Sport

Gigi Becali explică de ce fostul director de scouting al FCSB-ului a ajuns la CFR: „Nu-l mai voia nimeni”

Patronul FCSB-ului a dezvăluit motivul pentru care Bogdan Costicea a decis să plece la CFR Cluj: „S-a simțit marginalizat. Nu-l mai voia nimeni”.
05.07.2021 | 17:22
Gigi Becali explica de ce fostul director de scouting al FCSBului a ajuns la CFR Nul mai voia nimeni
Patronul FCSB-ului reacționează după plecarea lui Bogdan Costicea. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

După instalarea lui Marius Șumudică și întărirea lotului pentru sezonul care stă să înceapă, CFR Cluj mută decisiv în cadrul departamentului de scouting. Bogdan Costicea, omul care a ocupat ani întregi aceeași funcție la FCSB, s-a alăturat acum campioanei României, deși Gigi Becali a încercat în nenumărate rânduri să-l întoarcă din drum.

Ba chiar l-a trimis la prima echipă, în speranța că va avea o colaborare fructuoasă cu MM Stoica și ceilalți membri ai staff-ului, dar lucrurile au scăpat rapid de sub control. „Și acolo s-a simțit marginalizat. A zis că pleacă. Nu se simțea bine la echipa mare, s-a certat cu ăia acolo. Nu-l mai voia nimeni!”, a mărturisit patronul roș-albaștrilor, dând, totodată, asigurări că nu-i poartă ranchiună fostului angajat.

ADVERTISEMENT

Acesta nu doar că a contribuit la dezvoltarea Academiei FCSB, dar a descoperit o mulțime de tineri fotbaliști ajunși între timp în lotul echipei mari. Printre ei se numără și Octavian Popescu, mijlocaș în schimbul căruia latifundiarul din Pipera visează să obțină cel puțin 50 de milioane de euro.

Gigi Becali dezvăluie motivul pentru care fostul director de scouting al FCSB-ului a semnat cu CFR Cluj

A plecat el. Nu se mai înțelegea cu ceilalți de la academie, iar eu, pentru că țineam la el, l-am dat la echipa mare. I-am zis ”Stai cu MM la echipa mare”. Și acolo s-a simțit marginalizat.

ADVERTISEMENT

A zis că pleacă. Nu se simțea bine la echipa mare. Care e problema? La mine, oamenii nu sunt sclavi. Pleacă unde le e mai bine. Dacă îi e mai bine la CFR, să se ducă. Mă bucur pentru el.

 A zis că vrea să plece la CFR și i-am zis ”Du-te, tată, la CFR. Să îți dea Domnul bani mulți și bucurie”. Nu mă supăr. El a crescut sub ochii mei. I-am zis să plece dacă îi e mai bine acolo.

ADVERTISEMENT

S-a certat cu ăia acolo… Trebuia să decid dacă dau toată academia afară. I-am zis ”Băi tată, dacă tu crezi că poți conduce singur, poți fi cât 7 antrenori și să lucrezi singur cât 20, atunci îi dau pe toți afară și te țin pe tine”. Nu-l mai voia nimeni!

Aveam de ales. Țineam la el și i-am zis ”Bă, nu vreau să aleg. Uite, pentru că țin la tine,  stai cu MM la echipa mare”. A stat vreo două săptămâni și a zis că vrea să plece. S-a dus, băiatul.

ADVERTISEMENT

Mi-a zis că îl caută CFR de multă vreme și i-am zis să se ducă unde îi e mai bine. Nu m-am supărat și i-am spus că oricând vrea poate veni înapoi, Acolo va sta o lună, nu se va adapta. Eu îl cunosc!

Eu nu sunt stăpân de sclavi. Dacă stai la mine, faci ce zic eu. Dacă eu îți dau salariul, faci ce vreau eu. Dar dacă nu îți convine, nu ești obligat să stai. Pleci, chiar îți dau și binecuvântarea”, a declarat Gigi Becali pentru Gsp.ro.

CFR Cluj l-a prezentat oficial: „Mult succes și cât mai multe realizări la Campioana României”

Din postura de director al departamentului de scouting, Bogdan Costicea a avut o contribuție uriașă la dezvoltarea Academiei FCSB și a mers periodic prin țară în căutarea unor tinere talente. Întreaga sa bază de date, care însumează sute de juniori, este începând de astăzi la dispoziția CFR-ului.

Bine ai venit în familia CFR, Bogdan Costicea! Clubul CFR 1907 Cluj anunță oficial numirea lui Bogdan Costicea în postura noului șef de scouting al Academiei CFR 1907 Cluj.

Cu o vastă experiență în domeniu, Bogdan Costicea va pune umărul la dezvoltarea clubului CFR. Mult succes și cât mai multe realizări la Campioana României!”, au anunțat oficialii campioanei, printr-un mesaj publicat pe rețelele de socializare.


  • (P) Cota BETANO pentru FC Botoșani – FCSB: 3,95 este cota pentru ”peste 3,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT