Fotbal intern

Gigi Becali crede că Man, Moruțan și Coman o pot scăpa pe FCSB de Europa Conference League. “Eu o să ajung în Liga Campionilor!”

26.09.2019 | 09:07
Gigi Becali crede ca Man Morutan si Coman o pot scapa pe FCSB de Europa Conference League Eu o sa ajung in Liga Campionilor

Gigi Becali crede că Dennis Man, Olimpiu Moruțan și Florinel Coman o pot scăpa pe FCSB de Europa Conference League, noua competiție care o să fie organizată de UEFA începând cu sezonul 2021 – 2022, acolo unde vor juca trei echipe din Casa Pariurilor Liga 1.

Gigi Becali crede că Man, Moruțan și Coman o pot scăpa pe FCSB de Europa Conference League

Planul meu este să fac o selecție de jucători, să fac o echipă puternică și să ajung în Champions League și în Europa League. Acesta este proiectul meu, vrând nevrând eu acolo ajung, dar acum să vedem dacă îmi iese. Dacă am putere să-l țin pe Florinel Coman, să-i țin pe toți jucătorii ăștia, pe Man, pe Moruțan, încă un an doi, o să reușesc.

Acum să vedem dacă am putere, dacă pot să refuz 20 de milioane pe Coman, că spre exemplu dacă-mi vine o ofertă de 20 de milioane pentru el nu știu dacă pot să refuz. Până la urmă sunt și eu om. Mă îndoi și eu la bani, nu mă îndoi ca alții, dar mă îndoi. Dar dacă te îndoi la bani nu mai vezi Champions League, nu mai vezi Europa League și rămâi să joci cu lumea a treia acolo, a spus Gigi Becali pentru digisport.ro.

Florinel Coman la un antrenament la FCSB-ului. Sursă foto: sportpictures.eu
Florinel Coman la un antrenament la FCSB-ului. Sursă foto: sportpictures.eu

Ce schimbări s-au produs după introducerea Europa Conference League

UEFA a decis să înființeze o nouă competiție continentală organizată la nivel de club – UEFA Europa Conference League, care are menirea de a oferi șansă mai multor cluburi de a participa în competițiile de pe continent. Toate acestea deoarece s-a decis ca Europa League să aibă 32 de echipe calificate în faza grupelor, iar acestea vor proveni din primele 15 campionate. România este pe 30 în acest moment, iar echipele autohtone nu vor mai putea participa în cea de-a doua competiție inter cluburi.

Ceea ce înseamnă că, în afară de formația care va câștiga titlul în Casa Pariurilor Liga 1, celelalte echipe voor juca în Europa Conference League. Primele 5 campionate vor avea dreptul la o singură echipă, iar țările clasate pe locurile 6-54 vor fi reprezentate de două. În aceste condiții, câștigătoarea Cupei României și echipele clasate pe locurile 2-3 vor juca în noua competiție.