Sport

Gigi Becali îl pune la colț pe antrenorul lui FCSB: ”Dacă are nevoie Todoran de alți jucători, să vină cu banii de acasă și să-i ia”

Finanțatorul FCSB, Gigi Becali, a explicat de ce antrenorii pe care îi angajează nu au voie să ceară jucători. Latifundiarul nu vrea să pățească precum alți patroni din fotbalul românesc.  
04.06.2021 | 17:05
Gigi Becali il pune la colt pe antrenorul lui FCSB Daca are nevoie Todoran de alti jucatori sa vina cu banii de acasa si sai ia
ADVERTISEMENT

Becali a investit sume importante în amenajarea bazei de pregătire de la Berceni, dar și în achiziția celor mai talentați tineri jucători care se pregătesc acolo.

Nici la nivelul primei echipe Becali nu face economii, iar acest lucru le garantează antrenorilor care semnează cu FCSB jucători de calitate.

ADVERTISEMENT

Antrenorii FCSB au cele mai bune condiții, dar nu au libertate

Nu este un secret pentru nimeni că la FCSB doar cuvântul lui Gigi Becali contează. El face transferurile, el dictează schimbările și stabilește remunerațiile jucătorilor și antrenorilor.

Recent, milionarul l-a angajat pe Dinu Todoran în funcția de antrenor, dar asta doar pentru că îl obligă regulamentele să aibă un tehnician licențiat pe bancă.

ADVERTISEMENT

”Niciodată un antrenor n-a venit să îmi spună că are pretenții. N-aveau ce să mai spună. Le pun la dispoziție tot. Dacă are nevoie Todoran de alți jucători, să vină cu banii de acasă și să îi ia.

Când vii la mine acasă, nu schimbi mobila. Antrenorii care vin să îşi spună punctul de vedere după ce câştigă titlul, Liga Campionilor”, a declarat Gigi Becali, la Digisport.

ADVERTISEMENT

Patronul roș-albaștrilor a ținut să reamintească mai apoi cum au ajuns în faliment marile rivale ale FCSB, Dinamo și Rapid.

”Le dăm bugete antrenorilor şi facem falimente. Asta făcea Copos. Dădea bugete şi îi lăsa pe antrenori. Faliment! Aşa făcea Negoiţă? Dădea buget şi îi lăsa pe conducători. Faliment!”, a explicat Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

I-a făcut echipa lui Dinu Todoran înainte ca antrenorul să-i cunoască pe jucători

Gigi Becali nu ascunde faptul că la FCSB antrenorul nu contează aproape deloc și nu s-a ferit să-i creioneze primul 11 noului tehnician, Dinu Todoran.

”Moruțan, Olaru, Tănase și Tavi Popescu sunt jucători care nu pot fi opriți. Câștigă de unii singuri campionate. Dacă nu se accidenta Miron, cred că tot luam campionatul.

În România, antrenorul contează 60%. La mine este altfel. La mine totul este dar. Pe Olaru, pe Coman n-ai cum să îi scoți, pe Tănase și Tavi Popescu n-ai cum să îi scoți. Pe Crețu n-ai cum să îl scoți”, i-a transmis Becali lui Dinu Todoran.

În plus, noul tehnician va fi antrenor doar în acte, pentru că de pregătirea roș-albaștrilor se va ocupa Mihai Pintilii, unul dintre preferații lui Gigi Becali. Retras la finalul sezonului trecut, Pintilii face cursurile școlii de antrenori pentru obținerea licenței PRO care să-i dea dreptul să fie antrenor și în acte.


  • (P) Cota BETANO pentru sezonul viitor din Liga 1: 3,75 este cota pentru “FCSB câștigă titlul”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT