Sport

Gigi Becali continuă scandalul cu CSA Steaua: ”Îi spun lui Talpan că e eroul neamului”

CSA Steaua a promovat în Liga 2, dar finanțatorul FCSB, Gigi Becali, continuă sacandalul cu clubul Armatei și anunță că nu poate să ajungă în Liga 1.
31.05.2021 | 23:02
Gigi Becali continua scandalul cu CSA Steaua Ii spun lui Talpan ca e eroul neamului
ADVERTISEMENT

Echipa lui Daniel Oprița a învins în ambele manșe ale barajului echipa CS Afumați și și-a asigurat locul pentru sezonul viitor al eșalonului secund.

La scurt timp după această performanță, fostul mare fundaș Adrian Bumbescu a dat o veste tristă și anume că ”roș-albaștrii” nu vor avea voie timp de doi ani să urce în Liga 1.

ADVERTISEMENT

Scandalul dintre CSA Steaua și Gigi Becali atinge noi cote

Finanțatorul FCSB, Gigi Becali, a continuat scandalul cu CSA Steaua pe tema continuatoarei fostei câștigătoare de Cupa Campionilor Europeni și crede că Armata nu va avea niciodată echipă în Liga 1.

”Pentru ce ați făcut altceva ca să dați la alt privat, dacă era la un privat, pentru ce să faci asta? Care asociere că nu pot. Poate să fie asociație sau societate comercială, ceea ce nu au cum să fie. Dacă nu bagă societate comercială, cum să te asociezi cu un privat? Pe ce sume?

ADVERTISEMENT

Prima dată trebuie să facă o societate comercială pe acțiuni private, dar nu pot că sunt cu ministerul. Aici trebuie să preia și jucătorii și toate alea, cum să le preia, trebuie numai cu hotărâri de guvern, cum a făcut nea Viorel, cu hotărâre de Guvern, să se facă o asociație, care să ia activele. Nu pot să negocieze numele”, a declarat Becali la emisiunea Digisport Special.

Becali nu înţelege investițiile de la echipa Armatei

”Ei când au făcut, nu știau că nu pot să facă fotbal dacă ei trebuie să o înstrăineze. Au ajuns la momentul din ’98, când a luat Păunescu echipa. Pot să facă o asociație non-profit, dar cine o face? Nu se poate asocia ministerul. După, cum o preia? Să spunem că fac hotărâre de guvern și după poate să liciteze oricine.

ADVERTISEMENT

Ei peste două luni, dacă nu au asociație sau societate, nu mai pot să promoveze în Liga 1. Pentru ce vor să consolideze o echipă. Faci ca să câștigi niște bani, dar ei fac o echipă, pe care să îl dea la o asociație.

Dacă fac asta și vine cineva să dea 1.000.000 de euro pe an pentru a folosi numele, eu mă duc la Talpan, îmi scot pălăria și îi spun că e eroul neamului”, a mai spus finanțatorul FCSB.

ADVERTISEMENT

Becali explică de ce are mai mulți fani decât CSA Steaua

În final Gigi Becali a vorbit și despre suporterii celor două formații și este de părere că FCSB are mai mulți fani: ”Steaua are vreo 2.000 de spectatori, 1.000 de ultrași și încă 1.000 de copii de generali sau din vechea nomenclatură.

Ăia care sunt mai microbiști, ăia sunt care au deschis ochii cu mine, când aveau 5-10 ani. Copiii ăia care au acum 30 de ani sunt cu mine, că au crescut cu mine. Orice om înțelege că dacă un copil se naște și are vreo 20 de ani, el știe că ăla e viața lui, dar dacă un copil se naște acum doi ani, el n-are de unde să știe.

Bunul simț al omului știe ce înseamnă continuitate și că FCSB e Steaua. Toată lumea știe cine e Steaua. Cum adică ai făcut-o, ai dat-o lui Păunescu legal și după ai preluat-o și ai făcut-o pe acțiuni. Acum nu mai e Steaua, că așa a vrut un judecător. Vor dura 6-7 ani, dar se vor regla problemele”, a încheiat Becali.


  • (P) Cota BETANO ca FCSB să ia campionatul în sezonul 2021-2022 este 3,00. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT