Sport

Gigi Becali îl execută pe Nicușor Dan după ce a câștigat în Justiție: ”Le-am tot spus să îmi dea banii. Acum îi iau eu”

Gigi Becali a câștigat, în instanță, dreptul de a executa silit Primăria Capitalei condusă de Nicușor Dan, pentru o sumă uriașă de bani și pentru care se judecă de 11 ani.
18.10.2022 | 13:56
Gigi Becali il executa pe Nicusor Dan dupa ce a castigat in Justitie Leam tot spus sa imi dea banii Acum ii iau eu
Gigi Becali a câștigat dreptul să îl execute pe Nicusor Dan / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Gigi Becali a cerut, în Justiție, dreptul să execute silit Primăria Municipiului București prin primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, acțiunea fiind inițiată pe 6 octombrie 2022, venind după 11 ani de procese.

Gigi Becali îl execută silit pe Nicușor Dan! Banii puși în joc: 770.000 de euro

După 11 ani de procese, în care Gigi Becali a câștigat dreptul de a fi despăgubit de Primăria Capitalei, latifundiarul din Pipera este mai aproape ca niciodată de a intra în posesia banilor pe care Justiția a decis că i-ar merita.

ADVERTISEMENT

Conform declarațiilor lui Becali, între el și Primărie intervenise un proces pentru expropierea unui teren din apropierea Mall-ului Promenada din Nordul Capitalei, acolo unde a fost făcută o șosea. ”Eu am vândut un teren către o companie de telefonie mobilă, cu 700 de euro metrul pătrat, lângă Mall Promenada.

Au construit, au făcut șoseaua, dar au trecut pe terenul meu. Și trebuie să dea banii, normal. Asta este povestea. Și acum, repet, nu vor să plătească. Așa că am ajuns cu ei la executare. E simplu, trebuie să plătească”, spunea Gigi Becali pentru Cancan.

ADVERTISEMENT

Latifundiarul a inițiat executarea silită pentru suma de 770.000 de euro și s-a adresat instanței pe 6 octombrie, iar astăzi, pe 18 octombrie 2022, Judecătoria Sectorului 5 din București i-a dat câștig de cauză, iar Becali poate să își recupereze banii.

”Încuviinţează executarea silită. Autorizează creditorul să treacă la executarea silită a obligaţiei cuprinse în titlul executoriu. Fără cale de atac. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin grefa instanţei azi, 18.10.2022”, se arată în minuta instanței.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali, încântat de decizia Justiției: ”Nu aveam cum să nu câștig”

În exclusivitate pentru FANATIK, Gigi Becali a vorbit despre decizia justiției cu privire la cererea sa de executare silită. Iar faptul că, de la prima înfățișare, fără amânări, fără să se mai piardă timpul, a câștigat îl bucură și mai tare.

”Nu aveam cum să nu câștig. Eu le-am tot spus să dea banii. Acum îi iau eu. E o veste bună, o să trec să îi execut. Justiția și-a făcut datoria, nu a mai amânat”, ne-a spus, în exclusivitate, Gigi Becali, devenit mai bogat cu 770.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, ne-a precizat Gigi Becali, își cam pierduse răbdarea cu edilii Capitalei, cei 11 ani petrecuți în instanță pentru a-și recupera suma de la Primărie fiind suficientă. Și, în stilul caracteristic, el a descris negocierile pe care le-a tot dus.

”Eu le-am tot spus: `dați-mi banii, dați-mi banii`. Nu au făcut-o, acum o să o trec la recuperarea lor. Becali îl execută pe Nicușor Dan (râde, n. red.). E o zi bună”, ne-a mai spus Gigi Becali, încântat de ideea de a-și recupera banii.

Gigi Becali a fost și el executat silit de Primăria Capitalei

Gigi Becali reușește, acum, într-un fel, să își ia revanșa în fața Primăriei conduse de Nicușor Dan după ce echipa pe care o finanțează, FCSB, a fost executată silit în luna mai a acestui an. Conform informațiilor apărute până acum, la acea vreme era vorba de peste 200.000 de euro, bani pe care echipa îi datora pentru închirierea Arenei Naționale și care trebuiau să intre în conturile Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti.

GIgi Becali
Gigi Becali a câștigat dreptul să execute Primăria de o sumă uriașă / Foto: captură portal.just.ro

Mai mult între Gigi Becali și Nicușor Dan a izbucnit un adevărat scandal în momentul în care primarul Capitalei l-a amenințat pe finanțatorul FCSB cu un alt proces, în cauză fiind achitarea pagubelor după ce 2.000 de scaune de la Arena Națională ar fi fost distruse la meciurile echipei.

FANATIK a încercat să îl contacteze și pe Nicușor Dan, dar primarul Capitalei nu a răspuns apelurilor noastre pentru a vorbi despre noua datorie a instituției pe care o conduce și care va fi executată silit de Gigi Becali.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 2,32 este cota pentru „2 solist” la UTA Arad – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT