Life

Gigi Becali îi acuză pe catolici de erezie: “Dacă ne unim cu ei nu o să mai avem Sfânta Împărtășanie. Cu Hristos nu te joci, ei au schimbat o taină”

Gigi Becali îi acuză pe catolici de erezie. Patronul FCSB a prezentat numeroase așa-zise argumente care să îi susțină ideile și spune că aceștia au schimbat o taină.
17.04.2023 | 14:58
Gigi Becali ii acuza pe catolici de erezie Daca ne unim cu ei nu o sa mai avem Sfanta Impartasanie Cu Hristos nu te joci ei au schimbat o taina
Gigi Becali îi acuză pe catolici de erezie. Sursă foto: Digi Sport
ADVERTISEMENT

Gigi Becali are o legătură specială cu divinitatea și Biserica. Nu de puține ori, patronul FCSB a mers să se roage și, de asemenea, a vorbit despre credința sa. S-ar părea însă că acesta are o cu totul altă părere despre catolici. Iar punctul său de vedere e cu adevărat unul dur.

Gigi Becali îi acuză pe catolici de erezie

Gigi Becali a construit inclusiv o mănăstire la un moment dat. De asemenea, la fiecare mare sărbătoare, patronul FCSB nu uită să ajungă într-un lăcaș sfânt. Iar pentru că el consideră că știe foarte bine ce scrie în Biblie, dar și în crez, acesta nu a avut prea multe cuvinte bune de spus la adresa catolicilor.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu de Paște acordat pentru România TV, Gigi Becali i-a acuzat direct pe catolici de erezie. Mai mult de atât, el a prezentat mai multe așa-zise argumente în acest sens și a recitat inclusiv anumite pasaje din crez.

Patronul FCSB este de părere că, în realitate, catolicii au preluat mai multe obiceiuri de la creștinii ortodocși. Chiar și așa, el crede că ei nu sunt aceiași. Becali se teme ca în cazul în care va exista la un moment dat o uniune între cele două religii, atunci Sfânta Împărtășanie va dispărea.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali spune că la catolici nu există așa ceva, în ciuda faptul că această taină este practicată și în religia catolică. Mai mult de atât, el spune că deși aceștia au spovedania, aceasta nu se poate compara cu ceea ce se întâmplă la ortodocși. Printre altele, el a vorbit și despre obiceiul de luare a luminii din noaptea de Înviere.

”A intrat Patriarhul Simion înăuntru în Biserică și pac lumină peste tot. Și de atunci au zis gata. Noi vrem lumină sau nu vrem și ne unim cu catolicii. Aici nu e problemă cu luatul luminii. Că o iei. Problema e că nu mai avem Sfânta Împărtășanie dacă ne unim cu ei.

ADVERTISEMENT

Păi da noi nu mai avem. De unde să avem. Păi ei au? Au spovedanie? Și unde se duc? La un preot? Se duc și se spovedesc cum ai veni tu la mine. El nu poate să ierte păcatele pentru că el nu are puterea. Când e Împărtășanie se spune că e trupul și sângele lui Iisus Hristos.”, i-a spus Gigi Becali unei jurnaliste de la RTV în interviul acordat.

Ce l-a enervat la culme pe patronul FCSB

Și totuși cum a ajuns patronul FCSB să-i acuze pe catolici de erezie? Pentru el nu există cale de mijloc. Gigi Becali spune că singurul lucru pe care îl au aceștia este Crucea și nicidecum sângele și trupul Mântuitorului, ori Sfânta Împărtășanie. Mai mult de atât, el i-a acuzat pe catolici că ar fi făcut niște modificări în crez.

ADVERTISEMENT

Deși Duhul Sfânt de la Tată se purcede, așa cum se menționează destul de clar, ei ar fi subliniat faptul că acesta de purcede și de la Fiu. În acest sens, patronul FCSB spune că o sfântă taină a fost schimbată. Iar acest lucru înseamnă o erezie.

Mai mult de atât, aceasta nu ar fi singura problemă a catolicilor, spune el. Gigi Becali a amintit și de Maica Domnului, despre care se spune că a fost născută imaculată. Totodată, el i-a adus în discuție și pe Achim și Ana, despre care el consideră că religia catolică susține că nu s-au împreunat.

Iar lista lui Gigi Becali nu s-a oprit doar aici. Acesta a mai vorbit și despre creștinii în cazul cărora se spune că nu vor ajunge în Rai.

Gigi Becali, acuzații dure la adresa catolicilor

”Ori ești ortodox ori nu ești. Cu Hristos nu te joci că dacă ești jumate un sfert sau mai puțin. Ori ești cu Hristos ori nu ești. Ei zic că sunt, dar Hristos ce spune? Spune că ”cel care va schimba o cintă din această carte să fie anatema”.

Deci o iotă sau o cintă, măcar o virgulă. Ei au venit și zic Duhul Sfânt purcede și de la Fiul. Nu a schimbat o cintă, a schimbat o taină. Când schimbi o taină este erezie. După aia au făcut crezut ca să fie simbolul Credinței Ortodoxe. Duhul Sfânt de la tată purcede. Au accentuat că purcede și de la Fiul. Ca să facă pe plac vrăjmașului.

Dacă ai făcut așa și ai schimbat sfânta taină nu ești cu mine. Pe urmă Maica Domnului a fost născută imaculată. Adică Achim și Ana nu s-au împreunat, tot prin Duhul Sfânt. Erezie! Achim și Ana s-au împreunat și au făcut prin sămânță pe Fecioara Maria că s-au rugat, că râdeau de ei oamenii (…) să facă copil să-l ducă la trei ani la templu”, a mai punctat Gigi Becali, în interviul acordat pentru RTV.

Printre altele, în interviu acordat, patronul FCSB a mai amintit și despre trecerea în neființă. Catolicii susțin că nimeni nu ajunge în Rai și că prima oară se trece prin iad. Asta în ciuda faptului că Iisus Hristos i-a spus tâlharului de pe cruce: ”Azi vei fi cu mine în rai”.

Și în acest sens, Gigi Becali, care are credință în Dumnezeu, spune că este vorba de asemenea despre o erezie, care nici măcar nu își are rostul în opinia sa.

ADVERTISEMENT
Tags: