Fotbal international

Gigi Becali, declarații tari despre CM din Qatar, drepturile femeilor din Iran și războiul din Ucraina: „Ei să trăiască cum vor, dar la fotbal nu avem LGBT!”

Becali a vorbit despre cele mai controversate subiecte ale momentului. De la drepturile comunității LGBT și ale femeilor din Iran, la problemele din Qatar și războiul din Ucraina
26.11.2022 | 08:35
Gigi Becali declaratii tari despre CM din Qatar drepturile femeilor din Iran si razboiul din Ucraina Ei sa traiasca cum vor dar la fotbal nu avem LGBT
Gigi Becali a fost amendat în repetate rânduri pentru remarci xenofobe și rasiste. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Gigi Becali a vorbit despre ultimele oferte primite pentru mai mulți jucători de la FCSB, însă patronul FCSB a abordat și multe alte subiecte extrem de controversate.

Gigi Becali consideră propagandă LGBT ceea ce se întâmplă la Campionatul Mondial din Qatar: „Ce legătură are cu fotbalul? Care drepturi nu sunt respectate?”

Patronul FCSB a avut un discurs extrem de acid la adresa celor care consideră că la Mondialul din Qatar sunt încălcate drepturile LGBT și la liberă exprimare, după ce FIFA a interzis purtarea banderolei curcubeu, simbol al egalității: „Ce legătură are fotbalul cu drepturile oamenilor care nu se respectă? Care e problema?

ADVERTISEMENT

Care drepturi nu sunt respectate? Unde nu se respectă? Și în al doilea rând dacă nu s-ar respecta, trebuie să facem propagandă la fotbal”, a șocat Gigi Becali la PRO Arena.

Gigi Becali spune că nu are nimic cu minoritățile sexuale, dar consideră că păcătuiesc: „Poți să respecți toate culturile, obiceiurile, ce face toată lumea, numai păcatul să îl respingi. Îi iubim, nu îi judecăm, nu îi urăsc, dar asta nu înseamnă că… La ei nu e nerespectare. Aici e vorba de propagandă. În numele nerespectării, ei forțează și fac propagandă LGBT”. 

ADVERTISEMENT

Gigi Becali: „Ei să trăiască cum vor ei, dar noi la fotbal nu avem LGBT”

Gigi Becali consideră că fotbalul nu ar trebui să fie amestecat cu politica: „Ei să trăiască cum vor ei, dar noi la fotbal nu avem LGBT. Și dacă ar fi joacă fotbal! Dacă ei vor să se bată să se omoare, treaba lor”.

Omul de afaceri a căzut însă de acord cu cei din platou cu privire la un subiect. Atrocitățile din Ucraina și îi acuză pe ruși: „Spuneau ieri la televizor, că cineva din Rusia, că Zelenski instigă la crimă. Păi te uiți la un pai când ăia aruncă bombe și omoară oameni sute de mii!”.

ADVERTISEMENT

Ba, mai mult, Gigi Becali îl pune la zid pe patriarhul Rusiei: „Nu există niciun motiv, niciodată pe glob, să omori doar un singur om. Nu ai cum! Spune Patriarhul Kiril că o să fie martiri. Păi trebuie să stai în granița ta ca să fii martir, să îți aperi țara!”.

Gigi Becali, alături de femeile discriminate din Iran: „Cât de cât să îi lase mai liberi”

Gigi Becali a abordat și subiectul încălcării drepturilor femeilor din Iran, unde se întâmplă lucruri îngrozitoare, iar cei care protestează împotriva regimului sunt condamnați la moarte.

ADVERTISEMENT

„Asta poți să faci ca un semnal la lume, să îi faci să înțeleagă pe cei care conduc în Iran. Cât de cât să îi lase mai liberi și cred că se vor da drepturi la femei și acolo”, a mai spus Becali pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT