ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Gigi Becali, urmărit penal pentru spălare de bani cu Vasile Geambazi! I s-a ridicat sechestrul. Prima reacție a patronului FCSB

Autori: Adrian Baciu, Traian Terzian | 19.12.2019 | 19:52
Gigi Becali, urmărit penal pentru spălare de bani cu Vasile Geambazi! I s-a ridicat sechestrul. Prima reacție a patronului FCSB
Gigi Becali, din nou la DNA. Patronul FCSB și nepotul său, Vasile Geambazi, audiați într-un dosar referitor la o afacere imobiliară. ”Vasi” are calitatea de suspect. Captură foto: mediafax.ro

La nicio săptămână după ce a făcut o vizită surpriză la sediul Direcției Naționale Anticorupție pentru ”a ridica o ordonanță de clasare”, Gigi Becali a revenit în fața procurorilor, marți dimineață. Patronul FCSB este acuzat  într-un dosar referitor la o afacere de spălare de bani cu nepotul său, Vasile Geambazi.

ADVERTISEMENT


UPDATE, 19 decembrie, ora 19:54 / Tribunalul București a decis să-i ridice lui Gigi Becali sechestrul pe avere instituit de Direcția Națională Anticorupție. ”Eu sunt foarte bucuros acum, pentru că mi-au ridicat sechestru. Nu mai am sechestru pe conturi. Asta dovedește că nu am făcut nimic ilegal”, a declarat finanțatorul FCSB pentru digisport.ro.


UPDATE, 20 noiembrie, ora 8.40. DNA a blocat conturile lui Gigi Becali! Finanţatorul FCSB e acuzat de spălare de bani într-un dosar care îl priveşte şi pe nepotul său, Vasile Geambazi. Direcţia Naţională Anticorupţie vrea să demonstreze că între cei doi au avut loc tranzacţii suspecte, “plimbând” dintr-un cont în altul 50 de milioane de dolari pentru a li se face pierdută proveninenţa. Becali spune că acest lucru nu afectează FCSB. “Ei mi-au pus sechestru pe conturile personale. FCSB are 3 milioane de euro în cont. N-au treabă societățile mele. Eu am sechestru pe conturile personale. O să se rezolve totul într-o săptămână două, a spus acesta pentru digisport. 

ADVERTISEMENT

“Da, tată, da.. mă acuză de spălare de bani. Zic ei că am spălat bani cu Vasi. Că el mi-a dat mie 50 de milioane de euro, de la el din cont, și eu i-am dat înapoi, i-am dat 50 de milioane, i-am dat și mai mult. Ce spălare de bani să fie, eu i-am dat cadou. Eu ajut oameni. Ce afaceri are Vasi să-mi dea mie să-i spăl banii? Ce eu sunt nebun să ajut oamenii și să fac pușcărie. Eu am ajutat oameni bolnavi de cancer. Am salvat oameni. Eu fac donații, fac cadou. Sunt bani curați. Ce sunt nebun să spăl bani ca să ajut oameni, să fac eu pușcărie. Eu fac o grămadă de acte de caritate. Ce aflați voi e doar 3% din actele pe care le fac eu. DNA-ul nu mai are ce să facă, nu mai e corupție și trebuie să scoată oameni publici în evidență ca să își justifice existența”,a mai afirmat finanţatorul FCSB


UPDATE, 19 noiembrie, ora 17:21 / La ieșirea de la DNA, Gigi Becali a confirmat faptul că este urmărit penal. ”Da, așa e! Mi-au zis că sunt suspect în spălare de bani. Vasi Geambazi a luat acei bani și mi i-a dat mie la Steaua, ca să-i spăl. Dar noi avem acte clar, e transparent! Nu e spălare de bani. Ei m-au mai acuzat de spălare de bani și-n trecut, când am luat niște bani de la Steaua și i-am dat lui Borcea pentru că aveam niște datorii. Am intrat în malaxorul celor de la DNA cu spălare de bani”, a spus finanțatorul FCSB pentru gsp.ro.


UPDATE, 19 noiembrie, ora 16:35/ Direcția Națională Anticorupție a anunțat printr-un comunicat că Gigi Becali și Vasile Geambazi sunt urmăriți penal pentru spălare de bani într-o afacere cu imobiliare. Infracțiunea a fost săvârșită în perioada 2014 – 2019. O a treia persoană, evaluatorul desemnat pentru respectiva afacere imobiliară, va fi, de asemenea, urmărită penal.

ADVERTISEMENT

ȘTIREA INIȚIALĂ

Gigi Becali, din nou la DNA. Patronul FCSB și nepotul său, Vasile Geambazi, audiați într-un dosar referitor la o afacere imobiliară

În cursul dimineții de marți, nepotul lui Gigi Becali, Vasile Geambazi s-a prezentat la DNA pentru a fi audiat în calitate de suspect, într-un dosar referitor la o afacere imobiliară. În această speță, corpul de control al primului ministru a făcut o plângere penală, miza fiind un teren din Voluntari. Statul a achitat 60 milioane de euro pentru un teren vândut cu un milion, scrie g4media.ro.

La puțin timp după Vasile Geambazi, la sediul Direcției Naționale Anticorupție a ajuns și unchiul său, Gigi Becali. La intrarea în sediul procurorilor, patronul FCSB a avut o reacție ironică în fața presei: ”Da, tremur de frică. Am spălat bani cu nepotul meu. S-au dus banii din contul meu în contul nepotului și din contul lui în contul meu. Am spălat bani. Hai, la revedere”.

ADVERTISEMENT

Vasile Geambazi a declarat la ieșirea de la DNA că procurorii îl acuză de spălare de bani. “Eu am luat banii de la Ministerul de Finanțe, prin hotărâre judecătorească. Dacă banii de la Ministerul de Finanțe sunt bani negri…Banii i-am încasat eu, nu Gigi, și i-am investit inclusiv la Steaua”, a declarat Geambazi la ieșirea de la audieri.

Gigi Becali, a doua vizită la DNA în decurs de șase zile

Pe 13 noiembrie, Gigi Becali a ajuns la DNA pentru a da declarații în fața procurorilor în dosarul lui Puiu Popoviciu. El a fost atunci acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului. Gigi Becali susținea că nu își mai amintește exact denunțul pe care îl făcuse în dosarul Ferma Băneasa și că Puiu Popoviciu nu mai trebuie să fie cercetat. Patronul FCSB a mers la DNA fără să fie însoțit de avocat.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!