Fotbal intern

Gigi Becali, dezlănțuit în vestiar FCSB-ului: „A început să urle! Noi eram deja dărâmați!”

03.05.2021 | 14:38
Gigi Becali dezlantuit in vestiar FCSBului A inceput sa urle Noi eram deja daramati
ADVERTISEMENT

Gigi Becali a produs un scandal-monstru în vestiarul FCSB-ului, după ce a început să urle, deși jucătorii erau deja extrem de afectați.

Renzo Rossi, fostul antrenor secund al lui Cristiano Bergodi, a povestit pentru gsp.ro un episod tensionat avându-l în prim plan pe Gigi Becali, în perioada în care cei doi italieni se aflau pe banca FCSB-ului.

ADVERTISEMENT

Totul s-ar fi întâmplat în 2003, la un meci din grupele Europa League între FCSB și Sheriff Tiraspol, scor 0-0, când patronul bucureștenilor a intrat în vestiar după meci pentru a le cere socoteală jucătorilor.

Gigi Becali, scandal-monstru cu Cristiano Bergodi

Renzo Rossi a relatat o întâmplare incredibilă petrecută în vestiarul FCSB după meciul cu moldovenii, când Gigi Becali era un car de nervi, iar italianul i-ar fi reproșat directorului sportiv, Basarab Panduru, că nu l-a oprit pe omul de afaceri să recurgă la acest gest: „Acolo era un manager sportiv, Panduru. Când se enervează domnul Becali, nu se oprește în fața nimănui, cu asta sunt de acord. Dar Panduru, într-un fel, trebuia să îl oprească pe Becali, când l-a văzut că era nervos trebuia să îi spună că nu e momentul, să se găsească o cale de mijloc”, i-a reproșat Rossi lui „Pandi.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali a fost însă de nestăvilit și le-a cerut socoteală jucătorilor de față cu Bergodi, pe care l-a umilit fără să stea pe gânduri: „Domnul Becali a intrat în vestiar, a început să urle și Cristiano i-a spus: «domnule Becali, doriți să vorbiți dumneavoastră? Vorbesc eu. Dacă vorbiți dumneavoastră, eu stau jos». S-a așezat și Becali a început să vorbească”, își aduce aminte fostul secund al lui Bergodi.

Patronul FCSB l-a atacat și pe fundașul Petre Marin, pe care l-a pus imediat la punct, de față cu toată lumea: „Nimeni nu l-a dat afară pe Becali, a ieșit el de nervi. Era Petre Marin în vestiar, a început să spună ceva și Becali i-a zis «bă, tu taci, că ești nimeni»”.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali l-a demis pe Cristiano Bergodi după acel meci: „Ce faci, mă dai pe mine afară din vestiar?”

Gigi Becali l-a demis pe Cristiano Bergodi imediat după acest episod, fiind deranjat de rezultatele slabe ale echipei dar și de ceea ce s-a întâmplat la vestiare: „Când situația a devenit prea tensionată, Bergodi s-a ridicat și a spus «domnule Becali, vă rog din suflet, trebuie să ne potolim. Ieșim, ieșiți, stați liniștit». Dar de o manieră frumoasă, pentru că și Cristiano a crescut cu anumite valori”, a mai explicat Renzo Rossi.

 „Și a ieșit. Aici a început can-canul. Noi eram deja dărâmați, era o situație delicată, iar Cristiano a aflat la conferință că a fost dat afară”, a dezvăluit secundul lui Bergodi motivele pentru care italianul a fost dat afară de la FCSB.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali are însă o cu totul altă variantă, așa a spus-o chiar el în 2009: „El a făcut un gest umilitor la adresa mea, lucru care m-a deranjat. A fost lipsă de respect din partea lui. Nu mai pot să lucrez cu un om care m-a jignit. Nu m-a deranjat neapărat pentru că m-a oprit să vorbesc cu jucătorii, ci modul în care a făcut-o. Au văzut şi jucătorii acele momente şi m-am simţit foarte prost”.

„Se uita la mine ca şi cum ar fi zis «Ce vrei bă, zdreanţo?». Avea atitudinea cuceritorului roman la adresa plebeului dac. Gestul lui cu mâna şi mimica nu o să le uit niciodată. Pot să iau mâine Liga Campionilor, dar fără demnitate nu am ce face cu ea. Fără demnitate mor” – Gigi Becali

 


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – CFR Cluj: 1,47 este cota pentru „peste 1,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT