Fotbal intern

Gigi Becali l-a refuzat pe Alex Paşcanu, fundaşul de la Leicester. “Mi l-au propus!”

16.08.2018 | 11:41
Gigi Becali la refuzat pe Alex Pascanu fundasul de la Leicester Mi lau propus

Gigi Becali l-a refuzat pe Alex Paşcanu, fundaşul care este legitimat la Leicester încă de pe 1 iulie 2017. Înaintea meciului pe care FCSB îl va disputa cu Hajduk Split, joi, ora 21.30, în turul 3 preliminar al Europa League, patronul vicecampioanei României a anunţat că a avut discuţii pentru internaţionalul român U21, dar că nu l-a vrut.

Gigi Becali susţine că Alex Paşcanu, fotbalistul care a trecut şi pe la echipele de juniori ale lui Leicester este foarte bun, dar că în acest moment nu este interesat să-l transfere. Totodată, latifundiarul din Pipera a lăsat de înţeles că această variantă ar putea să fie posibilă, dar pe viitor.

Gigi Becali l-a refuzat pe Alex Paşcanu

“Am vorbit cu cineva. Mi l-au propus, dar nu l-am vrut pe Alex Paşcanu. E foarte bun jucător, o să vedem. O să încerc să fiu diplomat. Nu ne interesează la ora asta Alex Paşcanu”, a spus Gigi Becali, patronul lui FCSB, la Pro X.

FCSB este în căutarea unui fundaş central, după ce Gigi Becali a decis să nu activeze clauza de cumpărare pentru Artur Jorge, iar Valerică Găman a plecat la Al Shabab. Astfel, Nicolae Dică a rămas în lot cu doi fundaşi centrali de meserie: Bogdan Planic şi Mihai Bălaşa. Accidentarea suferită de Mihai Bălaşa în meciul Hajduk Split – FCSB, scor 0-0, din turul 3 preliminar al Europa League, i-a pus pe gânduri pe oficialii vicecampioanei României. Astfel, după ce l-au ratat pe Ante Puljic, fotbalist care a semnat cu Al Faisaly şi pe Jubal, Gigi Becali ar putea să-l piardă şi pe Bogdan Planic, fundaşul sârb dorit de Eintracht Frankfurt, formaţie care vrea să-i plătească clauza de reziliere în valoare de 10 milioane de euro.

Alex Paşcanu a fost desemnat jucătorul anului 2017 la Leicester

Alex Paşcanu ar putea să fie o soluţie pentru apărarea FCSB. Fotbalistul originar din Bârlad are 19 ani şi poate fi folosit pe postul de jucător U21. Acesta a ajuns la Leicester în iulie 2016 şi a jucat pentru echipele de juniori ale clubului. În acel moment se află în lotul U23 al grupării din Premier League, iar în Liga a 2-a din Anglia a jucat în 32 de meciuri şi a înscris un gol.

În luna mai a anului 2017, Alex Paşcanu, jucătorul pe care Gigi Becali nu l-a vrut la FCSB, a fost desemnat jucătorul anului la Academia lui Leicester City. Românuil a fost om de bază în echipa U23 şi a fost chemat chiar la antrenamentele primei formaţii. “Să fiu sincer, am fost foarte emoţionat. Înseamnă mult pentru mine, am avut un sezon bun, am reuşit să ne salvăm, ceea ce a fost un rezultat bun pentru noi. Am avut un parcurs bun în Cupă, am pierdut 0-1 cu Chelsea, echipa care a câştigat finala cu 6-2”, a spus Alex Paşcanu.

Alex Paşcanu are 6 prezenţe şi în UEFA Youth League pentru Leicester, unde a înscris un gol şi a fost convocat e opt ori la echipa naţională a României Under 21. Fundaşul în vârstă de 19 ani poate evolua în centrul, în dreapta şi în stânga apărării şi a mai bifat prezenţe pentru naţionala Under 19 şi Under 18.