Sport

E OFICIAL! Gigi Becali l-a dat afară pe Marian Lupu, preparatorul fizic de la FCSB. FANATIK confirmat!

Marko Momcilovic, Denis Alibec și Marian Lupu la un antrenament al FCSB-ului. Gigi Becali l-a dat afară pe preparatorul fizic. Sursă foto: sportpictures.eu

Gigi Becali s-a săturat de probleme medicale pe care le au jucătorii de la FCSB şi a luat o primă decizie. FANATIK a aflat că patronul vicecampioanei României l-a dat afară pe Marian Lupu, preparatorul fizic al echipei de la începutul anului 2017.

UPDATE, 1 august, ora 16.30. FCSB a anunțat că s-a despărțit de Marian Lupu, informație anunțată de FANATIK pe 28 iulie.

“Mulțumim, Marian Lupu!
FCSB anunță că a încetat raporturile contractuale cu preparatorul fizic Marian Lupu, care a pregătit echipa în ultimii doi ani și jumătate.
Pregătirea fizică a jucătorilor în această perioadă va fi coordonată de Andrei Zisu, preparatorul fizic al Centrului de Copii și Juniori al FCSB, sub supravegherea antrenorului Bogdan Andone.
Clubul nostru îi mulțumește lui Marian Lupu pentru munca depusă în ultimii ani și îi urează mult succes în continuare“,
este anunțul postat pe pagina FCSB-ului de Facebook.

Anunțul făcut de FCSB în ceea ce îl privește pe Marian Lupu
Anunțul făcut de FCSB în ceea ce îl privește pe Marian Lupu

UPDATE, ora 15:50 / Gigi Becali a confirmat informaţia FANATIK şi a anunţat că l-a demis pe Marian Lupu duminică dimineaţă, după ce şi Ioan Hora s-a accidentat. “Da, l-am dat afară! Nu este normal să ai atâția accidentați! O să căutăm alt preparator. Azi dimineață s-a accidentat Hora, a dat cu piciorul în minge și a făcut întindere. Am vorbit cu MM Stoica și cu doctorul și mi-au spus că e ceva în neregulă. Nu e normal așa ceva. De un an de zile eram nemulțumit, dar am întrebat și mi s-a spus că antrenorul se ocupa de pregătirea fizică. Dar nu antrenorul era de vină”, a declarat Gigi Becali pentru gsp.ro.


Gigi Becali l-a dat afară pe Marian Lupu, preparatorul fizic de la FCSB. Val de accidentări la echipă

Marian Lupu, preparatorul fizic de la FCSB, a fost adus la echipă în locul lui Matteo Spatafora, care s-a aflat în staff-ul echipei în perioada iunie-decembrie 2016. Ultimul val de accidentări de la formaţia roş-albastră l-a făcut pe Gigi Becali să-l dea afară pe unul dintre cei mai vechi membri ai staff-ului tehnic.

Decizia lui Gigi Becali a venit după ce Dragoş Nedelcu s-a rupt în meciul cu Alashkert, mijlocaşul central intrând pe o listă lungă a jucătorilor pe care Bogdan Andone nu se poate baza în următoarea perioadă. FANATIK a anunţat în exclusivitate că fotbalistul de 22 de ani va absenta două luni. Înainte de accidentarea lui Dragoş Nedelcu, antrenorul vicecampioanei României a primit vestea că Mihai Roman va sta pe bară tot două luni. O altă absenţă notabilă este cea a lui Olimpiu Moruţan, fotbalist care a suferit o întindere la ligamentul genunchiului, urmând să revină la mijlocul lunii septembrie. La fel ca mijlocaşul ofensiv, Mihai Pintilii s-a accidentat pe finalul pregătirilor şi a ratat toate meciurile noului sezon.

Gigi Becali l-a dat afară pe Marian Lupu, preparatorul fizic de la FCSB
Gigi Becali l-a dat afară pe Marian Lupu, preparatorul fizic de la FCSB

Marian Lupu, două mandate la FCSB

Marian Lupu s-a ocupat de pregătirea fizică a jucătorilor de la FCSB în două mandate, august 2002-martie 2006 şi ianuarie 2017-iulie 2019. În urmă cu 13 ani, preparatorul fizic a fost adus la echipa naţională a României, alături de care a participat la EURO 2008.

Între aprilie 2009 şi noiembrie 2014 s-a ocupat de selecţionata U21 şi loturile de juniori. De-a lungul timpului, Marian Lupu s-a ocupat de pregătirea fizică a jucătorilor de tenis Victor Hănescu şi Irina Begu.

Jucătorii accidentaţi de la FCSB

  • Alexandru Stan
  • Marko Momcilovic
  • Harlem Gnohere
  • Olimpiu Moruţan
  • Mihai Pintilii
  • Mihai Roman
  • Dragoş Nedelcu