Sport

Gigi Becali, de partea lui Adrian Mititelu, după FC U Craiova – Universitatea Craiova 1-2. ”E strigător la cer ce a făcut Istvan Kovacs”

Gigi Becali și Adrian Mititelu nu sunt prieteni, dar latifundiarul este de partea patronului celor de la FC U Craiova după derby-ul Olteniei câștigat de Universitatea Craiova cu 2-1. Vizat este Istvan Kovacs.
08.08.2022 | 18:30
Gigi Becali de partea lui Adrian Mititelu dupa FC U Craiova  Universitatea Craiova 12 E strigator la cer ce a facut Istvan Kovacs
A fost anunțat programul etapei a 19-a din SuperLiga. Universitatea Craiova - FC U Craiova 1948, derby-ul rudei. Sursă foto: sport.pictures.eu
ADVERTISEMENT

FC U Craiova și Universitatea Craiova au oferit un derby încrâncenat în etapa a 4-a din SuperLigă, câștigat de oaspeți cu 2-1. Toate golurile au fost marcate de la punctul cu var, iar centralul Istvan Kovacs a fost în prim-plan prin deciziile sale.

Gigi Becali: ”Omul are dreptate să facă scandal”

Echipa lui Adrian Mititelu a început cu un eșec noul campionat, dar victoriile cu FCSB și campioana CFR Cluj îi dădeau un avantaj, măcar de moral, în fața marii rivale locale Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

În derby-ul Băniei s-au impus oaspeții, dar unele decizii ale brigăzii de arbitrii condusă de Istvan Kovacs au stârnit reacții vehemente din partea oamenilor de fotbal.

Al doilea penalty dictat de Istvan Kovacs în favoarea Universității este cea mai contestată fază a meciului. Centralul a văzut henț la Bahassa, iar echipa din camera VAR nu a intervenit confirmând astfel decizia lui Kovacs.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali este alături de Adrian Mititelu în discursul acestuia prin care acuză o ”viciere de rezultat”. Becali este convins că dacă echipa VAR ar fi intervenit a doua lovitură de pedeapsă nu ar fi fost acordată pentru Universitatea Craiova.

”Eu m-am mirat când l-am văzut după meci pe Mititelu că vorbește atât de calm și de echilibrat. Nu înțelegeam ce oare se întâmplă cu el, dar apoi mi-am dat seama că omul nu a avut toate informațiile.

ADVERTISEMENT

Însă, bă, tată, omul chiar are acum dreptate să facă scandal. Nu poți să nu te duci să revezi faza aia. Vassaras trebuie să aibă o discuție cu Kovacs și să îl trezească.   

Dacă ți s-a și spus în cască, așa cum spune Mititelu, atunci e strigător la cer ceea ce a putut să facă Kovacs. Dacă se ducea să revadă faza, să fiți sigur că anula decizia acordării acelui penalty. Însă, Kovacs e prea mândru de el și nu vrea să accepte că greșește”, a spus Becali, la Prosport.

ADVERTISEMENT

Gigi becali a pus iar tunurile pe Istvan Kovacs

Centralul sătmărean Istvan Kovacs este unul dintre clienții lui Gigi Becali. De-a lungul anilor omul de afaceri a avut multe să-i reproșeze celui mai bun arvbitru al momentului.

Becali nu a ratat oportunitatea de a-l ataca din nou pe Kovacs după meciul FC U Craiova – Universitatea Craiova 1-2. Omul de afaceri crede că mândria este ”păcatul” lui Istvan Kovacs.

”Mândria te poate trage rău de tot în jos, iar noi am adus VAR-ul în România să corectăm unele greșeli. Din cauza mândriei tale, tu Kovacs, poți să influențezi într-un astfel de meci și lupta la titlu, iar eu nu vreau să simt pe propria piele ce a simțit Mititelu în meciul acesta”, a adăugat Becali.

Patronul echipei FCSB, impresionat de jocul celor de la FC U Craiova

Gigi Becali a mărturisit că a fost impresionat de jocul echipei FC U Craiova. Nu doar în derby-ul cu Universitatea Craiova, ci și în celelalte meciuri din această primă parte a sezonului.

Becali are și un interes major în a face pace cu Adrian Mititelu. Mijlocașul argentinian Juan Bauza ar fi pe lista de achiziții a roș-albaștrilor.

”Vă spun foarte sincer că am ținut cu Mititelu, iar ceea ce am văzut eu în prima repriză nu am văzut niciodată ca o echipa a lui Rotaru să fie dominată în halul ăsta.

Mititelu l-a dominat clar pe Rotaru în prima repriză, dar s-a făcut 2-0 tot pentru Rotaru. Voi ați mai văzut vreodată așa ceva? Meciul s-a jucat în prima repriză doar la poarta lui Lazar ăla, iar la cabine tot ei au intrat în avantaj.

Și vreau să vă mai spun ceva: aseară mi-am dat seama că Mititelu ăsta chiar are o echipă bună. Iar dacă juca Bauza, nu știu pe unde Rotaru mai scotea cămașa.

Au avut noroc cu greșeala de arbitraj, dar și cu faptul că nu a jucat Bauza. Craiova lui Mititelu ăsta a jucat bine cu CFR, a spulberat-o, iar noi nu am putut să îi batem la București”, a mai spus Gigi Becali.

ADVERTISEMENT