Fotbal intern

Gigi Becali, atac la selecționer: „Contra e anti-FCSB”

Gigi Becali atac la selectioner Contra e antiFCSB

Patronul FCSB, Gigi Becali, nu a ezitat să critice selecția lui Cosmin Contra, înainted e duelurile cu Suedia și Insulele Feroe din preliminariile pentru Euro 2020. Becali susține că selecționerul este anti-FCSB pentru că nu l-a convocat pe Florin Tănase și a explicat cum a ajuns Dennis Man la naționala de seniori a României.

Gigi Becali se ia de Cosmin Contra înainte de meciurile cu Suedia și Feroe

Becali crede că Florin Tănase nu trebuia să lipsească din angrenajul echipei naționale: „Contra este anti FCSB. Am văzut că a fost convocat Grozav în detrimentul  lui Florin Tănase, care este cel mai util și cel mai bun jucător român. Contra când a văzut că ne-am supărat l-a luat pe Man la prima echipă. Pentru asta o să fac și eu o rugăciune pentru echipa națională, altfel nici nu mă uitam la meciuri”, a explicat Becali pentru Pro X.

De altfel, și Florin Tănase s-a arătat supărat că nu a fost convocat la națională: „Din păcate avem doar un jucător la echipa națională a României și nu știu ce putem să facem în plus ca să ne vadă și pe noi domnul selecționer. Eu cred că meritam să fiu convocat. Uitându-mă la cifrele mele, la pase, la dueluri… eu cred că trebuia să fiu convocat”, a spus Florin Tănase, după victoria cu Astra Giurgiu din ultima etapă.

Cosmin Contra, criticat de GIgi Becali în urma selecției făcute

Cosmin Contra a efectuat mai multe modificări în lotul naționalei

Inițial un singur jucător de la FCSB fusese convocat la naționala mare a României și alți cinci la reprezentativa de tineret. Este vorba despre fundașul dreapta Romario Benzar. După ce Gheorghe Grozav s-a accidentat și Răzvan Marin a devenit incert, Contra i-a convocat de urgență pe Dennis Man și pe Dan Nistor în lotul „tricolorilor”. De asemenea, Cosmin Contra i-a pierdut înainte de aaceastă dublă și pe căpitanul Vlad Chiricheș, dar și pe golgeterul României, George Țucudean. Astfel, a mai fost adus de la naționala de tineret și atacantul Andrei Ivan.

Lotul României pentru meciurile cu Suedia și Insulele Feroe:

Portari: Ciprian Tătărușanu (FC Nantes, 57/0), Costel Pantilimon (Nottingham Forest, 27/0), Florin Niță (Sparta Praga, 2/0)
Fundași: Cristian Manea (CFR Cluj, 7/1), Romario Benzar (FCSB, 14/0), Cristian Săpunaru (Kayserispor, 33/0), Ionuț Nedelcearu (FC Ufa, 3/0), Dragoș Grigore (Ludogoreț, 33/0), Cosmin Moți (Ludogoreț, 14/0), Cristian Ganea (Numancia, 5/0), Nicușor Bancu (U Craiova 1948 CS, 7/0)
Mijlocași: Tudor Băluță (FC Viitorul, 3/0), Răzvan Marin (Standard Liege, 14/1), Paul Anton (Krylia Sovetov, 8/0), Alexandru Cicâldău (U Craiova 1948 CS, 3/0), Alexandru Chipciu (Sparta Praga, 40/5), Nicolae Stanciu (Al-Ahli, 28/10), Ianis Hagi (FC Viitorul, 1/0), Alexandru Mitriță (New York City FC, 6/0), Dennis Man (FCSB, 2/0), Ciprian Deac (CFR Cluj, 18/3), Dan Nistor (Dinamo, 1/0)
Atacanți: George Pușcaș (Palermo, 4/1), Claudiu Keșeru (Ludogoreț, 29/7), Andrei Ivan (Rapid Viena, 6/0)

Partida cu Suedia se joacă sâmbătă, 23 martie, de la ora 19:00, în timp ce meciul cu Insulele Feroe se joacă marți, 26 martie, de la ora 21:45.