Fotbal intern

Gigi Becali l-a prezentat pe Sergiu Buș la palat. Ce contract i-a oferit. A semnat pe 3 ani și are o clauză de 2 milioane de euro. Update. Exclusiv

14.07.2020 | 14:04
Gigi Becali la prezentat pe Sergiu Bus la palat Ce contract ia oferit A semnat pe 3 ani si are o clauza de 2 milioane de euro Update Exclusiv
Gigi Becali l-a prezentat pe Sergiu Buș la palat. Ce contract i-a oferit. A semnat pe 3 ani și are o clauză de 2 milioane de euro
ADVERTISEMENT

FCSB a dat prima lovitură a verii în ceea ce privește campania de transferuri și a semnat un contract pe 3 ani cu atacantul Sergiu Buș. Acesta va fi prezentat astăzi la palatul lui Gigi Becali din Aleea Alexandru, în cadrul unei conferințe de presă.

Deși inițial se părea că tratativele dintre cele două părți au căzut, din cauza pretențiile exagerate ale jucătorului, până la urmă s-a ajuns la un consens.

ADVERTISEMENT

Sergiu Buș va primi la FCSB o primă de instalare de 120.000 de euro și va avea un salariu lunar de 15.000 de euro. Patronul FCSB a dezvăluit și faptul că Sergiu Buș va avea parte de prime speciale de performanță: „Dacă va deveni golgheter și echipa va face performanță va mai lua niște bani. 70.000 de euro dacă ne calificăm în grupele Ligii Campionilor și 30.000 de euro pentru grupele Europa League. La mine iei bani doar dacă aduci bani.”


UPDATE, ora 14:04 / Sergiu Buș a semnat contractul cu FCSB în fața reprezentanților presei, prezenți la palatul lui Gigi Becali din Aleea Alexandru. „E primul  antrenament la FCSB. Să dea Domnul să luăm campionatul și să dai 25 de goluri”, i-a transmis Gigi Becali.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali l-a prezentat pe Sergiu Buș la palat. Ce contract i-a oferit. A semnat pe 3 ani și are o clauză de 2 milioane de euro

UPDATE, ora 13:44 / Sergiu Buș a vorbit despre venirea la FCSB și despre modul cum au decurs negocierile: „Cu domnul Becali a fost foarte scurtă negocierea. L-a sunat ieri pe agentul meu, mi-a transmis condițiile, am vorbit cu soția mea și ne-a luat mai puțin de zece minute să ne decidem. E o nouă provocare pentru mine, am venit aici ca să câștig campionatul. Am simțit că sunt dorit și m-am decis pe loc. Nu mă tem de critici, o critică bună face mai mult decât două facultăți.”


UPDATE, ora 13:20 / Gigi Becali l-a prezentat în fața presei pe Sergiu Buș, noul atacant al FCSB-ului. Acesta va semna un contract pe 3 ani.

ADVERTISEMENT

„Sergiu Buș e genul de atacant care mie îmi place, nu am mai avut până acum un asemenea jucător. Mobil, execuție, dă bine cu capul, viteză și forță. E un jucător care va intra bine în combinație cu Man și cu Florinel Coman. A semnat pe 3 ani și va avea o clauză de 2 milioane de euro. Bine, nu banii mă interesează pe mine acum. Pe mine mă interesează cupele europene și ca la anul nimeni să nu schițeze vreun gest în fața noastră la titlu. Vom fi ca Juve în Italia, detașați pe locul 1 8 ani la rând. restul să se bată pentru locul 2”, a declarat Gigi Becali în cadrul unei conferințe de presă.

Transferul lui Sergiu Buș nu înseamnă însă că Gigi Becali va renunța la serviciile lui Adrian Petre, singurul vârf de meserie la momentul actual din lot.

