Sport

Gigi Becali cu transferurile de milioane, Mihai Rotaru cu promisiunile! Cum s-au mişcat FCSB şi Universitatea Craiova în perioada de mercato

Gigi Becali a investit masiv în transferuri, în vară, în timp ce Mihai Rotaru a preferat să bage puţini bani. Ce mutări au făcut FCSB şi Universitatea Craiova în mercato.
17.09.2022 | 18:36
Gigi Becali cu transferurile de milioane Mihai Rotaru cu promisiunile Cum sau miscat FCSB si Universitatea Craiova in perioada de mercato
Câţi bani au investit Gigi Becali şi Mihai Rotaru în perioada de transferuri din vară
ADVERTISEMENT

FCSB şi Universitatea Craiova şi-au propus să încheie hegemonia impusă de CFR Cluj, după cinci titluri de campioană a României câştigate consecutiv. Cu toate acestea, doar “roş-albaştrii” au investit puternic în vară, în mercato. Duminică, de la ora 21:30, cele două rivale se vor duela în etapa a 11-a din SuperLiga. Înaintea derby-ului din Bănie, FANATIK a analizat cum s-au mişcat FCSB şi Universitatea Craiova în mercato.

Gigi Becali, vară incendiară pe piaţa transferurilor. FCSB a investit peste 4.500.000 de euro în mercato

După trei sezoane fără grupe în cupele europene şi şapte ani ani fără titlu în campionat, Gigi Becali a băgat adânc mâna în buzunar. FCSB a adus 11 jucători în această vară, iar unul, Vadim Raţa, a făcut deja pasul înapoi la echipa de unde fusese achiziţionat. FANATIK a anunţat în exclusivitate detaliile “repatrierii” internaţionalului moldovean, iar FCSB nu a plătit niciun cent din cei 325.000 de euro pentru transferul jucătorului de la FC Voluntari.

ADVERTISEMENT

FCSB a adus şapte jucători pe bani, în vară, iar numărul 1 de pe această listă a fost David Miculescu. Gigi Becali a plătit 1.700.000 de euro pentru această mutare, cea mai mare sumă din perioada de transferuri. Pentru Andrea Compagno, patronul “roş-albaştrilor” a scos din conturi 1.500.000 de euro şi i-a trimis spre FCU Craiova, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate.

Tot pe bani au fost aduşi Eduard Radaslavescu (500.000 euro / Farul), Radu Boboc (400.000 euro / Farul), Joyskim Dawa (350.000 euro / FC Botoşani), Marco Dulca (250.000 euro / Chindia) şi Bogdan Rusu (200.000 euro / CS Mioveni). În total, fără mutarea lui Vadim Raţa, Gigi Becali a cheltuit 4.900.000 de euro pentru transferuri.

ADVERTISEMENT

Trei transferuri gratis a făcut FCSB în vară. Billel Omrani a luat jumătate de milion la semnătură

FCSB a mai adus alţi trei jucători pe care nu a plătit niciun ban, veniţi liber de contract. Rachid Bouhenna, Joonas Tamm şi Billel Omrani au fost fotbaliştii pe care Gigi Becali nu a plătit nicio sumă de transfer, însă ultimul s-a îmbogăţit când şi-a pus semnătura pe contract.

Din informaţiile FANATIK, Billel Omrani a încasat 250.000 de euro la semnarea contractului cu FCSB, acord care se întinde pe un sezon cu posibilitate de prelungire pe încă doi ani. Atacantul francez va primi 20.000 de euro pe lună, astfel că va ajunge, la finalul stagiunii, să primească 490.000 de euro, fără prime de joc şi obiective.

ADVERTISEMENT

Mihai Rotaru a adus un singur jucător pe bani. Universitatea Craiova anunţa un buget de 1.000.000 de euro pentru transferuri, dar a cheltuit doar un sfert

Universitatea Craiova a făcut şapte transferuri în vară, însă o singură mutare a fost realizată pe bani. FANATIK a anunţat în exclusivitate că Bogdan Mitrea a fost transferat de olteni, după ce au plătit 250.000 de euro, clauza de reziliere a contractului jucătorului cu Sepsi Sfântu Gheorghe.

În rest, Raul Silva, Ivan Martic, Rivaldinho, Sergiu Hanca, Eduard Florescu şi Giedrius Arlauskis au fost aduşi fără a fi plătită o sumă de transfer. Este al doilea sezon consecutiv de austeritate la capitolul investiţii în transferuri, după ce, în stagiunea trecută, mutările au costat 355.000 de euro.

ADVERTISEMENT

La începutul perioadei de transferuri, Sorin Cârţu, preşedintele Universităţii Craiova, anunţa că bugetul de transferuri va fi de 1.000.000 de euro. “Din discuțiile pe care le-am avut în primă fază cu domnul Rotaru, se vorbea de un buget de 7,5 milioane de euro. Până la urmă, am găsit înțelegere din partea acționarilor și mergem către 11,5 milioane de euro, în ideea în care nu luăm în calcul să vindem vreun jucător. Mai avem un milion de euro special pentru transferuri, în așa fel încât să nu afecteze planul inițial, al bugetului de 11,5 milioane de euro. Important este să găsim jucătorii care ne interesează”, spunea fostul mare fotbalist pentru pagina de Facebook a clubului.

Gigi Becali i-a luat faţa lui Mihai Rotaru şi la sumele câştigate în prima parte a sezonului 2022-2023

Gigi Becali a investit masiv şi pentru că a avut câştiguri importante. FCSB l-a vândut pe Florin Tănase la Al-Jazira, mutare care a adus 3.000.000 de euro în conturile “roş-albaştrilor”. În plus, calificarea în grupele Conference League a însemnat un bonus de 3.912.500 de euro, plătit de UEFA pe 2 septembrie. Remiza cu Anderlecht a contribuit la bugetul clubului, cu 166.000 de euro. Astfel, primele luni ale sezonului 2022-2023 au însemnat un plus financiar de 7.078.500 de euro.

De cealaltă parte, Universitatea Craiova a ratat dramatic, după loviturile de departajare, calificarea în grupele Conference League, astfel că în conturile clubului au ajuns doar 750.000 de euro. Alţi 700.000 de euro au venit după ce Mirko Pigliacelli a plecat la Palermo, în schimbul a 500.000 de euro, şi după plecarea lui Gustavo, la Tractor (Iran), pentru 200.000 de euro, mutare anunţată în exclusivitate de FANATIK.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,87 este cota pentru „ambele marchează” la U Craiova – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT