BECALI. Dialog HALUCINANT în sala de judecată

BECALI. Gigi Becali a fost audiat astăzi la Curtea de Apel Bucureşti, dar lucrurile nu au decurs în mod normal. Latifundiarul a făcut spectacol în sala de judecată, purtând o discuţie...
27.10.2014 | 13:25
BECALI Dialog HALUCINANT in sala de judecata

BECALI. Gigi Becali a fost audiat astăzi la Curtea de Apel Bucureşti, dar lucrurile nu au decurs în mod normal. Latifundiarul a făcut spectacol în sala de judecată, purtând o discuţie religioasă cu judecătorul Curţii.

BECALI. Gigi Becali a fost adus, astăzi, în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti, pentru a fi audiat ca martor în dosarul lui Puiu Popoviciu, privind terenul de la Institutul Agronomic. Ciudat este faptul că latifundiarul a fost adus de la Constanţa cu ambulanţa Penitenciarului Poarta Albă. Nu se ştiu încă motivele pentru care a fost transportat cu ambulanţa, fiindcă nu prezenta o stare precară de sănătate. Becali a refuzat să jure pe Biblie şi a făcut spectacol în sala de judecată.

Iată discuţia dintre Becali, judecător şi procuror!

Gigi Becali: Cică nu e Biblie ortodoxă, nu jur. Ar fi bine să aveţi Biblii ortodoxe. Jur pe o Biblie ortodoxă, cum să jur pe o Biblie care nu e ortodoxă? Aşa e Codul de Procedură Penală. Eu n-am nevoie de avocat! Ştiţi de ce fac caz? Ca să aveţi în ţara românească, măcar în sălile de judecată, o Biblie, să jur pe ceva ortodox. Jur pe crucea de la gât.

Judecătorul: O să trimitem Biblia la Patriarhie, să o verificăm.

Becali: Apostolul Saul care îi prigonea pe creştini. Şi-a schimbat denumirea în Pavel. Am spus asta pentru că eu nu mai sunt Becali pe care îl ştiaţi. Sunt Gheorghe, aşa cum spunea regele David. Eu m-am schimbat, nu mai sunt Gigi Becali care a dat acea declaraţie, acea plângere atunci. D-le Preşedinte, aţi văzut că am trăirile pe care le am şi temniţa m-a învăţat ce e iubirea. Dacă eu mă rog şi fac rugăciune pentru duşmani, dacă aş declara împotriva lor nu înseamna că l-aş minţi pe Dumnezeu? Aţi înteles esenţa declaraţiei, cred. Nu mai declar nimic împotriva aproapelui meu. Ce am declarat ultima dată la DNA, în faţa doamnei procuror, a fost pentru că doamna procuror mi-a spus ceva, din ce a citit din convorbirile telefonice. Cică ar fi ei împotriva mea. Era şi normal, oricine ar fi fost, ar fi zis ca au probleme din cauza mea. Nu mai declar nimic! Nu mai vreau să fiu arestat! Asta a fost ultima mea declaraţie la DNA. Cum să-L mint pe Dumnezeu şi seara să mă rog pentru ei. N-am învăţat nimic în temniţă? Nici nu mai ştiu cum s-au întamplat lucrurile, de fapt. Dacă ştiam că se va întampla asta nu mai declaram nimic. Asta este declaraţia pe care eu o dau. I-aş îndruma să nu-mi mai pună întrebări. Am jurat pe cruce, n-o să mint. Se supără domnul Preţedinte şi mă bagă la minciuni în instanţă. Din toţi banii fac mănăstiri şi biserici.

Procurorul: Martorul îşi însuşeşte cele exprimate anterior? Cererea adresată DNA îl reprezintă? Aţi semnat acele cereri?

Becali: Jur că nu ştiu ce am scris acolo, nu mai ţin minte.

Judecătorul: Cîte declaraţii aţi dat?

Becali: Nu mai ştiu. Am spus: declar că nu mai declar nimic.

Judecătorul: Pe domnul Bundoiu îl cunoaşteţi?

Becali: Nu. Nu l-am văzut în viaţa mea.

Îi dau o copie după declaraţie şi una după plîngere.

Becali: Îmi aduc aminte acum de Bundoiu. Locuia acolo şi a venit la mine să-mi ceară ajutorul. Semnătura este a mea. Cîte belele am avut atunci, mai stau eu acum să mă gîndesc? Nu pot să spun nimic rău, nu declar nimic împotriva aproapelui meu! Să ştiţi că nu mă pot mîndri cu asta. Scuza mea ştiţi care este? N-am nicio treabă cu Popoviciu. Scuza mea este profesorul Alecu. Eu nu sunt un denunţător! Am făcut o plîngere împotriva a ceva ce mi s-a respins. Nu sunt un trădător, nu sunt un turnător! Familia mea a făcut sute de ani de puşcărie şi nu a denunţat pe nimeni. Plîngerea mea a fost împotriva statului, care nu m-a luat în seama. Să nu le daţi puşcărie. Să nu plătească precum Mencinicopschi. Să rămînă fără casă, maşină. Nu vreau să îi am pe conştiinţă ca nişte oameni rămîn fără case şi le rămîn copiii în strada. Doamnă Procuror, aveţi faţă de om bun, nu cred cp sunteţi rea. Sunt un om care şi-a schimbat mentalitatea. Vreau mîntuirea, nu mă mai interesează bogăţiile. Au vrut să mă chinuie, să mă mai şi plimbe pe drumuri.

Procurorul: Aţi făcut o ofertă concretă rectorului?

Becali: Jur că nu pot să spun aşa ceva, pentru că era vorba de o asociere , nu ştiu, am făcut o negociere. De unde să am 1 miliard de euro. Aveam maxim zeci de milioane. Cînd au luat ei terenul ăsta era maxim 150. În 2006 a fost cota maximă.

Procurorul: Care este ocupaţia dumneavoastră?

Becali: Deţinut! Cea mai bună meserie pe care ştiu să o fac este de oier. Intenţia a fost de agricultură acolo.

Procurorul: Aţi făcut sau nu o ofertă atunci?

Becali: Da, de asociere. Dar nu sunt astea la dosar? Nu mi-a luat oferta în seamă.

Procurorul: Care a fost cauza stării de conflict şi injurii la care s-a ajuns între martor şi Alecu?

Becali: Doamna Procuror, sunt 8-10 ani. M-am întalnit la puşcărie cu procurolul care mi-a făcut dosarul de sechestrare şi l-am luat în braţe, l-am iertat. Nu ţin minte chestii pe care le-am zis.

Judecătorul: L-aţi ameninţat şi insultat la telefon?

Becali: E posibil, dar o fi avut vreo vină, ceva. Vă rog să nu mă mai chemaţi, că m-aţi chinuit destul (le zice inculpaţilor). Să mă iertaţi pentru ce v-am făcut! Merci frumos!

sursa: spynews.ro

 

 

Tags: