Sport

Emoții pentru FCSB din cauza unei datorii! Echipa lui Gigi Becali e în pericol să fie depunctată și să primească interdicție la transferuri.

FCSB trebuie să plătească pentru a nu avea probleme. Comisia de Disciplină și Etică a FRF a decis că echipa lui Becali nu a trimis la UTA și Atletico Arad toată suma de bani cuvenită după transferul lui Man la Parma.
10.02.2022 | 17:37
Emotii pentru FCSB din cauza unei datorii Echipa lui Gigi Becali e in pericol sa fie depunctata si sa primeasca interdictie la transferuri
Gigi Becali la o conferinta de presa de prezentare a jucatorului Sergiu Bus la FCSB desfasurata la Sediul din Aleea Alexandru din Bucuresti, marti 14 iulie 2020.© FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Anul trecut, FCSB l-a vândut la Parma pe Dennis Man în schimbul sumei de 13 milioane de euro, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK. În urma acestei tranzacții, Gigi Becali trebuia să plătească procente cluburilor care l-au format pe atacantul în vârstă de 23 de ani, UTA Arad și Atletico Arad.

UTA și Atletico dețineau 11 la sută din Man, plus încă un procent de solidaritate, de 5 la sută, către cluburile care au contribuit la formarea sa. În total, în conturile celor două cluburi arădene trebuiau să ajungă aproximativ 1,4 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

FCSB, amenințată cu depunctarea și cu interdicția la transferuri din cauza plecării lui Dennis Man la Parma

Finanțatorul roș-albaștrilor nu a plătit însă toți banii, iar cei de la Atletico Arad au făcut plângere la comisii. Astfel, FCSB mai are de achitat către UTA și Atletico în jur de 180 de mii de euro, iar dacă vicecampioana nu face dovada plății până pe 3 martie, riscă să primească interdicție la transferuri și depunctare în clasament.

Sancționează debitorul FC FCSB SA cu penalitate de 3000 lei și acordă un termen de grație de 5 zile pentru executarea integrală a obligațiilor de plată conform art. 85 din RD coroborat cu art. 24 lit. C al. 1. a din RSTJF, față de creditorul CS Atletico Arad.

ADVERTISEMENT

Acordă termen în data de 02.03.2022, ora 15.00, dată la care debitorul FC FCSB SA să prezinte dovada plății față de creditorul CS Atletico Arad conform Hotărârii nr. 250/CL/14.09.2021 rămasă definitivă prin Decizia nr. 59/CR/04.11.2021 pentru a evita interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și depunctarea”, a anunțat Comisia de Etică a FRF.

Datoria roș-albaștrilor este una modestă pentru Gigi Becali și probabil că finanțatorul vicecampioanei nu va avea probleme să o achite în timp util.

ADVERTISEMENT

Între timp, latifundiarul din Pipera continuă să transfere. L-a adus la FCSB pe Florin Achim, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK.

Ce spunea Gigi Becali despre procentele din transferul lui Dennis Man

„UTA ia 11%. Aveau 15% (n.r – când Man a plecat la FCSB), am mai cumpărat eu 2% și încă 2%. Am vrut să cumpăr tot, dar nu voiau.

ADVERTISEMENT

Țin minte că 11% a rămas Pe Man am dat 250.000, mai trebuie să dăm cam 1,3 la UTA. Cu totul, cu totul să zicem că la 2 milioane m-a costat.

Am luat 13, deci 11 milioane câștigul. Am exagerat probabil eu cu sumele de transfer, dar credeam ce spuneam. Bine, s-a și întâmplat asta.

Dacă nu era pandemie, vorbeam acum de sume de 500-700 milioane la jucători ca Mbappe. Acum, când pandemia se oprește, vor exploda prețurile imediat. Va fi dorință, foamete de fotbal și de bani, tot”, declara Gigi Becali, la Digi Sport, după plecarea lui Man la Parma.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Chindia Târgoviște: 3,90 este cota pentru „X solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT