Fotbal intern

Gigi Becali, despre venirea lui Rusescu la FCSB: “Meme vrea să reîncălzească acum ciorba”

02.08.2018 | 12:01
Gigi Becali despre venirea lui Rusescu la FCSB Meme vrea sa reincalzeasca acum ciorba

Gigi Becali, despre venirea lui Rusescu la FCSB. Patronul vicecampioanei României a vorbit despre transferul fostului atacant al “roş-albaştrilor”, Raul Rusescu! Într-un spirit amuzant, făcând şi aluzie la faptul că Mihai Stoica nu l-a vrut pe Lucian Sănmărtean la FCSB, spunând că nu-i place ciorba reîncălzită, Gigi Becali a spus că acum, Meme este cel care doreşte să facă acest lucru în privinţa lui Raul Rusescu.

Becali a mai vorbit, printre altele, şi despre noua strategie pe care o are la club, vânzarea lui Denis Alibec, Dan Nistor, Adam Nemec şi Mirel Rădoi.

Ce zie Gigi Becali, despre venirea lui Rusescu la FCSB

… despre strategia sa: “Aşa a stabilit consiliul de administraţie, dacă se califică echipa în grupe, după aceea ne vom axa pe campionat. Până atunci, numai Europa League. Ştii de ce vorbesc aşa? Sunt foarte mulţi oameni, care nu mă supăr, dar dau lecţii. Domne, că nu face, că drege. Mă, oameni buni, eu repet, zic şi eu. Sunt şi eu om. Unele păreri sunt exagerate şi dau verdicte, fac judecăţi şi asta mă deranjează. Să facă fiecare ce vrea la el acasă. Bă, v-am adus calificare în fiecare an eu, am adus milioane de euro din transferuri şi competiţii. Aşa a putut să facă consiliul, dar a putut de trei ori mai bine decât toate la un loc, pentru că FCSB are 75% coeficient la UEFA şi restul 25%. Eu i-am spus lui Dică aşa: ‘Bă Dică, eu vreau să bag bani la fotbal. Aşa vreau să fac, tu, dacă vrei performanţă, nu ştiu, tată, du-te în altă parte. Bă, eu vreau bani!’ Acum 10 ani eram şi eu mai sălbatic, acum sunt mai înţelept, am altă mentalitate.”

“Vreau să cresc 5-6 copii”

… despre cum vrea să crească jucătorii tineri şi concurenţa cu atacanţii pe care vrea să-i aducă: “Am spus: ‘Bă, Dică. Eu nu mă bag’. Nu chiar aşa cum spuneţi voi, nu mă bag, dar mă bag! ‘Bă, dacă vreau bani, dacă-mi bate Man, Tănase, Coman, o lovitură liberă… Şi aşa ratează toţi, dar dacă dă Man gol din lovitură îmi creşte cota. Cum să-mi bată mie fundaşii lovituri libere? Mă, tată, vreau bani! Să bată Bălaşa? Da, domne, eu vreau bani. Eu nu aduc atacanţi ca să joace, ei mă costă 6-700.000 de euro, care mie îmi produc bani, milioane! Când aduc atacanţi, Coman şi Tănase le sfârâie picioarele, apoi se culcă la 10, nu se mai culcă la 3. Îmi dau seama după ce văd în teren. De ce nu zic de Man? Coman nu o să mai fumeze 10 ţigări, va fuma 3-4. Ştii ce zice? Fac puţină economie şi fumez mai puţin, de frică să nu ţină pasul cu atacantul ăla. Aşa conduc eu şi aşa fac. Mă, oameni buni, eu vreau să încerc altă strategie, să cresc 5-6 copii din ăştia talentaţi. Cum să te baţi cu ei, când au 900 de milioane sau 1 miliard euro încasări. Ca să mă bat cu ei, încerc acum să cresc câţiva copii, altfel ce să fac? El, Messi, câştigă într-o zi cât sunt salariile pe un an la un jucător”.

Mihai Stoica îl vrea pe Raul Rusescu

Un atacant străin şi un fundaş central tot străin aduc. Aduc doi ca Tănase şi Coman să se culce la 10, nu la 3. Eu, ca să-i pun la punct pe Coman şi Tănase, asta e metoda mea. Îi educ pe ei, ca să fie cuminţi. Tănase va juca, dar trebuie să ştie că are un atacant în spate. Eu iau mai mult pentru concurenţă. Şi Coman şi Tănase sunt atacanţi şi pot juca! Hagi nu e deţinătorul adevărului absolut, dar dacă spune ceva, eu am ochii şi urechile ca pâlnia. Când spune Hagi, lărgesc urechile.”

“Meme mai şi greşeşte”

Becali, despre Rusescu: “Mâine o să ştiţi, Rusescu poate fi, dacă acceptă condiţiile date de acum o lună. Şi ce dacă e ciorbă reîncălzită? Eu am vrut să-l reîncălzesc pe Lucian, dar nu a vrut Meme să dea drumul la aragaz! Acum, el vrea să reîncălzească ciorba cu Rusescu! Eu fac ca Meme, de ce? Pentru că zic că se pricepe mai bine ca mine la fotbal în anumite momente. Sunt unele lucruri la care stăpânul se pricepe mai bine ca cel mai mare specialist.”

