Fotbal intern

Gigi Becali în vestiarul FCSB: “Eu sunt George Becali! La luptă, plăieşii mei!”

08.08.2018 | 20:14
Gigi Becali in vestiarul FCSB Eu sunt George Becali La lupta plaiesii mei

Gigi Becali în vestiarul FCSB e o prezenţă destul de constantă. Nu doar telefonic, aşa cum se întâmplă în ultima vreme, ci şi fizic. Iar foştii jucători ai roş-albaştrilor povestesc felul în care se comporta patronul atunci când “descindea” în cabina jucătorilor. Lucrul se întâmpla mai ales înainte de meciuri, Becali fiind responsabil cu discursurile motivaţionale. Un astfel de episod a fost relatat de Stelian Stancu, fost fotbalist în Ghencea în sezonul 2006-2007. Stancu tocmai venise de la Sportul Studenţesc şi a rămas marcat de felul în care se comporta finanţatorul.

“Mai intra în vestiar, dar pe atunci nu prea ieşea la TV sau vorbea cu presa să ne facă praf. Şi cred că aşa ar trebui să rămână acest lucru. Se lega de unul şi de altul, dar nu ca acum. El venea de multe ori înainte de meciuri pentru un discurs motivaţional: ‘Eu sunt George, voi sunteţi plăieşii mei. La luptă!’ Nu era o ceartă, pur şi simplu venea înainte de meci să-şi motiveze echipa să câştige. Discuţiile aprinse le avea cu liderii echipei şi cu antrenorul, Olăroiu”,a spus Stelian Stancu pentru prosport.ro.

Gigi Becali în vestiarul FCSB: Bergodi l-a dat afară!

După ce s-a mai “rutinat” în ale fotbalului, Becali a început să înţeleagă faptul că nu e nevoie neapărat să fii prezent fizic în vestiarul echipei pentru a-ţi impune concepţiile de joc asupra tehnicianului. Mai ales că, dacă ajungi în vestiar, rişti ca antrenorul să aibă un moment de “nebunie”, cum a fost cazul lui Cristiano Bergodi doi ani mai târziu. Italianul l-a scos pe Becali din cabină la pauză, iar patronul nu a suportat afrontul şi l-a demis un meci mai târziu. De atunci, Becali s-a cizelat, înţelegând beneficiile prezenţei unui telefon pe care antrenorul să-l aibă tot timpul la îndemână. Aşa că Gigi Becali în vestiarul FCSB a început să fie o prezenţă din ce în ce mai rară.

Un episod edificator s-a petrecut în campionatul recent încheiat, la meciul de la Ovidiu contra Viitorului, când a vorbit la telefon toată pauza cu Dică, iar tehnicianul a intrat apoi în vestiar şi a anunţat două schimbări. De altfel, Becali s-a şi lăudat că nu lăsa un meci fără să comande schimbările şi atunci când era închis, pe vremea când antrenor la FCSB era Costel Gâlcă. 

Gigi Becali în vestiarul FCSB. Pentru el, e secretul desfacerii şampaniei la finalul sezonului
Gigi Becali în vestiarul FCSB era o prezenţă constantă

Stelian Stancu a povestit cum a evoluat în blaturi

Fostul jucător de la Sportul Studenţesc şi de la echipa roş-albastră a povestit şi despre meciurile aranjate în care a evoluat de-a lungul carierei de fotbalist. “Sincer, da, am evoluat în meciuri trucate. Eram la începutul perioadei mele ca fotbalist profesionist, abia debutasem, dar primele 4-5 meciuri erau aranjate. Nu am asistat la nicio discuţie în vestiar, nu se făceau aşa. Nu ştiam noi, copiii. Se discutau separat, aflai după”, a rememorat Stancu. Acesta a evoluat de-a lungul carierei pentru Astra, Sportul, Steaua, Poli Timişoara, FC Braşov şi pentru azerii de la Khazar Lankaran, ultimele formaţii din perioada sa de fotbalist fiind ASA Tg. Mureş şi divizionarele secunde Baloteşti şi Crevedia. Stancu are în acest moment 36 de ani şi evoluează la nivelul Ligii a patra, pentru Carmen Bucureşti.