Sport

Gigi Becali jubilează după decizia Instanței: “Noi avem palmaresul! Suntem continuatoarea Stelei”. Exclusiv

Gigi Becali a vorbit pentru FANATIK după decizia Instanței în procesul privind palmaresul Stelei, disputat de CSA și FCSB.
28.06.2021 | 17:20
Gigi Becali jubileaza dupa decizia Instantei Noi avem palmaresul Suntem continuatoarea Stelei Exclusiv
Gigi Becali jubilează după decizia Instanței: "Noi avem palmaresul! Suntem continuatoarea Stelei". Exclusiv
ADVERTISEMENT

Patronul FCSB, Gigi Becali, a dat o primă reacție pentru FANATIK după decizia Curții de Apel care a decis că palmaresul din 1947 până în 1998 a fost la CSA Steaua, iar din 2003 și până în prezent a fost atribuit FCSB.

Gigi Becali jubilează după decizia Instanței: “Dacă palmaresul este la noi din 2003 ce despăgubiri să mai ceară”

Latifundiarul vede în această decizie o victorie în instanță pentru că demonstrează faptul că, spune el, FCSB este continuatoarea Stelei și că palmaresul nu poate fi scindat între mai multe echipe:

ADVERTISEMENT

“Dacă ne-a dat nouă palmaresul din 2003, e al nostru. Palmaresul este palmares și din 2003 l-am preluat noi. Nu taie trofeele, nu au cum să împartă. Este benefic pentru noi. Dacă palmaresul este din 2003 la noi, e la noi, nu mai e la ei.

Ce despăgubiri să mai ceară? Dacă palmaresul este la noi din 2003 ce despăgubiri să mai ceară. Dacă din 1998 până în 2003 nu a fost la nimeni și din 2003 este la noi, ce mai vrei mai mult de atâta? Mai bine nu se putea să se dea.

ADVERTISEMENT

“Se deduce că noi suntem continuatoarea Stelei. Ce să vrem mai mult?”

Nu putea să dea că este al nostru dintotdeauna pentru că noi nu am avut societatea. De când am făcut casa, mobila este a noastră. Încă o dată. Dacă palmaresul este la noi din 2003, atunci este la noi. 

Se deduce că noi suntem continuatoarea Stelei. Ce să vrem mai mult? Palmaresul a fost la CSA Steaua până în 1998, iar din 2003 este la noi. Ce să vreau mai mult?

ADVERTISEMENT

Palmaresul nu poți să îl faci jumate-jumate. Din 1998 până în 2003 a fost al Asociației și apoi l-am preluat eu, deci este al meu. Asta și vreau. Palmaresul este palmares. Nu poate să îl împartă în cinci sau în trei.

100%, o soluție mai bună decât asta nici nu se putea.”, a spus Gigi Becali pentru FANATIK.

Palmaresul Stelei la CSA între 1947 și 1998 și la Gigi Becali din 2003 până în prezent!

Însă, conform deciziei Instanței, palmaresul este scindat între cele CSA Steaua și FCSB. Echipei Armatei îi revin trofeele din intervalul 1947 – 1998, iar celor de la FCSB, trofeele obținute din 2003 până în prezent.

ADVERTISEMENT

Între 1998 și 2003 palmaresul echipei nu revine niciunei entități, în condițiile în care Instanța a admis că echipa de fotbal s-a rupt de Armată și situația juridică era neclară până la preluarea echipe de către Gigi Becali.

Astfel, conform deciziei, palmaresul celor de la CSA Steaua este: 19 de titluri de campioană în Liga 1, 20 de Cupe ale României, 3 Supercupe, 1 Cupa a Campionilor Europeni, 1 Supercupa Europei.

Palmaresul FCSB: 5 titluri de campioană în Liga 1, 3 Cupe ale României, 2 Supercupe și 2 Cupe ale Ligii.

Procesele lui Gigi Becali cu Armata

Între Gigi Becali și Armată se desfășoară trei procese. Patronul FCSB l-a pierdut definitiv pe primul referitor la marcă, siglă și culori. Al doilea este cel privitor la palmares, care a ajuns la Apel și care a împărțit palmaresul.

În cel de-al treilea proces, CSA Steaua îi solicită despăgubiri de 37 de milioane de euro lui Gigi Becali pentru folosirea frauduloasă a mărcii Steaua între 2003 și 2014. Nu a fost dată nicio decizie în acest sens.

  • 37.000.000 de euro cere Armata despăgubiri lui Gigi Becali
  • 2003 este anul în care a preluat Gigi Becali echipa Steaua

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Șahtior Karagandy: 1,33 este cota pentru „1”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT