ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Gigi Becali își freacă mâinile de bucurie! FCSB a urcat pe locul 2 în topul celor mai bune academii de fotbal. Cum arată clasamentul întocmit de FRF

Autor: Marian Popovici | 19.08.2020 | 12:22
Gigi Becali își freacă mâinile de bucurie! FCSB a urcat pe locul 2 în topul celor mai bune academii de fotbal. Cum arată clasamentul întocmit de FRF
Gigi Becali își freacă mâinile de bucurie! FCSB a urcat pe locul 2 în topul celor mai bune academii de fotbal. Cum arată clasamentul întocmit de FRF. sportpictures.ro

Academiile de fotbal din România înregistrează o creștere în ceea ce privește calitatea. Federația Română de Fotbal a făcut o analiză asupra centrelor de copii și juniori din țară, iar 78% dintre ele au un punctaj mai bun decât anul trecut. 

ADVERTISEMENT

Proiectul a fost configurat cu ajutorul companiei olandeze NMC Bright, cu peste 15 ani de experiență în evaluarea, clasificarea și activitatea de consultanță a academiilor europene. În calcul au fost luate 69 de cluburi participante în competițiile de juniori FRF, în urma cererii lor.

La vârful clasamentului se află Academia de fotbal Viitorul, deținută de Gică Hagi. Cu un punctaj total de 93,42 de puncte dintr-un total de 100, Viitorul își menține titlul de “cea mai performantă academie de fotbal”, înregistrând o creștere de două puncte față de anul trecut.

Gigi Becali își freacă mâinile de bucurie! FCSB a urcat pe locul 2 în topul celor mai bune academii de fotbal

Locul secund este ocupat de Academia FCSB. Gigi Becali a anunțat în urmă cu puțin timp că focusul va fi pe Academie și creșterea de tineri jucători, iar rezultatele nu întârzie să apară. Patronul FCSB este susținut și de cifre, saltul calitativ al Academiei FCSB fiind mai mare de 16 puncte într-un an.

ADVERTISEMENT

Astfel, FCSB are un punctaj total de 88,18 puncte, față de 71,7 anul trecut. Podiumul este completat de cei de la Dinamo, care au înregistrat 84,86 de puncte, cu 10 mai multe decât anul trecut. În continuare urmează Concordia, Czikszereda, Sport Team București și Universitatea Craiova.

Clasamentul academiilor de fotbal din România:

Top Academii de fotbal în România. Sursa. frf.ro
Top Academii de fotbal în România. Sursa. frf.ro

Gigi Becali: “Eu am investit mai mult decât Gică Hagi în Academie. În Europa nu găsești așa ceva, ce avem noi la baza”

Gigi Becali a spus în urmă cu câteva săptămâni că va întări Academia și are ambiția de a o transforma în cea mai bună din România, la concurență cu nașul Gică Hagi: „Am luat cei mai buni juniori. Avem fotbaliști foarte buni.

Pe mine m-a învățat tata de mic copil, când mergeam cu oile: ‘ține picioarele sub plapumă, să nu răcești’. Așa m-a învățat, să mă întind cât îmi este plapumă, să nu fac temperatura. Eu nu vreau să fac temperatură!

ADVERTISEMENT

Eu am investit mai mult decât Gică Hagi în Academie. În Europa nu găsești așa ceva, ce avem noi la baza. Cămine pentru copii, ei stau acolo, mănâncă acolo, dorm acolo.

CFR Cluj a luat campionat, dar cu ce preț. Cu salarii foarte mari, cu prime la fel. Ce a luat pe mere, din Europa, a dat pe pere. La mine nu este așa. Eu am de recuperat de la FCSB 11 milioane de euro, cei de la Cluj au de recuperat peste 20 de milioane de euro. Da, dar eu îl vând pe Coman și gata, am acoperit gaura. Nu acum se vor vedea aceste probleme, ci peste doi, trei ani. Eu așa zic”, a spus Becali.

ADVERTISEMENT

Cum se punctează academiile?

Procedura de evaluare acoperă 7 domenii pentru performanța în fotbalul juvenil, fiecare cu mai multe categorii. Acestea sunt evaluate pe o scară de la 1 la 4. În același timp, fiecare categorie are o pondere diferită la total.

Scorul final depinde de evaluarea tuturor categoriilor din 7 domenii, calculul final ținând cont atât de ponderea fiecărei categorii, cât și a domeniului general în scorul total.

ADVERTISEMENT

Cele 7 domenii și ponderea lor:

  • Strategie și filozofie – 10,6%
  • Echipe și jucători – 12,1%
  • Staff tehnic – 19,4%
  • Staff suport – 6,8%
  • Antrenamente și meciuri – 9,7%
  • Infrastructură și facilități – 20,8%
  • Rezultate – 20,6%

Cele mai mari creșteri de punctaj în 2020 față de 2019 au fost înregistrate de: Ripensia Timișoara (46,9 puncte), Sepsi (35,7 puncte), Campionii FC Argeș (35,3 puncte), Academica Clinceni (35,1 puncte) și Astra Giurgiu (34,9 puncte).


ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!