Fotbal intern

Gigi Becali, la un pas să piardă Steaua din cauza unei femei! Milioane de euro, „taxa” pentru liniștea șefului din Pipera. Exclusiv

10.05.2020 | 22:01
ADVERTISEMENT

Timp de câteva luni, Gigi Becali a trăit într-un mare stres, pentru că era să piardă Steaua din cauza unei femei! Patronul „roş-albaştrilor” era disperat că divorţul nepotului său favorit Vasi Geambazi de Alina îl putea lăsa fără echipa de fotbal. Până la urmă, a reuşit să schimbe la notar posesorul acţiunilor, apoi a ajuns la un acord financiar cu Alina Geambazi, iar acum poate, în sfârșit, să doarmă liniștit.

Gigi Becali era să piardă Steaua din cauza unei femei! Divorțul nepotului Vasi Geambazi îl putea lăsa fără echipă

Gigi Becali nu se simte deloc în largul său privind viitorul afacerii numite FCSB. Pandemia de coronavirus i-a aplicat un adevărat „ciomag” latifundiarului, care spera să vândă pe zeci de milioane de euro „perle” precum Man, Coman sau Moruţan. Fotbalul şi preţurile jucătorilor sunt „în cap!” Nu este însă singura problemă a lui Becali în ceea ce priveşte echipa.

ADVERTISEMENT

Patronul FCSB este în plin scandal cu DNA, instituţie care-l acuză că, împreună cu nepotul său preferat Vasi Geambazi, a obţinut o despăgubire frauduloasă de peste 65 de milioane de euro pe un teren supraevaluat din Voluntari. Mai mult, DNA crede că patronul FCSB a folosit bani din despăgubirea frauduloasă pentru finanţarea grupării fotbalistice.

DNA, mai periculoasă decât coronavirusul

Gigi Becali şi Vasile Geambazi s-au şi prezentat la DNA pentru a da declaraţii în calitate de suspecţi în cazul respectiv. Sunt din nou valuri în familia Becali după ce în urmă cu un an Gigi Becali a fost foarte aproape să piardă FCSB tocmai din cauza nepotului său!

ADVERTISEMENT

FANATIK a intrat în posesia unor amănunte incredibile despre modul în care Becali şi-a salvat în 2019, practic în ultimul moment, afacerea FCSB. Dar a salvat-o? FANATIK a aflat că totul l-a costat pe latifundiar 5 milioane de euro, mulţi nervi şi o grămadă de nopţi nedormite! Iată firul evenimentelor.

Moartea mamei Alinei a aruncat totul în aer! Ea voia neapărat divorţul

Povestea începe la finalul anului 2018, când neînţelegerile lui Vasi Geambazi cu soţia sa Alina duceau inevitabil spre un divorţ ce nu mai putea fi cosmetizat. Totul s-a acutizat după ce mama Alinei, soacra lui Vasi, a murit, iar fiica a intrat într-o depresie puternică. Nu mai voia să audă de nimic, era cu moralul la pământ, dorea doar să divorţeze, deşi la mijloc erau doi copii ai cuplului.

ADVERTISEMENT
Vasi și Alina Geambazi, pe vremea când între ei totul părea lapte și miere. foto: facebook

A fost momentul în care Gigi Becali a realizat, şocat, că situaţia sa şi a echipei FCSB este critică. De ce? Pentru că în acel moment, decembrie 2018, toate acţiunile de la FCSB erau pe numele nepotului său, Vasi Geambazi! Aceasta fusese decizia pe care Becali o luase pentru a nu mai fi tras la răspundere, ca oficial, pentru acţiunile sau declaraţiile belicoase pe care le făcea vizavi de FCSB sau de alte echipe din campionat.

Disperaţi, au tras de timp pentru ca Alina Geambazi să nu depună actele la notar

Ca să înţelegem exact situaţia… Dacă Alina Geambazi introducea actele de divorţ câtă vreme acţiunile de la FCSB erau pe numele soţului, ea putea cere la partaj, legal, jumătate din FCSB! La fel ca şi parte din banii pe care Vasi Geambazi i-a încasat de la Stat pentru acel teren de 20 de hectare de la Voluntari, despre care DNA acuză acum că reprezintă despăgubiri frauduloase de 65 de milioane de euro!

ADVERTISEMENT

Şi FCSB, şi milioanele din acea afacere imobiliară reprezentau bunuri comune pentru familia Alina şi Vasi Geambazi. Bunuri apărute şi produse pe parcursul mariajului dintre cei doi. Gigi Becali era disperat! Trebuia neapărat să-şi recupereze acţiunile de la FCSB, cedate nepotului, înainte ca Alina, furioasă, dezlănţuită, să bage divorţul. Este şi motivul pentru care, pe finalul anului 2018, familia Becali a făcut presiuni pentru ca Alina să nu înainteze cererea de divorţ.

Nebunie la început de 2019. Pe 3 ianuarie, la ora 9:00, Gigi Becali şi Vasi Geambazi fugeau la notar ca să facă tranzacţia acţiunilor FCSB

Astfel că Revelionul 2019 a trecut greu, foarte greu pentru Gigi şi familia Becali. Pe 3 ianuarie 2019, ora 9:00 dimineaţa, când cu ochii cârpiţi de somn funcţionarul abia nimerea cheia să deschidă biroul, Gigi Becali şi Vasi Geambazi au năvălit la un notar, fiind prima zi de lucru a anului. Lăudărosul patron îşi dorea cu disperare să recupereze controlul acţiunilor. Ceea ce s-a şi  întâmplat: Gigi a redevenit patron în acte!

Gură mare, chiar el a făcut anunţul triumfalist într-o intervenţie la televizor, spunând că a decis să nu-l mai lase în acte pe Vasi ca patron. Fără multe explicaţii suplimentare. Motivul era clar: divorţul lui Vasi l-ar fi putut deposeda pe Gigi de jumătate din FCSB, adică în jur de 75 de milioane de euro!

  • 150.000.000 de euro este suma la care a evaluat Gigi Becali brandul FCSB

Avocaţii l-au atenţionat pe latifundiar că riscul de a pierde FCSB încă exista!

Becali a răsuflat uşurat pentru moment, pentru că-şi salvase „jucăria” FCSB, pe care o „înstrăinase” timp de câţiva ani nepotului său, Vasi Geambazi. Vasi cel discret, omul în care Gigi avea cea mai mare încredere, dar care era să-l bage într-o uriaşă belea.

Cei care-i cunosc jură că Vasi ar fi de fapt cealaltă faţă a monedei Becali, cei doi urzind multe planuri de business umăr la umăr. Şi, totuşi… Teama pierderii FCSB-ului, brand pe care Gigi îl evaluase recent la 150 de milioane de euro, încă exista… Avocaţii l-au atenţionat pe Becali că Alina Geambazi ar putea contesta actul făcut de el şi de Vasi la notar, pe motiv că, fiind parte implicată în averea soţului, nu a fost consultată în ianuarie 2019!

Suma incredibilă pentru care Becali şi-a cumpărat liniştea de la fosta doamnă Geambazi

Astfel că a apărut o nouă dilemă. Cum să rezolve Gigi Becali situaţia cu Alina Geambazi, care între timp depusese actele de divorţ? Au fost mai multe negocieri între părţi pentru ca patronul FCSB să fie liniştit că nu se trezeşte cu vreo „bombă” cu efect întârziat privind acţiunile echipei.

Timp de circa patru luni s-a tot discutat despre soluţia care să convină tuturor. Bineînţeles că s-a trecut la negocieri financiare în acest sens, iar, din informaţiile FANATIK, Gigi Becali ar fi reuşit în cele din urmă să o determine pe fosta doamnă Geambazi să semneze o convenţie prin care se angaja că nu mai are nicio pretenţie asupra acţiunilor echipei în viitor. În schimb, cinci milioane de euro este suma incredibilă care ar fi intrat în conturile Alinei pentru a salva o afacere evaluată de Gigi la 150 de milioane! Afacerea FCSB. Un „cadou” pe care Alinuţa îl ronţăie în continuare fericită…

  • 5.000.000 de euro este suma pe care Gigi Becali i-ar fi plătit-o Alinei Geambazi, fosta soție a nepotului Vasi, pentru ca aceasta să nu mai aibă nicio pretenție asupra acțiunilor echipei FCSB în viitor

Opinia unui avocat: „Există în continuare riscul ca Becali să piardă Steaua. E ca şi cum eu aş vinde maşina fără acordul soţiei”

FANATIK a luat legătura cu un avocat pentru a ne explica, din punct de vedere juridic, dacă mai există riscul ca Gigi Becali să piardă FCSB şi în ziua de azi. Adică, dacă fosta soţie a lui Vasi Geambazi ar mai putea contesta tranzacţia acţiunilor făcută pe repede înainte în ianuarie 2019, între nepot şi unchi.

