Sport

Gigi Becali, pus la zid după plecarea lui Edi Iordănescu: „FCSB a ajuns o echipă de duzină”

Gigi Becali este atacat din toate părțile după plecarea lui Edi Iordănescu: „FCSB a ajuns o echipă de duzină”, susține un fost antrenor de pe prima scenă a fotbalului românesc.
15.11.2021 | 17:42
Gigi Becali pus la zid dupa plecarea lui Edi Iordanescu FCSB a ajuns o echipa de duzina
Gigi Becali
ADVERTISEMENT

Vestea că Edi Iordănescu a plecat de la FCSB după nici jumătate de an stârnește reacții extrem de dure în lumea fotbalului. Fost antrenor în Liga 1, la echipe precum Oțelul Galați, Pandurii Târgu Jiu sau CFR Cluj, Petre Grigoraș se lansează într-o adevărată tiradă la adresa lui Gigi Becali.

FCSB a ajuns o echipă de duzină, care nu mai interesează pe nimeni. E greu să nu se implice (n.r. patronul) la echipă. Mă așteptam să facă asta, pentru că se plictisea”, a răbufnit acesta, într-un interviu acordat recent, încercând, totodată, să explice ieșirile publice ale patronului din ultima vreme.

ADVERTISEMENT

Deși echipa avea o serie de opt meciuri consecutive fără înfrângere (7 victorii și un egal) și încheiase turul pe poziția a doua în clasament, la opt puncte în spatele liderului CFR Cluj, Iordănescu Junior a fost aspru criticat pentru jocul nespectaculos. Până la instalarea unui nou „principal”, Tănase și compania se vor pregăti alături de Mihai Pintili.

Gigi Becali, atacat din toate părțile după plecarea lui Edi Iordănescu

Mă așteptam să se ajungă la această situație la FCSB. Nu mai contează rezultatele. Nu ați văzut care este filozofia? N-ai un punct mai mult decât atunci când ai preluat echipa, atunci la revedere.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă ai nouă meciuri consecutive fără înfrângere. Ați văzut și voi mai multe declarații, este greu ca Becali să nu se implice în echipă. E clar că FCSB-ul a ajuns o echipă de duzină care nu mai interesează pe nimeni.

Cred că ar trebui să nu le mai dăm atât de multă importanță. Nepăsarea poate ar face un lucru mai bun pentru o echipă atât de cunoscută, atât de iubită în toată țara și bineînțeles în lume.

ADVERTISEMENT

Nu e bine să devină subiect de bârfe și de scandal, subiect de ‘Las Fierbinți’. E foarte urât ce s-a întâmplat și ați văzut bine asta. Mă așteptam ca Gigi Becali să facă asta, pentru că se plictisea”, a declarat Petre Grigoraș la Sport Total FM.

Ilie Dumitrescu, surprins de felul în care au evoluat lucrurile la FCSB: „Nu te gândești că e clubul tău, în care ai investit?”

Chestionat pe marginea subiectului, Ilie Dumitrescu l-a „urecheat” la rândul său pe Gigi Becali pentru presiunea exercitată constant asupra lui Edi Iordănescu și s-a declarat surprins de evenimentele din ultimele două săptămâni, în condițiile în care performanța părea să fie cuvântul de ordine la FCSB. Cu atât mai mult cu cât tehnicianul a reușit să obțină rezultate pozitive într-un context extrem de dificil.

ADVERTISEMENT

Mie nu mi-a venit să cred, apropo de evenimentele din ultima săptămână. După egalul de la Voluntari a început războiul declarațiilor și Edi a ajuns să cedeze. Există un criteriu extrem de puternic.

Când un patron îi transmite că vrea să rezilieze contractul, el are rezultatele, care au fost foarte bune. Și într-un context super complicat, cu plecarea lui Moruțan la Galata, apoi Coman e accidentat, apoi COVID-ul.

Iar el reușește să gestioneze situația asta și este acolo, după un început ezitant al echipei. Și știu că și-a dorit foarte mult să îl aducă pe Edi. Asta e întrebarea pe care trebuie să ne-o punem.

I-a zis: ‘Pune ce clauză vrei, dar antrenează echipa asta pentru că vreau performanță’. Asta e întrebarea, schimbările astea de comportament, de viziune… El și l-a dorit pe Edi și îmi aduc aminte că i-a spus că poate trece ce vrea el în contract.

Schimbarea asta de logică, de ce vrei tu… Nu te gândești că e clubul tău, în care ai investit? Și acum ajungi în zona asta, pui o presiune mediatică și asta a funcționat cu toți antrenorii. Și ăsta e un aspect extrem de important.

Edi reușise și avea susținerea vestiarului. Probabil că nu a cântărit foarte mult pentru Gigi. Pentru că, în trecut, jucătorii mai ieșeau și dădeau declarații și spuneau ce se întâmpla, mai dădeau un mesaj către noi, că echipa nu arată cum arată pe la antrenamente, etc”, a comentat Ilie Dumitrescu la Digi Sport.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – FC Botoșani: 1,98 este cota pentru „ambele echipe înscriu”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT