Sport

Gigi Becali, făcut praf de un fost jucător al Stelei și al lui Anderlecht: „E dintr-o familie de ciobani. A fost șoferul lui Hagi”

Gigi Becali a fost ținta unor replici dure. Alin Stoica, fostul jucător de la Steaua și Anderlecht, a oferit un interviu pentru presa din Belgia.
13.09.2022 | 19:32
Gigi Becali facut praf de un fost jucator al Stelei si al lui Anderlecht E dintro familie de ciobani A fost soferul lui Hagi
Gigi Becali, făcut praf de un fost jucător al Stelei și al lui Anderlecht: „E dintr-o familie de ciobani. Mult timp a fost șoferul lui Hagi”. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Meciul din etapa a 2-a din grupele Conference League, dintre FCSB și Anderlecht, va avea loc joi, 15 septembrie, de la ora 22:00. Alin Stoica a jucat atât pentru Steaua, cât și belgieni, iar acum l-a desființat pe Gigi Becali înaintea meciului de pe Național Arena, într-un interviu acordat jurnaliștilor de la Le Soir.

Alin Stoica consideră că FCSB nu are nicio legătură cu CSA Steaua

Alin Stoica, fiul lui Tudorel Stoica, nu s-a ferit niciodată să spună ce crede despre lucrurile din jurul său. Dovadă fiind interviul exclusiv acordat FANATIK în urmă cu ceva timp. De data aceasta, fostul jucător român a oferit unele declarații pentru presa din Belgia, în care a vorbit atât despre duelul dintre FCSB și Anderlecht, dar și despre patronul lui FCSB Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

Alin Stoica a crescut la juniorii Stelei, ca mai apoi, la vârsta de 16 ani să fie transferat la Anderlecht, club pentru care a strălucit în sezonul 2000-2001. Fostul jucător al lui Anderlecht și Brugge este stabilit în Elveția, la Zurich și a oferit un interviu pentru belgienii de la Le Soir, înainte de duelul din Conference League dintre FCSB și Anderlecht, partidă la care Mihai Neșu va fi în tribună. Printre punctele atinse de Alin Stoica se numără atât persoana lui Gigi Becali, cât și conflictul dintre FCSB și Steaua.

Fostul jucător al naționalei României a dezvăluit că FCSB, echipa patronată de Gigi Becali, nu are nicio legătură cu CSA Steaua, echipa din Liga a 2-a. “Pe bună dreptate nu poate folosi FCSB vechiul nume. E puțin mai complicat. La început, Steaua era clubul Armatei, înființat imediat după Al Doilea Război Mondial. Tatăl meu a jucat acolo, reușind chiar să câștige Cupa Campionilor Europeni în 1986”. 

ADVERTISEMENT

Vă amintiți cele patru penalty-uri apărate de portarul Helmut Duckadam contra Barcelonei la Sevilla? La momentul respectiv, aveam 7 ani și am trăit din interior acele momente, am un mare respect pentru acel club”, a declarat Alin Stoica, pentru presa belgiană.

”Dar această FCSB, club cumpărat în 1998, al cărui unic patron a devenit în 2003 George Becali, nu mai are nicio legătură cu clubul original. Adevărata Steaua a luat-o de la zero, iar acum joacă în Liga 2. Ministerul Apărării a câștigat procesul cu FCSB, care nu mai are voie să folosească sigla originală și nici nu mai are palmaresul, ele rămânând în proprietatea Armatei”, a mai spus Alin Stoica.

ADVERTISEMENT

Alin Stoica, replici dure la adresa lui Gigi Becali

Alin Stoica a vorbit și despre Gigi Becali, patronul celor de la FCSB, pe care l-a catalogat drept „cel care a uzurpat Steaua”.

„El și-a construit averea din imobiliare, nu pe baza cunoștințelor sale fotbalistice. El provine dintr-o familie de ciobani.

ADVERTISEMENT

Nașul lui e Gheorghe Hagi, starul român de la FC Barcelona, pentru care a fost multă vreme un simplu șofer. Becali nu a vrut să investească banii familiei sale în afara României, ci să cumpere terenuri din jurul Bucureștiului la prețuri foarte mici și să facă afaceri cu Ministerul Apărării și cu alții. Terenurile respective au ajuns la o valoare uriașă în timpul boomului de pe piața imobiliarelor. Nici n-aveți idee cât de mult s-a îmbogățit.

Oficial, el e în top 30 cei mai bogați oameni din Români, cu o avere de peste 300 de milioane de dolari, dar se spune că suma ar putea fi de 8-9-10 ori mai mare. Pe lângă activitatatea sa din fotbal, unde cunoștințele sale sunt foarte limitate, contrar a ceea ce el vrea să creadă, a intrat și în politică cu un mic Partid Creștin Democrat”, a mărturisit Alin Stoica.

Alin Stoica, despre Gigi Becali: „Dacă face 10 duble cu mingea, își rupe ligamentele”

Alin Stoica nu s-a oprit după declarațiile de mai sus și a continuat să vorbească despre patronul celor de la FCSB. Mai mult decât atât, fostul jucător de la Anderlecht l-a catalogat „ignorant” pe Gigi Becali.

„Deja nu mai punem la socoteală escapadele sale de la TV, unde se invită singur la talk show-uri în calitate de fost candidat la alegerile prezidențiale sau la emisiuni de fotbal. Uneori are un comportament revoltător, chiar a amenințat jurnaliști, existând plângeri în acest sens. A avut și probleme cu legea din cauza cazurilor de corupție din fotbal.

Nu vreau să fac o judecată de valoare, dar sunt fapte pe care toată lumea le știe și care contribuie la viața sa de showman și de om formidabil de afaceri. De fapt, am o singură certitudine în cazul lui: ignoranța sa. În rest, dacă face 10 duble cu mingea, își rupe ligamentele”, a încheiat Alin Stoica.

Alin Stoica a evoluat pentru Anderlecht în perioada 1996-2002, reușind să înscrie 29 de goluri și să înregistreze 14 pase decisive. Fostul internațional român a evoluat două sezoane la o altă echipă din Belgia, Brugge, pentru care a marcat de 7 ori în 54 de meciuri. În România, spre finalul carierei, Alin Stoica a mai jucat pentru FC Brașov și Concordia Chiajna.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,57 este cota pentru „1X” la FCSB – Anderlecht. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT