Fotbal intern

Gigi Becali, încă o înfrângere în instanţă! Câţi bani trebuie să-i dea lui Florin Talpan

15.12.2020 | 15:12
Gigi Becali inca o infrangere in instanta Cati bani trebuie sai dea lui Florin Talpan
ADVERTISEMENT

Gigi Becali a primit o nouă lovitură din partea lui Florin Talpan. Juristul CSA Steaua a câștiat un nou proces cu finanțatorul lui FCSB.

Talpan trebuie să primească despăgubiri în valoare de 5000 de euro de la Gigi Becali, conform ziare.com, după ce latifundiarul din Pipera l-a numit „nebun și lacom”. Decizia poate fi contestată de către Gigi Becali la Înalta Curte de Casație și Justiție, decizia actuală aparținându-i Curții de Apel.

ADVERTISEMENT

Scandalul a luat naștere în urmă cu patru ani, atunci când conflictul dintre CSA și FCSB era abia la început.

Gigi Becali, din nou bun de plată către Florin Talpan

Nu este prima dată când Gigi Becali trebuie să îi dea bani lui Florin Talpan pentru că l-a jignit. În 2018, juristul CSA Steaua a câștigat 30000 de euro în urma procesul început în 2015.

ADVERTISEMENT

„Cu Talpan negociez eu? Pe Talpan îl iau și îl duc la oi! Habar nu are de nicio lege, nu știe de capul lui nimic. Băi, nenorociților, lăsați țara să respire, comuniștilor, oameni de nimic! De ce să cheltuiți bani de la bugetul țării? Ei vor să mă distrugă”, au fost cuvintele care au declanşat acel proces.

Motivarea sentinței în procesul pierdut de Becali în 2020

Curtea de Apel București a avut în vedere în momentul în care a apreciat stabilirea despăgubirilor statutul lui Florin Talpan, „militar de carieră cu merite recunoscute, profesie care în sine presupune un înalt grad de conștiință a onoarei și se bucură de recunoaștere publică a demnității”, cât și statutul lui Gigi Becali, „persoană care activează în domeniul politic și în domeniul fotbalului, cu statut financiar superior și cu luări de poziție mediatizate în diferite domenii, care se bucură de influență asupra unei anumite categorii de public”.

ADVERTISEMENT

„Reevaluând prin prisma caracterului repetitiv al declarațiilor pârâtului, a faptului că prin natura profesiei de militar reclamantul are un simț al onoarei și reputației mult mai crescut decât al unei persoane medii, precum și prin prisma practicii judiciare inclusiv la nivel european, suma de 3000 de euro nu satisface principiul reparării integrale a prejudiciului de imagine suferit de reclamant.

În mod evident, suma pretinsă prin cererea de chemare în judecată reprezintă o sumă exagerată, asemenea despăgubiri fiind acordate pentru fapte mult mai grave sau care aduc atingere unor altfel de drepturi fundamentale ale omului.

ADVERTISEMENT

Curtea va aprecia că majorarea la suma de 5000 de euro corespunde unor criterii decente, nu conduce la o îmbogățire disproporționată cu fapta apelantului, reprezintă o sancțiune suficientă a comportamentului apelantului” motivarea sentinței.

CSA Steaua, „război” sportiv cu FCSB în Liga 3

În timp ce Gigi Becali și Florin Talpan se judecă prin tribunale, CSA Steaua se luptă să promoveze în Liga 2, dar are un obstacol extrem de greu de trecut. În calea echipei lui Daniel Oprița, stă chiar echipa a doua a lui Becali, FCSB II. După zece etape, „militarii” sunt pe primul loc în Seria 4, cu 26 de puncte, cu două peste echipa secundă a celor de la FCSB.


  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – FCSB: 1,75 este cota pentru „ambele echipe înscriu”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT