Fotbal intern

Gigi Becali i-a vrut pe Melinte şi pe Bouhenna pentru meciul cu Slovan Liberec. De ce nu i-a putut lua

26.09.2020 | 11:25
Gigi Becali ia vrut pe Melinte si pe Bouhenna pentru meciul cu Slovan Liberec De ce nu ia putut lua
ADVERTISEMENT

Înaintea startului în actuala ediţie de campionat FCSB a avut cea mai slabă campanie de achiziţii din toată perioada de când Gigi Becali a devenit patron la acest club. Politica latifundiarului din Pipera a fost fără jucători străini şi fără transferuri costisitoare.

Aşa că a decis să readucă de la Clinceni doi dintre jucătorii de la academia FCSB, Robert Ion şi Adrian Şut, plombând pe ici pe colo cu Briceag, Buş şi Buziuc, dar evident, insuficient pentru a te bate în campionat la titlu şi de a ataca accesul în grupele Europa League.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea şansa a surâs FCSB în Europa şi probabil că ar fi fost mari perspective de a atinge nesperat obiectivul grupelor, pentru că sorţii i-au scos mereu în cale adversari accesibili, inclusiv pentru play-off, dacă ar fi ajuns acolo, cu meci unic la Bucureşti.

Gigi Becali putea face oricâte transferuri dorea înainte de meciul cu Slovan

A venit însă ca un taifun adversarul căruia nici o apărare nu îi poate face faţă, pandemia de coronavirus şi a trimis în izolare nu mai puţin de 15 dintre jucători, în două tranşe, plus o sumedenie de alte persoane din club.

ADVERTISEMENT

În aceste condiţii, înainte de partida de la Bucureşti din turul 3 preliminar cu Slovan Liberec,pe care echipele româneşti o eliminaseră întotdeauan, exista serios riscul de a nu putea strânge cei 13 jucători ceruţi obligatoriu de UEFA pentru a fi pe listă, dintre care un portar. Şi astfel, Gigi Becali s-a văzut obligat să sune în stânga şi în dreapta, pe la cluburi, penntru a transfera de urgenţă jucători, forul european acceptând să facă oricât de multe transferuri poate până la ora 15, în ziua partidei.

Jucătorii de la Astra i-au spus pas, doar Caiado, Karanovic şi Enache au venit

Dacă socotelile lui Becali, dintr-o dată dispus să dea bani pentru a salva o situaţie nemaiîntălnită, ar fi curs perfect până la capăt şi el ar fi reuşit să aducă în ceasul al 12-lea jucătorii pe care îi dorea probabil că acum FCSB s-ar fi pregătit de play-off.

ADVERTISEMENT

Însă, doar Caiado şi Karanovic de la Sibiuşi fostul jucător al FCSB Gabi Enache au acceptat să vină. Toţi cei cinci jucători doriţi de la Astra şi cu care Gigi Becali se înţelesese cu omologul său Ioan Niculae, Graovac, Radunovic, Răduţ, Valentin Gheorghe şi Dima au spus nu. La fel au mai procedat alţi doi fundaşi centrali, Melinte şi Bouhenna.

Melinte nu a vrut să plece departe de casă, Bouhenna a refuzat

Bogdan Apostu, agent de jucători aflat în bune relaţii cu UTA, a confirmat că Becali a făcut o ofertă pentru Cristian Melinte, însă acesta a refuzat, pentru că doreşte să rămână aproape de casă, el fiind bănăţean.

ADVERTISEMENT

La fel au stat lucrurile şi cu puternicul stâlp din centrul defensivei lui Sepsi, Rachid Bouhenna, care ar fi fost omul potrivit în faţa lui Straton în aşa fel încât cele două goluri cu capul primite de acesta să nu mai fie posibile, cehii profitând de talia joasă a apărătorilor FCSB. Preşedintele covăsnenilor, Corneliu Şfaiţer, a confirmat intenţia lui Becali, neconcretizată.


  • (P) Cota BETANO pentru Poli Iași – FCSB: 1,63 este cota pentru „șansă dublă X2”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT