Fotbal intern

Gigi Becali îşi lasă perlele la naţionala de tineret! Când ajung fotbaliştii FCSB sub comanda lui Mutu. Exclusiv

12.03.2021 | 13:32
Gigi Becali isi lasa perlele la nationala de tineret Cand ajung fotbalistii FCSB sub comanda lui Mutu Exclusiv
ADVERTISEMENT

Luna martie este marcată de EURO U21 2021 şi de startul preliminariilor pentru CM 2022, iar Adrian Mutu s-a temut că nu va avea la dispoziţie jucători de la FCSB la turneul final. FANATIK a aflat că Gigi Becali s-a hotărât şi îi va lăsa pe fotbaliştii U21 la naţionala de tineret.

Recent, Gigi Becali a aruncat o adevărată bombă pentru naţionala U21 a României şi a anunţat că nu vrea să-şi lase fotbaliştii la turneul final din Ungaria şi Slovenia. Între timp, din informaţiile FANATIK, patronul FCSB s-a răzgândit, ceea ce este o veste bună pentru Adrian Mutu.

ADVERTISEMENT

FCSB – CFR Cluj, apoi direct la naţionala de tineret

FANATIK a aflat că jucătorii FCSB, care vor fi convocaţi de Adrian Mutu la EURO U21 2021, vor ajunge sâmbătă, 20 martie, în cantonamentul naţionalei de tineret. Cu o zi înainte, liderul din Liga 1 va juca derby-ul cu CFR Cluj, programat de la ora 20:30.

Acelaşi lucru se va întâmpla şi cu jucătorii de la CFR Cluj, printre care se numără şi Valentin Costache, eroul decisivului cu Danemarca din toamnă. Naţionala de tineret este avantajată de faptul că derby-ul se va disputa la Bucureşti, astfel că fotbaliştii U21 vor ajunge mai repede în cantonamentul naţionalei.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă EURO U21 2021 nu se dispută într-o dată FIFA, ceea ce nu obligă cluburile să-şi lase jucătorii la naţională, avantajul selecţionatei de tineret a fost că în exact aceeaşi perioadă se dispută meciurile din preliminariile CM 2022. De altfel, Gigi Becali susţinea în urmă cu o săptămână că nu vrea să-şi lase jucătorii la lot, din moment ce nu este obligat de regulament.

Absenţa jucătorilor FCSB ar fi fost o problemă pentru Adrian Mutu

La ultima acţiune a naţionalei de tineret, Adrian Mutu s-a bazat pe patru jucători de la FCSB: Andrei Vlad, Darius Olaru, Olimpiu Moruţan şi Gabriel Simion. În plus, Denis Haruţ, cumpărat în vară de Gigi Becali, ar fi urmat să rateze EURO U21 2021.

ADVERTISEMENT

În afară de Gabriel Simion, toţi ceilalţi patru jucători de mai sus au fost titulari în meciul cu Danemarca, iar Olimpiu Moruţan s-a numărat printre cei mai buni de pe teren. Absenţa acestora ar fi fost o adevărată lovitură pentru Adrian Mutu.

Adrian Mutu are deja două absenţe notabile pentru EURO U21 2021. Mirel Rădoi i-a chemat la naţionala mare pe Dennis Man şi Valentin Mihăilă, jucători care erau eligibili pentru selecţionata de tineret şi care au fos decisivi în campania de calificare la turneul final. În plus, de pe lista “Briliantului” a dispărut şi Ianis Hagi, care merge tot la naţionala mare.

ADVERTISEMENT

Lista preliminară a stranierilor pentru naţionala U21

Adrian Mutu are, în prezent, şapte jucători pe lista preliminară a stranierilor, cinci dintre aceştia venind din Italia şi doi din Spania. Lotul pentru EURO U21 2021 va fi format din 23 de jucători, dintre care trei trebuie să fie portari. Pentru turneul final sunt eligibili fotbaliştii născuţi pe sau după 1 ianuarie 1998.

  • Vlad Dragomir (Virtus Entella/Italia)
  • Radu Drăgușin (Juventus/Italia)
  • Denis Drăguș (Crotone/Italia)
  • Marius Marin (Pisa/Italia)
  • Louis Munteanu (Fiorentina/Italia)
  • Andrei Rațiu (Villarreal/Spania)
  • Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania)

  • (P) Cota BETANO pentru UTA Arad – FCSB: 1,75 este cota pentru “total goluri: 0-2”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT