care vrei să îl închiriezi cu 500 de euro şi după câţiva ani te trezeşti că tu nu ai făcut niciun ban din chirie, ba chiar ai pierdut că a trebuit să îl întreţii. Dar astea o să se vadă în instanţă, la judecată.

ADVERTISEMENT

“Păi cine îţi dă ţie 3,7 milioane de euro pe an pentru închirierea mărcii Steaua? Nu îţi dă nimeni, garantez asta”

Păi cine să vină să se asocieze cu ei? Ei nu îşi mai permit acum să se asocieze cu privaţii pe mai puţini bani decât au declarat, 3,7 milioane de euro pe an, la cât au evoluat ei folosirea siglei. Cine vine, trebuie să dea banii ăştia.

Şi cine îi dă? Nu îi dă nimeni. Oricum, încet-încet o să le anulez eu mărcile. Deja am anulat patru. Pentru că ceea ce s-a întâmplat în 2014 (n.r. la procesul în care a pierdut marca Steaua) este inadmisibil. 

ADVERTISEMENT

Eram şi în puşcărie, au reuşit cumva, dar nu ştiu ce a fost acolo. Dar nu merge asta la nesfârşit. Şi nici nu au cum să se asocieze cu un privat. Păi cine îţi dă ţie 3,7 milioane de euro pe an pentru închirierea mărcii Steaua? Nu îţi dă nimeni, garantez asta”, a spus Gigi Becali pentru FANATIK.

Senatorul Vasile Dîncu a retras iniţiativa de modificare a Legii Sportului care să permită echipelor departamentale promovarea în liga de elită, după două avize negative primite din partea Consiliului Legislativ și al Consiliului Economic și Social.

ADVERTISEMENT

Anunţul lui Lăcătuş sperie posibilii investitori: “Deci dacă vrea 51%, probabil trebuie să vină cu 51 de milioane, cred”

Astfel, pentru a evolua în prima ligă, CSA Steaua trebuie să îşi schimbe forma de organizare şi să devină o societate pe acţiuni. Dar, anunţul lui Marius Lăcătuş sperie posibilii investitori:

“Este destul de greu asocierea cu cineva, fie persoană fizică, fie că nu e persoană fizică, este foarte grea. Din câte am înțeles, pentru a te a asocia cu cineva care să fie majoritar se face o evaluare a secției de fotbal, a bazei sportive, a stadionului.

Această evaluare este în jur de 100 și ceva de milioane. Dacă vine cineva, crezi că sunt mulți dornici care vor să investească. Deci dacă vrea 51%, probabil trebuie să vină cu 51 de milioane, cred. Eu așa văd lucrurile, așa am înțeles. Apoi trebuie o garanție depusă, minim 3 ani, deci încă alte 10 milioane”, a spus Lăcătuş la Digisport.

CSA Steaua a încheiat pe locul doi în liga secundă, pe loc direct promovabil, dar locul “militarilor” a fost luat de Oţelul Galaţi. Este pentru al doilea sezon consecutiv când echipa lui Daniel Opriţa nu are drept de a evolua în prima ligă.

  • 37.000.000 de euro îi solicită Armata lui Gigi Becali pentru folosirea frauduloasă a mărcii
  • 2017 este anul în care a fost reînfiinţată secţia de fotbal din cadrul Clubului Sportiv al Armatei

  • Cotă BETANO pentru FCSB: 3.25 este cota pentru „Câștigător Liga 1 2023/2024: FCSB”

ADVERTISEMENT
Tags: