Sport

Gigi Becali, învins din nou de FRF! Șanse nule ca Liga 1 să aibă mai mulți reprezentanți în Comitetul Executiv. Exclusiv

Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a vorbit despre motivul pentru care este puțin probabil ca numărul reprezentaților cluburilor din Casa Pariurilor Liga 1 să fie mărit în Comitetul Executiv al FRF.
01.04.2022 | 12:21
Gigi Becali invins din nou de FRF Sanse nule ca Liga 1 sa aiba mai multi reprezentanti in Comitetul Executiv Exclusiv
Gigi Becali vrea ca Liga 1 să aibă mai mulți reprezentanți în Comitetul Executiv, dar dorința sa este aproape imposibil de îndeplinit. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Gigi Becali, patronul FCSB-ului, consideră inadmisibil faptul că echipele din Casa Pariurilor Liga 1 au doar doi reprezentanți în CEx al FRF și cere mărirea numărului. La alegerile din 12 aprilie, sunt trei candidați pentru cele două poziții eligibile, iar Valeriu Argăseală, reprezentantul FCSB, ar putea să-și piardă locul pe care l-a ocupat în ultmii ani.

Gigi Becali vrea ca Liga 1 să aibă mai mulți reprezentanți în Comitetul Executiv, dar șansele sunt aproape zero

Contactat de FANATIK, Justin Ștefan a declarat faptul că, în opinia sa, este puțin probabil ca numărul reprezentanților cluburilor din Liga 1 să fie mărit în CEx FRF.

ADVERTISEMENT

Totodată, secretarul general al LPF atrage atenția la faptul că orice creștere a numărului membrilor unei entități decizionale va îngreuna procesul decizional.

„În momentul acesta, numărul de reprezentanți este stabilit de către statutul Federației Române de Fotbal. Deci, cu alte cuvinte, singura posibilitate pentru a modifica numărul de reprezentanți, pentru orice eșalon, ar însemna o modificare de statut.

ADVERTISEMENT

Iar modificarea de statut se face de către Adunarea Generală a Federației Române de Fotbal. E o discuție mai lungă, pentru că, în mod normal, cu cât crești numărul membrilor unei entități decizionale, cu atât procesul decizional se poate dovedi mai complicat. E de analizat.

Dar, cât timp în toate eșaloanele sunt doi reprezentanți, nu cred că, în perioada următoare, se pune problema vreunei modificări. Și, vă repet, orice modificare ar trebui agreată de către Federația Română de Fotbal și, în momentul acesta, nu cred că e cineva de acolo interesat să facă această modificare”, a declarat Justin Ștefan, în exclusivitate, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Justin Ștefan: „Important este ca deciziile să fie mai întâi discutate în Adunarea Generală a LPF!”

Justin Ștefan consideră că mărirea numărului de reprezentanți al cluburilor din Liga 1, discriminând celelalte eșaloane, ar fi o decizie greșită.

„N-aș crede că a face o discriminare între Liga 1 și celelalte eșaloane competiționale e cea mai bună soluție. Important este ca deciziile, pe care le vrem adoptate în Comitetul Executiv, să fie mai întâi discutate în Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal, acolo să se ia o decizie și, în funcție de acea decizie, să se susțină propunerea în Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal”, a mai spus Justin Ștefan.

ADVERTISEMENT

Justin Ștefan: „S-a demonstrat că cei de acolo au ținut cont!”

În încheiere, Justin Ștefan spune că este important să existe o anumită unitate între cluburile din primul eșalon, astfel încăt, în cadrul Adunărilor Generale LPF, să se pună de acord în privința deciziilor care să fie adoptate în CEx FRF.

„S-a demonstrat că, de câte ori a fost o unitate la Ligă în privința unor chestiuni discutate în Comitetul Executiv, cei de acolo au ținut cont. Adică să ne aducem aminte chestiunea celui de al doilea jucător U21, unde 15 cluburi din 16 s-au opus și, ca atare, Comitetul Executiv a luat o decizie în consonanță cu ceea ce s-a discutat la Ligă”, a încheiat Justin Ștefan.

  • 2 este locul ocupat de FCSB în Casa Pariurilor Liga 1

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Universitatea Craiova: 2,18 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT