Sport

Gigi Becali, înjurat de suporterii lui CSA Steaua la inaugurarea stadionului Ghencea. Foto

Fanii lui CSA Steaua nu au uitat războiul cu Gigi Becali şi l-am înjurat la prima partidă jucată pe stadionul din Ghencea.
07.07.2021 | 23:34
Gigi Becali injurat de suporterii lui CSA Steaua la inaugurarea stadionului Ghencea Foto
ADVERTISEMENT

Data de 7 iulie 2021 va rămâne în istoria fotbalului românesc. Este ziua în care s-a jucat primul meci pe noul stadion din Complexul Sportiv Steaua.

CSA Steaua a întâlnit OFK Belgrad într-un meci amical pe care l-a câştigat lejer cu scorul de 6-0, toate golurile fiind marcate în repriza secunda a partidei.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali, înjurat de suporterii lui CSA Steaua la inaugurarea stadionului Ghencea

Spectacolul adevărat a fost, însă, în peluzele stadionului Ghencea, acolo unde suporterii „militarilor“ au făcut un show de zile mari, potrivit unui meci de inaugurare.

FANATIK a fost pe arenă, a urmărit pas cu pas întregul eveniment şi a ales cele mai frumoase imagini de la primul meci pe Ghencea.

ADVERTISEMENT

Totuşi, printre coregrafii, mesaje de susţinere şi cântecele galeriei s-au strecurat şi… înjurături la marele inamic al Stelei, patronul lui FCSB, Gigi Becali.

Suporterii lui CSA Steaua nu l-au uitat şi i-au scandat deja obişnuitele înjurături „Gigi Becali, m… Gigi Becali“. Mai mult, un mesaj similar şi-a făcut apariţia şi pe un banner care a trecut de controlul jandarmilor la intrarea în stadion.

ADVERTISEMENT
Suporterii lui CSA Steaua i-au dedicat un banner injurios lui Gigi Becali. FOTO: FANATIK
Suporterii lui CSA Steaua i-au dedicat un banner injurios lui Gigi Becali. FOTO: FANATIK

Ironiile lui Gigi Becali

Între cele două tabere, „războiul“ este unul vechi şi alimentar din ambele părţi. Gigi Becali i-a ironizat pe suporterii stelişti cu câteva zile înainte de meciul cu OFK Belgrad.

„Nu vor migra suporterii către CSA. Niciodată! Sunt 2.000 de fanatici, iar ceilalți 5000 se duc și la ei, și la noi! Pe restul de cinci milioane nici măcar nu sunt interesanţi de CSA“, declara patronul de la FCSB.

ADVERTISEMENT

CSA Steaua şi FCSB se judecă

Între CSA Steaua şi FCSB au existat mai multe procese de-a lungul timpului, pe marginea numelui şi a palmaresului, clubul Armatei cerând despăgubiri astronomice.

Până acum, FCSB a pierdut definitiv, în 2017, marca şi, implicit, dreptul de a folosi numele Steaua, fiind nevoită să adopte denumirea Fotbal Club FCSB.

Într-un al doilea proces, care a primit o primă decizie din partea instanţelor, CSA Steaua a primit palmaresul din 1947 până în 1998, iar FCSB pe cel din 2003 până în prezent, perioada 1998-2003 fiind una incertă.

Al treilea proces este cel legat de despăgubirile materiale pe care le solicită CSA. Clubul Armatei cere 37 de milioane de euro, pentru că Gigi Becali ar fi folosit ilegal marca Steaua între 2003 şi 2014.


  • (P) Cota BETANO pentru FC Botoşani – FCSB: 2,07 este cota pentru „nu marchează ambele”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT