Fotbal intern

Gigi Becali îl vrea pe Gică Hagi la naționala României: „El a crescut generația asta”

17.10.2020 | 21:31
Gigi Becali il vrea pe Gica Hagi la nationala Romaniei El a crescut generatia asta
ADVERTISEMENT

Patronul FCSB nu este mulțumit de Mirel Rădoi. Gigi Becali îl vrea pe Gică Hagi la naționala României, iar motivele din spatele doleanțelor sale nu sunt greu de înțeles.

Becali visează să încaseze sume bune pe jucătorii pe care i-a adus de la Viitorul și crede că aceștia ar fi utilizați mai mult și mai bine de Hagi în tricoul României.

ADVERTISEMENT

Deși există problema lipsei de compatibilitate între Gică Hagi și rolul de selecționer, sunt tot mai multe indicii care arată faptul că „Regele” ar putea să îl înlocuiască pe Mirel Rădoi.

Gigi Becali îl vrea pe Gică Hagi la naționala României. Evoluția relației dintre cei doi

Relația dintre Gigi Becali și Gică Hagi a fost una oscilantă, pe parcursul anilor. Cei doi au fost prieteni apropiați în anii 80 și 90, iar în 2007 Hagi a ajuns să fie chiar antrenorul FCSB, clubul patronat de Becali. După câteva rezultate proaste, „Regele” a fost demis și a intrat în conflict cu finul său.

ADVERTISEMENT

Peste ani, cei doi și-au rezumat relația la transferuri de jucători. Hagi și-a făcut propriul său club, în timp ce Becali s-a transformat din „patronul Stelei” în „patronul FCSB”, iar multe dintre transferurile de la clubul său au fost făcute de la formația „Regelui”. Printre jucătorii aduși sunt și Florin Tănase, Florinel Coman sau Dragoș Nedelcu.

Recent, în contextul focarului de coronavirus apărut la FCSB, Gigi Becali a apelat la ajutorul lui Hagi pentru a-și compelta lotul și ar fi vrut să îl aducă pe Virgil Ghiță și Radu Boboc. Hagi a înțeles, însă, că patronul roș-albaștrilor era interesat de transferuri temporare, care să îl ajute în meciul cu Slovan Liberec, din turul trei preliminar al Europa League. Ideea nu a fost fost deloc pe placul lui Hagi, care s-a supărat pe finul său, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK.

ADVERTISEMENT

Acum, după ce echipa națională a ajuns la trei înfrângeri consecutive și scaunul lui Mirel Rădoi se clatină tot mai serios, Becali vrea să facă pace cu Hagi și îl propune selecționer. Nu fără a lua în calcul potențialele avantaje ale unei astfel de mutări.

De ce îl vrea Becali selecționer pe Hagi: „Tănase, Coman, Nedelcu”

Principalul interes al lui Gigi Becali este acela de a-și vedea fotbaliștii de la FCSB titulari la echipa națională. Mirel Rădoi nu i-a făcut pe plac fostului său șef și i-a stârnit nemulțumirea inclusiv atunci când nu i-a convocat pe Darius Olaru și Dennis Man, în vară, informație dezvăluită tot de site-ul FANATIK.

ADVERTISEMENT

Nemulțumirile lui Becali par a veni mână în mână cu strategia gândită de Hagi pentru națională. Unii dintre fotbaliștii cu potențial de a fi vânduți pe sume bune de către FCSB sunt chiar cei pe care i-a adus de la echipa lui Hagi și în jurul cărora acesta ar dori să construiască primul 11 al „tricolorilor”.

„Părerea mea e că Gică e cel mai bun antrenor. Acum e generația pe care a crescut-o el: Man, Tănase, Coman, Nedelcu. Când e Gică pe margine, ălora le sfârâie picioarele la echipa națională!”, a spus Becali pentru ProTV.

Gheorghe Hagi pare a se afla într-o adevărată cursă de preluare a fotoliului de selecționer al României, anunțându-și deja intențiile după eșecul „tricolorilor” din Norvegia, scor 0-4. „Regele” l-a criticat pe Mirel Rădoi și a dat de înțeles că vrea să vină la echipa națională și să creeze o formație bazată pe scheletul jucătorilor formați de el la Viitorul.

Nu mă angajez singur, nu? Este un moment greu, dificil, al nostru, al tuturor românilor. Aceste înfrângeri te fac să te gândești la o analiză profundă. România are nevoie de o construcţie la nivel naţional. Nu avem continuitate în rezultate, sunt foarte multe schimbări, şi de jucători şi de rezultate”, a spus Hagi.


  • Cota BETANO pentru Academica Clinceni – FCSB: 1,73 este cota pentru “2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT