Fotbal intern

Gigi Becali nu a renunțat la Adrian Petre, dar a primit o soluție de ultimă oră de atacant: Cristi Dumitru! EXCLUSIV

17.12.2019 | 16:28
Gigi Becali nu a renuntat la Adrian Petre dar a primit o solutie de ultima ora de atacant Cristi Dumitru EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Gigi Becali a declarat că va aduce doi fundași centrali și un atacant în pauza de iarnă. Dacă în privința postului de stoper variantele patronului FCSB sunt mai multe, în privința atacantului căutările par mai dificile.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Universitatea Craiova: 2,07 este cota pentru “1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că Gigi Becali nu a renunțat nici acum la Adrian Petre, arădeanul de la Esbjerg. Dar patronul a primit zilele trecute din partea staff-ului tehnic o variantă oarecum internă și care nu costă nimic: Cristian Dumitru, jucătorul FCSB împrumutat la Clinceni!

Gigi Becali îl vrea încă pe Adrian Petre la FCSB, dar i s-a propus revenirea puștiului de 18 ani Cristi Dumitru

Gigi Becali a declarat în mai multe rânduri că e pregătit să schimbe piesele din ofensivă, mergând până acolo încât să renunțe chiar la toți cei trei atacanți de careu pe care-i are în acest moment.

ADVERTISEMENT

Dacă în privința lui Tsomou decizia e clară, Ioan Hora este cel care nu mai e de acord să încălzească banca la FCSB, iar Gnohere este omul care tot așteaptă oferta arabă salvatoare, dar aceasta nu mai vine. Mai mult, „Bizonul” a intrat acum în dizgrație, după ce la partida cu Gaz Metan a jucat slab și a fost scos la pauză.

„Despre Gnohere să vorbiți cu Vintilă. El are o strategie de joc, o tactică de joc. Exact cum am vrut și eu, așa vrea și el, un atacant mobil, care să alerge mai mult. Vintilă a zis că Gnohere nu joacă pentru că a atins mingea de 4 ori într-o repriză la un meci jucat de curând. Vintilă are nevoie de un atacant mobil, care să atingă mingea de mai multe ori” – Gigi Becali, la Pro X

Mihai Stoica spunea că FCSB va aduce atacant doar dacă va scăpa de măcar unul dintre cei trei. Cu siguranță măcar unul va pleca, primul, probabil, Juvhel Tsomou, omul care l-a bătut pe Pițurcă la primul meci al acestuia de la revenirea la Craiova. Pentru că tocmai vine meciul FCSB – Craiova…

ADVERTISEMENT

Pe cine aduce FCSB în avanposturi? Patronul nu a renunțat nici acum la Adrian Petre, atacantul lui Esbjerg, dar șansele sunt mici, chiar dacă Gigi Becali a plusat până la 1,5 milioane de euro. Petre nu e de acord să se întoarcă acum în România.

În aceste condiții, pentru că tot se discuta despre un atacant mobil, staff-ul tehnic i l-a propus patronului pe Cristi Dumitru, puștiul care pe 13 decembrie a împlinit 18 ani și e împrumutat de FCSB la Clinceni.

ADVERTISEMENT

Cristi Dumitru, al doilea cel mai tânăr marcator european al celor de la FCSB

E foarte posibil ca Dumitru să fie rechemat la FCSB în această iarnă și să meargă în pregătire cu echipa în cantonamentul din Spania. El a început sezonul la roș-albaștri, a fost pe bancă în prima etapă, 4-3 cu Hermannstadt, dar la finalul lunii iulie a urmat împrumutul la Academica Clinceni.

Nu înainte ca atacantul să marcheze pentru FCSB în cupele europene, mai precis în returul din primul tur preliminar, victoria de la Milsami Orhei. Cristi Dumitru a devenit astfel al doilea cel mai tânăr marcator european al FCSB, după Răzvan Ochiroșii.

„Veţi auzi de Cristian Dumitru, un jucător de care se va vorbi foarte mult. Nu a împlinit încă 17 ani. Aşa cum v-am spus de Man, când nimeni nu vorbea de el, aşa vă spun şi de Dumitru. Dumitru, la 16 ani si jumătate, a fost păstrat în lotul mare” – Mihai Stoica, în vara lui 2018

Cristi Dumitru a jucat puțin la Academica Clinceni în ultimele etape. Oricum, cei de la FCSB l-au monitorizat non-stop și au cerut informații despre el. Ar fi o mare realizare pentru el să revină acum la FCSB, unde a marcat nu doar în Europa, ci și în Cupa României, în 2018, contra celor de la Dunărea Călărași.

  • 150.000 de euro este cota actuală a lui Cristian Dumitru
  • 9 meciuri, din care în unul singur a fost integralist (0-2 la Iași) are Dumitru pentru Clinceni în actualul campionat
ADVERTISEMENT