Gigi Becali despre venirea lui Rusescu la FCSB. Patronul vicecampioanei l-a vrut pe Dan Nistor. În imagine, mijlocaşul se luptă pentru balon cu Ovidiu Popescu
Gigi Becali, despre venirea lui Rusescu la FCSB. Patronul vicecampioanei l-a vrut pe Dan Nistor

… despre Dan Nistor: “Cu ăsta, cum îl cheamă, Nistor. Vezi că Meme mai greşeşte? Puteam să-l iau cu 8.000 pe lună de la Pandurii. Mi-a plăcut întotdeauna, i-am zis lui Meme că e fotbalist, face paşi mici cu mingea la pioare. Meme nu, că nu ştiu ce. A plecat la CFR, apoi şi-a dat seama Dan Petrescu de el că îl vreau, numai că nu-i dădea drumul. Nistor e jucător de echipa naţională.”

… despre implicarea la CFR şi transferul lui Denis Alibec: “M-a sunat şi Puiu! I-am zis: ‘Băi, Puiule, eu aşa ceva nu fac. Cu Nelu Varga am vorbit de două ori în viaţa mea, de fiecare dată câte 2-3 minute’. Ultima dată, m-a sunat un prieten de-al lui, mi-a spus că-l vrea pe Alibec. A doua zi am vb cu Alibec, mi-a spus că poate se duce la CFR sau Craiova. Am sunat pe cineva care e prieten cu Rotaru, a spus că nu-l interesează A doua zi după meci, am sunat eu pe Nelu şi am zis: ‘Bă Nelule, îl vrei, pentru tine e 1,4 milioane de euro, că eşti concurent, pentru Astra 1 milion’. Mi-a zis: ‘Nea Gigi,  lasă-mă până mâine, că i-am dat afară pe toţi şi să văd ce spune noul antrenor’. Mi-a zis, citez din memorie: ‘I-am dat afară pe toţi, în frunte cu Edi şi Copilu’. Bă, dar chiar atât de puternic sunt, mă subestimaţi, ba nu, mă supraestimaţi! Eu, pe Ionel ăla, de la Voluntari. Ganea! Vezi doamne, l-am dat afară. Vezi doamne, Gâlcă. Eu, cu finul meu, dacă mă întreabă, îi zic. Dacă are pe cineva nu spun că e rău, spun doar dacă e bun. Eu rele nu vreau să fac. Eu vreau bucurii să aduc la oameni şi nu chinuri, rele. M-a întrebat Pandele, dacă să-l bage pe Andone. I-am zis: ‘Dacă-l bagi, nu mai ai treabă cu fotbalul. Să-i pună şi antrenor, dar el să conducă totul’. Să vedem dacă mă pricep la fotbal. Dar după ce l-a pus n-a întrebat. Andone stă în Pipera, sunt prieten cu el, mai vine, îi mai dau nişte brânză. A cumpărat nişte terenuri de la mine, construieşte nişte blouri. A venit să întrebe de Benzar şi i-am zis să iau atacant. Mâine îl dau, că iau atacant.”

Gigi Becali despre venirea lui Rusescu la FCSB. Patronul vicecampioanei vorbeşte despre Denis Alibec, atacantul revenit la Astra. În imagine, la meciul în care a redebutat pentru giurgiuveni
Gigi Becali, despre venirea lui Rusescu la FCSB. Patronul vicecampioanei vorbeşte despre Denis Alibec, atacantul revenit la Astra.

“Mirel să nu mă mai judece”

… despre Nemec: “L-aş vrea şi mâine, e favoritul meu”.

… despre modificările de la LPF: “Cu 16 echipe, să facă ce vrea, dar eu părerea o spun! Ar trebui să micşorăm mai degrabă”.

… despre promovarea celor de la CSA Steaua în Liga 3: “Cu CSA ştiu, nu se poate aşa ceva, legea, regulamentul nu permite, nu o să-l încalce nimeni pentru ei”.

… despre Mirel Rădoi, selecţioner la U 21: “Cu Mirel foarte bine, să-i ajute Dumnezeu, e băiat bun, ştie fotbal. Dar ca să-i ajute Dumnezeu, să termine cu atacurile la naşul lui. Că naşul lui nu i-a făcut nici cel mai mic rău. Când dădeam la jucător 5-6.000 de euro, lui i-am făcut 25.000. I-am făcut numai şi numai bine. Să nu mai spună el, să spună dânsul când vorbeşte de mine. Să nu mai dea judecăţi, el judecă, a spus că va intra în faliment FCSB. Nu va intra, că FCSB are conducător care urmăreşte banii. Faliment cât de curând. O să vedem cine o să intre. S-au micşorat taxele, la ora asta, dacă nu fac transferuri şi nici calificare, mai trebui să pun un milion-două din buzunar. Mai pot încă 2-3 ani, dacă nu mă calific în Europa League şi nu fac transferuri”.

Gigi Becali, despre venirea lui Rusescu la FCSB. Patronul vicecampioanei vorbeşte despre Mirel Rădoi. Tehnicianul, pe vremea când pregătea pe FCSB
Gigi Becali, despre venirea lui Rusescu la FCSB. Patronul vicecampioanei vorbeşte despre Mirel Rădoi. Tehnicianul, pe vremea când pregătea pe FCSB