ADVERTISEMENT

„Adrian Petre mai are încă un an, respectăm contractul. Și mai are încă trei ani, că am semnat pe trei ani. Am făcut două contracte. Cu Sergiu Buș am făcut direct pe trei ani, un contract. Nu are 22 de ani să aibă emoții. L-am văzut statornic. L-am studiat și la declarații să văd dacă e statornic și dacă are pace în sufletul lui. Nu l-am văzut niciodată agitat, mânios. L-am văzut luminos, blând, pace. Dacă nu are caracter fotbalistul, e mai greu. Păi, ce, Tănase e atacant? Numai pe el îl avem (n.r. pe Sergiu Buș) și pe unul Istrate și pe Petre”, a mai spus Gigi Becali.

Patronul FCSB crede că Sergiu Buș poate fi o soluție pentru atacul echipei naționale în perspectiva partidei de baraj cu Islanda, dar și a meciurilor din Liga Națiunilor.

„Dacă el devine golgheter și dacă ne calificăm în cupele europene, ia bani în plus. Eu cred că o să fie o soluție pentru Mirel Rădoi la echipa națională, pentru că nu văd alt atacant la ora actuală. Am uitat de Pușcaș, iertați-mă, da. Pușcaș poate să îl concureze, ceilalți nu. Alibec e cel mai talentat, dar la echipa națională nu e timp de toane”.


ȘTIRE INIȚIALĂ ora 11:03

Gigi Becali păstrează suspansul

Gigi Becali, patronul FCSB, a păstrat suspansul în ceea ce privește transferul lui Sergiu Buș, susținând că va oferi mai multe amănunte în cadrul unei conferințe de presă.

„Nu știu să spun asta, nu pot să spun asta. Credeți ce vreți. O să aflați azi la 13:30. O să aflați mai multe lucruri, nu știu ce o să aflați. Nu ar fi corect să spun mai multe”, a declarat Gigi Becali la Pro X.

Ca o coincidență, anunțul aducerii lui Sergiu Buș va fi făcut chiar în ziua în care se deschide perioada de transferuri în România. Din cauza situației cauzate de pandemia de coronavirus, aceasta va fi între 14 iulie și 5 octombrie.

Sergiu Buș semnează din postura de jucător liber de contract

Sergiu Buș va semna cu FCSB din postura de jucător liber de contract, înțelegerea sa cu Gaz Metan Mediaș expirând la finalul campionatului. În urmă cu 10 zile, la terminarea partidei cu Universitatea Craiova, în care a fost eliminat din cauză că a înjurat brigada de arbitri, Buș a făcut o serie de declarații dure la adresa conducerii clubului medieșean.

„Îmi cer scuze echipei că am luat roșu. Am spus ceva ce nu trebuia să spun. Îmi cer scuze arbitrilor. Domnul Hațegan e unul de talie europeană, e un arbitru bun, nu merita așa ceva.

Știu că nu avem voie, acum nu avem voie să ne îmbrățișăm, să scuipăm, nu avem voie să facem nimic.  Dar avem voie în România să fim neplătiți? Să fim mințiti? Să jucăm accidentați? Am fost 5 jucători cu probleme, cu accidentări.

Marius Constantin sper să nu aibă ruptură, Larie a avut întindere de ligamente, Butean ajucat cu entorsă, Romeo la fel, eu cu probleme musculare. Ne-au plecat 9 colegi, am luat 3.000 de lei în 4 luni de zile.

Eu mi-am prelungit contractul, vreau să joc. Pun suflet și mă exteriorizez. Am 27 de ani, o familie, am șansa să joc. De la 21 de ani până la 25 am fost accidentat. Acum am simțit că e momentul meu să mă bucur de fotbal.

Sper să nu îmi dea 3 etape de suspendare, am fost și le-am cerut scuze în vestiar arbitrilor. Au dreptate, m-au filmat. Dacă primesc suspendarea asta, s-a terminat.

Vreau să mă lupt la campionat, vreau stabilitate. Vreau să știu cine mă vrea”, a spus Sergiu Buș la finalul meciului pierdut de Gaz Metan Mediaș în fața Universității Craiova.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – CFR Cluj: 1,50 este cota pentru “peste 1,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT