Sport

Gigi Becali jubilează, FCSB are cale liberă spre Ghencea! Ce se poate întâmpla după decizia FRF de a suspenda terenul Stelei

CSA Steaua a primit o suspendare de patru etape după incidentele de la derby-ul cu Dinamo, iar FCSB ar putea profita de această situație pentru a juca în Ghencea.
17.09.2022 | 11:40
Gigi Becali jubileaza FCSB are cale libera spre Ghencea Ce se poate intampla dupa decizia FRF de a suspenda terenul Stelei
Administratorul stadionului Arcul de Triumf a rămas șocat în urma negocierilor dintre FCSB și CSA Steaua. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Echipa lui Daniel Oprița plătește scump după incidentele de la derby-ul cu Dinamo de pe Național Arena. „Roș-albaștrii” au primit o suspendare de patru etape și nu vor mai juca pe stadionul Ghencea până pe 26 noiembrie!

FCSB poate profita de suspendarea celor de la CSA Steaua. Gigi Becali poate face din nou cerere să joace pe Stadionul Ghencea

Steaua nu va disputa niciun meci pe stadionul Ghencea în perioada 18 septembrie – 25 noiembrie, iar FCSB ar putea să se folosească de acest prilej.

ADVERTISEMENT

Cererile echipei lui Gigi Becali au fost respinse până acum pe motiv că stadionul este ocupat cu meciurile echipei de rugby și de fotbal. Doar că acum acest lucru se va schimba pentru mai bine de două luni.

De altfel, Steaua va mai disputa pe stadionul Ghencea doar trei meciuri în acest an calendaristic. La acestea se adaugă și meciul cu Unirea Constanța, despre care FRF a anunțat că este anulat, dar cel mai probabil va fi reprogramat.

ADVERTISEMENT

Ce variante are Steaua pe perioada în care va avea stadionul suspendat

Meciul cu Unirea Constanța nu se mai joacă pe 17 septembrie, astfel că pentru mai bine de două luni Steaua nu va mai juca pe propriul stadion. Echipa lui Daniel Oprița va fi nevoită să joace la minim 60 de kilometri de București.

Așadar, cele mai la îndemână variante ar fi Giurgiu, Ploiești sau chiar Pitești.

Ce meciuri are de disputat FCSB în perioada în care CSA Steaua este suspendată. Ar putea juca derby-ul cu Rapid în Ghencea

Gigi Becali s-ar putea folosi de acest pretext pentru a puncta în războiul cu clubul din liga a doua. În perioada în care „militarii” sunt suspendați, FCSB are de disputat doar trei meciuri pe teren propriu: cu FC Argeș (1 octombrie), UTA (15 octombrie) și nu în ultimul rând derby-ul cu Rapid ( 5 noiembrie).

ADVERTISEMENT

Numărul mic de meciuri din această perioadă se datorează faptului că SuperLiga va fi întreruptă pentru meciurile naționalei cu Finlanda și Bosnia Herțegovina, timp de 12 zile, în perioada 20 septembrie – 1 octombrie.

FCSB a vrut să joace finala campionatului cu CFR Cluj pe stadionul Steaua

FCSB a iscat un scandal imens la finalul sezonului trecut, când nu putea disputa meciul decisiv cu CFR Cluj pe Arena Națională, din cauza unui festival de muzică organizat pe cel mai mare stadion din România.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali a făcut o ofertă dublă față de chiria de aproximativ 30.000 de euro de pe Național Arena, pentru stadionul Ghencea, însă a fost refuzat. Mihai Stoica a amenințat că va face plângere penală împotriva conducerii „militarilor”: „Am făcut o ofertă dublă față de National Arena pentru Ghencea, așteptăm să vedem cum vom fi refuzați, așteptăm să vedem dacă se face mai mare gaura din bugetul public.

Vom face plângere penală. Toată lumea spune că trebuie să jucăm acolo, pentru că e un stadion din bani publici, dar nu ne lasă”, declara oficialul FCSB la Orange Sport.

Partida cu CFR Cluj nu a mai avut în cele din urmă nicio miză și s-a disputat la Buzău. FCSB a mai jucat și la Giurgiu atunci când Arena Națională nu a fost disponibilă.

Motivele pentru care CSA Steaua a respins cererile de închiriere a stadionului Ghencea către FCSB

Cei de la CSA Steaua au invocat ca principalul motiv faptul că echipa lui Gigi Becali i-a adus prejudicii la nivel de imagine și interese: „Din moment ce au existat litigii cu FCSB, pe care le-am câștigat, atunci e clar că acțiunile lui Gigi Becali ne-au prejudiciat.

Plus că încă mai sunt în plină judecare alte spețe, inclusiv pe subiectul dacă Gigi Becali trebuie să despăgubească CSA Steaua cu 37 de milioane de euro fiindcă a folosit marca Steaua vreme de 10 ani, deși nu avea voie să o facă. Toate aceste lucruri sunt argumente solide să nu poți da curs solicitării FCSB de a intra pe stadionul din Ghencea

Sunt însă și motive legate de procedură: „După cum știți, stadionul Steaua este în administrarea Ministerului Apărării Naționale și în folosința Clubului Sportiv al Armatei „Steaua”, iar închirierea acestuia se poate face doar printr-o procedură concurențială, stabilită de administrator”.

Ba mai mult, patronul FCSB este și rău-platnic și nu a achitat chiria timp de luni de zile atunci când evolua pe stadionul Ghencea, ceea ce s-a întâmplat și pe Arena Națională.

Există însă și alte motive legate de securitate. O astfel de decizie ar putea duce la incidente grave între suporterii celor două echipe.

  • 2 luni și 9 zile nu va juca CSA Steaua în Ghencea
  • 3 meciuri are de disputat FCSB pe teren propriu în această perioadă

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 7,40 este cota pentru ”1 și peste 3,5 goluri” la U Craiova – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT