Sport

Gigi Becali își face partid politic în an electoral! Cum se numește și ce mare fotbalist a luat alături de el!

Gigi Becali a luat decizia de a-și face partid politic chiar în an electoral, cu patru rânduri de alegeri. Patronul de la FCSB are alături un fost mare fotbalist.
05.03.2024 | 13:40
Gigi Becali isi face partid politic in an electoral Cum se numeste si ce mare fotbalist a luat alaturi de el
Gigi Becali își face partid politic alături de doi oameni de încredere. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Atenția lui Gigi Becali nu este îndreptată doar către fotbal, deși patronul FCSB-ului, lider în SuperLiga, are numeroase intervenții prin care menține „aprinsă” lupta acerbă din fotbalul românesc. Omul de afaceri își face partid politic și are alături alți doi oameni de încredere.

Gigi Becali își face partid politic în an electoral! Cum se numește și ce mare fotbalist a luat alături de el!

Cu puțin timp rămas până la startul campaniei electorale, Gigi Becali a luat o hotărâre importantă. Unul dintre cei mai longevivi patroni din fotbalul românesc revine în politică. Latifundiarul din Pipera a depus o cerere în instanță pentru înființarea unui nou partid.

ADVERTISEMENT

Partidul politic care a fost înregistrat la Tribunal se numește Partidul Noua Gardă-Creștină Democrată. Alături de fondatorul Gigi Becali, pe lista petenților mai apar Ionuț Luțu și Laurențiu Ionescu. Primul, fost mare fotbalist, este omul de încredere al patronului de la FCSB.

De cealaltă parte, Laurențiu Ionescu s-a ocupat în trecut de organizarea cantonamentelor de la FCSB. Cererea lui Gigi Becali de înființare a unui nou partid apare deja pe portal.just.ro. Ionuț Luțu este unic asociat și administrator al firmei Becali Hotels SRL.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali partid

Gigi Becali a mai avut partid politic. A fost desființat în 2022

Membru în Parlamentul European în perioada iunie 2009 – decembrie 2012 și membru în Parlamentul României din decembrie 2012 și până la condamnarea din 2013, Gigi Becali a mai deținut un partid care a fost dizolvat în 2022.

Omul de afaceri a fost președintele Partidului Noua Generație-Creștin Democrat, partid de dreapta, încă din 2004, când l-a urmat la conducere pe Ioan Olteanu. În toamna anului trecut, Gigi Becali și-a anunțat implicarea totală în politică, mai ales în alegerile prezidențiale.

ADVERTISEMENT

”Dacă unul e handicapat și prost nu înseamnă că statul e hoț. Când unul este născut să fie slujitor nu poate să fie conducător. Eu cheltui toată averea mea pentru bunăstarea oamenilor. Să vina oamenii din stradă să facem un partid. Eu nu candidez, cheltui toți banii și pun pe altcineva să conducă țara”, spunea Gigi Becali, la România TV.

În anul 2000, Gigi Becali a candidat pentru intrarea în Camera Deputaților din partea unei asociații a italienilor din România, însă a ratat intrarea în Parlament. În anul 2004, Gigi Becali a candidat la alegerile prezidențiale și a obținut sub 1,77% din numărul total al voturilor.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Gigi Becali a candidat la alegerile prezidențiale și în 2009, însă a obținut sub un procent de sub 2%. Patronul de la FCSB vrea să facă un partid pe care să-l finanțeze, însă a exclus să mai candideze pentru vreo funcție.

ADVERTISEMENT
Tags: