News

Gigi Becali, în corul mănăstirii de Crăciun şi Revelion! Unde va merge. Exclusiv

24.12.2020 | 20:00
Gigi Becali in corul manastirii de Craciun si Revelion Unde va merge Exclusiv
ADVERTISEMENT

Gigi Becali şi-a făcut planurile pentru Crăciun şi Revelion, sărbători care vor avea un regim special în 2020 din cauza pandemiei de coronavirus. FANATIK a aflat unde va merge patronul FCSB cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Din informaţiile FANATIK, Gigi Becali va merge la Mănăstirea Plumbuita de Crăciun şi Revelion şi va sta în corul mănăstirii. Este lăcaşul de cult unde merge deseori patronul FCSB, dar şi mama acestuia, în special cu ocazia sărbătorilor importante.

ADVERTISEMENT

În urmă cu doi ani, în 2018, Crăciunul a adus o împăcare istorică pentru Gigi Becali. FANATIK anunţat în exclusivitate că patronul celor de la FCSB a fost vizitat de Mirel Rădoi, pe atunci selecţioner al naţionalei de tineret a României, după o perioadă în care relaţia dintre cei doi a fost tensionată. Acum, Gigi Becali va face sărbătorile de iarnă la mănăstire.

Gigi Becali, în corul mănăstirii de Crăciun şi Revelion. “Fără rugăciune nu se poate”

Ieşit din viaţa publică în vară, Gigi Becali a anunţat că nu mai doreşte să vorbească despre fotbal. De altfel, singurul interviu pe care l-a acordat în ultimele luni a fost pentru o publicaţie religioasă. Recent, patronul FCSB a vorbit despre credinţă şi postul Crăciunului.

ADVERTISEMENT

“Dacă nu ții postul, te supui lăcomieli pântecelor, pe care Sfinții Părinți o consideră maica patimilor. Dacă îi dai trupului de toate, nu mai poți să-l stăpânești. La mine o zi fără biserică și fără Liturghie… nu mai poate fi.

Dar nu ai cum să le spui oamenilor: în fiecare zi la Liturghie! Că oamenii se duc la serviciu. Dar dacă se duc la serviciu, ei lucrează, însă pot să facă și o rugăciune, să găsească un moment prielnic, măcar când se află pe drum.

ADVERTISEMENT

Fără rugăciune nu se poate. Nu putem să-L mai ignorăm la nesfârșit pe Dumnezeu. Noi am ajuns la așa patimă, încât ea nu te mai poate duce în adânc. Adică e la maximum de jos și, nu se poate tăia decât numai cu rugăciunea”, spunea Gigi Becali în interviul acordat revistei Lumea Credinţei.

Motivul pentru care a ieşit din viaţa publică

În trecut, Gigi Becali comenta situaţia de la FCSB după fiecare meci al echipei, iar deseori fotbaliştii care nu aveau prestaţii prea bune erau criticaţi în termeni duri. Omul de afaceri a susţinut că nu vrea să mai iasă în public pentru că “vorbele otrăvesc”.

ADVERTISEMENT

“Postul cere să ne înfrânăm de la toate. Adică, să nu-ți mai dai drumul nici la gură. De ce crezi că eu nu mai vreau să apar în public? Pentru că dacă o să ies, o să fac grăire de rău, cad în slavă deșartă, trufie, mândrie. Și atunci, ca să mă înfrânez zic: ‘Pune Doamne strajă gurii mele și ușă de îngrădire, împrejurul buzelor mele’.

Eu dacă mă apucam să țin post de mâncare și mă apucam totodată să vorbesc vrute și nevrute, păi degeaba țineam eu post și mergeam la biserică, pentru că eu mă otrăveam tot. Se spune că vorbele din inimă ies, iar unde e inima ta, acolo e și comoara ta, pentru că vorbele care ies otrăvesc mai mult decât mâncarea. Vorbele otrăvesc sufletul în mod direct. Zic Sfinții Părinți: „poți să postești și să nu postești, dar poți să nu postești și să postești”, a mai spus patronul FCSB.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Astra: 1,68 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT