Fotbal intern

Gigi Becali îl vrea pe Gicu Grozav la FCSB: “Am negociat tot timpul”

19.09.2018 | 18:38
Gigi Becali il vrea pe Gicu Grozav la FCSB Am negociat tot timpul

Gigi Becali nu se ascunde în privinţa lui Gicu Grozav, jucător pe care a mărturisit că îl vrea la FCSB, şi a anunţat că a negociat cu jucătorul de fiecare dată când fostul fotbalist de la Petrolul şi Dinamo şi-a căutat echipă.

Patronul “roş-albaştrilor” a refuzat însă să ofere prea multe detalii despre discuţiile cu Gicu Grozav, afirmând că cel care ar trebui să ştie toate aspectele este managerul sportiv al echipei, Mihai Stoica. “Am negociat tot timpul cu Gicu Grozav. Nu pot să vorbesc acum despre el, trebuie să vorbesc întâi cu MM Stoica”, a spus Gigi Becali, la ProX.

Gigi Becali îl vrea pe Gicu Grozav la FCSB

Selecţionerul echipei naţionale, Cosmin Contra, este antrenorul cu care Grozav a avut succes la Petrolul Ploieşti, iar “Guriţă” este un om în care jucătorul are o foarte mare încredere. Contra discuta recent despre situaţia celui care poartă numărul 10 la naţionala României şi mărturisea că l-a îndemnat să îşi găsească o echipă de club cât mai repede, după ce FANATIK.RO anunţase în exclusivitate că o echipă din Elveţia îl doreşte:

 “Eu i-am spus, dar el a ales altceva şi de aceea în momentul de faţă, nu are club. El a avut o ofertă foarte bună din Elveţia si l-am sfătuit să o accepte, să înceapă pregătirile şi să joace în cupele europene cu acea echipă. El a decis să mai aştepte. Dar uite că acum nu are echipă”, spunea selecţionerul Cosmin Contra, înaintea partidelor cu Muntenegru și Serbia, din Liga Națiunilor.

Exemplul negativ Gabi Torje

Şi în prezent, Gicu Grozav este tot liber de contract şi a negociat cu mai multe cluburi, inclusiv cu FC Dinamo Bucureşti, însă oferta financiară a clubului din Ştefan cel Mare este mult sub dorinţa acestuia. Pe lângă asta, nici Florin Bratu nu l-ar vrea la echipă din cauză că îl vede subminându-i autoritatea în vestiar, fiind un jucător experimentat, cu personalitate, având în minte exemplul recent al lui Gabi Torje:

Gigi Becali îl vrea pe Gicu Grozav la FCSB. Jucătorul se bucură după marcarea unui gol în tricoul lui FC Dinamo Bucureşti, într-o partidă din Liga 1 Betano, în faţa celor de la Ceahlăul Piatra Neamţ, pe 14 martie 2015.
Gigi Becali îl vrea pe Gicu Grozav la FCSB. Jucătorul se bucură după marcarea unui gol în tricoul lui FC Dinamo Bucureşti.

“Eu i-am dat șanse să joace. A jucat 3-4 meciuri cu mine. Din păcate, nu s-a ridicat nici el atunci la nivelul așteptărilor mele. Eu, când am venit la Dinamo, am venit la începutul play-out-ului, cu o nouă strategie, de întinerire a echipei pentru că îi cunoșteam foarte bine pe acei jucători, fusesem la Under 19, iar dacă acest lucru îl știam de la început, că trebuie să întineresc echipa, asta am făcut. După aceea, cu timpul, cu Torje am avut discuții, i-am dat șanse să joace.

“Nu s-a putut”

Din păcate, nu m-a mulțumit forma lui fizică de atunci, eu i-am spus-o. E punctul lui de vedere, însă eu am altă părere. Eu cred că putea oferi mult mai mult atunci când a jucat. Nu vreau să mai dezvolt. Eu vreau să vorbesc doar din punct de vedere sportiv și spun că putea mai mult. Nu s-a putut, din păcate, el având contract acolo și nearătând lucruri care să îmi dea speranțe că poate rămâne la Dinamo, nu am propus să rămână în continuare. Din câte știu eu, când intri în ultimul an de contract cu un club, nu mai poți fi dat împrumut de acel club. Ori te cumpără, ori vii liber de contract”, declara Florin Bratu în vară.

Gigi Becali şi-ar dori să-l transfere pe Grozav la FCSB, dar rămâne de văzut dacă această mutare se poate realiza. Gicu Grozav s-a născut pe 29 septembrie 1990, la Alba Iulia, şi a început fotbalul la Unirea Alba Iulia. Jucătorul a mai evoluat apoi la Standard Liege, U Cluj, Petrolul Ploieşti, Terek Groznâi, Karabukspor, Bursaspor şi de la 1 iulie este liber de contract.