„Dacă bunul a fost dobândit în timpul căsătoriei, şi înţeleg că echipa a fost trecută pe numele lui Geambazi pe când era căsătorit, atunci soţia trebuia să-şi dea acordul. Noi nu ştim, însă, exact ce era în domeniul patrimonial al familiei Geambazi. Oricum, şi după ce s-a făcut acel act notarial, dacă doamna Geambazi nu a fost consultată, există în continuare riscul ca Gigi Becali să piardă jumătate din Steaua. Ca să vă dau un exemplu în cazul nostru, e ca şi cum eu aş vinde maşina fără acordul soţiei mele. Ea poate oricând să conteste, cum o poate face şi fosta doamnă Geambazi dacă diferendul nu a fost soluţionat, cu acte, între părţi”, a declarat avocatul pentru FANATIK.

DNA îi acuză pe Becali şi pe Vasi Geambazi de o despăgubire frauduloasă de 65 de milioane de euro. Gigi a ameninţat că pleacă din ţară!

Scandalul finalului de an 2019 a fost reprezentat de acuzele DNA la adresa lui Gigi Becali şi a nepotului său, Vasile Geambazi. Procurorii i-au acuzat pe cei doi de spălare de bani pentru un teren de 20 de hectare din Voluntari, cumpărat cu un milion de euro, al cărui preţ a fost umflat artificial şi ilegal. În rechizitoriu se nota faptul că Vasi Geambazi a fost folosit de unchiul său Gigi Becali, care se afla în spatele afacerii, ca interpus pentru acea despăgubire exagerată din partea statului.

Vasile Geambazi a fost despăgubit de către ANRP cu 297.630.000 de lei, adică aproximativ 65 de milioane de euro, pentru un teren supraevoluat fraudulos de către evaluatorul Emil Nuţiu. Gigi Becali a reacţionat în mai multe rânduri în ultima vreme, vizavi de ancheta DNA.

„În perioada în care ei spun că am spălat banii, eu eram în puşcărie. Familia mea, pe numele nepotului Vasi, a obţinut o despăgubire de la statul român printr-o hotărâre judecătorească a Curţii de Apel, rămasă definitivă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. După cinci ani vine acest procuror şi susţine că evaluarea aia a fost frauduloasă”, declara Becali la România TV, care a anunţat că se gândeşte să plece din ţară cu familia, eventual în Grecia!

Gigi Becali îl delegase pe Vasi să încaseze banii de la stat, apoi mai multe bucăţi din suma totală au trecut prin diverse conturi ale familiei pentru a ajunge la Gigi. Chiar şi la FCSB, susţin procurorii DNA, au ajuns 31.360.000 de lei din despăgubirea frauduloasă!

  • 297.630.000 de lei este suma cu care Gigi Becali și nepotul său Vasi Geambazi au fost despăgubiți de ANRP în dosarul retrocedării unui teren din Voluntari. Pentru această „afacere”, cei doi sunt cercetați acum de DNA, fiind acuzați de spălare de bani

Fosta soţie a lui Geambazi, relaţie cu Gruia Stoica, iar Vasi este împreună cu o fostă ziaristă de la FANATIK!

Vasi şi Alina Geambazi au mai avut probleme în căsnicie şi cu ceva timp înainte de a izbucni scandalul de divorţ. La finalul lui 2018, ruptura nu a mai putut fi reparată. Cei doi au fost la notar la începutul lui 2019 şi s-au separat.

Vasi şi Alina au ajuns la un acord tacit ca fiecare să-şi vadă de viaţa lui. Ei au fost surprinşi de paparazzi în 2019, purtând discuţii amicale în Parcul Herăstrău, pentru a păstra aparenţele. A fost doar o punere în scenă pentru opinia publică: „Vai, ce bine ne-nţelegem noi doi!”. Dar ambii se reorientaseră deja sentimental.

Conform presei, Alinuţa, şi ea iubăreaţă foc, intrase într-o relaţie cu Gruia Stoica, om de afaceri aflat în top 500 miliardari Forbes, preşedinte al Grampet Grup. Iar Vasi Geambazi trăieşte o originală poveste de dragoste cu Gabriela Pavel, o blondă frumoasă, fostă, acum câţiva ani, jurnalistă la FANATIK!

Vasi Geambazi și Gabriela Pavel, noua lui cucerire, nu au scăpat de ochiul vigilent al paparazzilor. foto: cancan

Acte oficiale: cum arată acum structura acționariatului FCSB

FANATIK vă prezintă în continuare, cu documente oficiale, structura acționariatului FCSB după tranzacția din ianuarie 2019.

După ce Gigi Becali şi-a recăpătat acţiunile, structura acţionariatului FCSB arată în felul următor: Becali George 98,98% şi Geambazi Constantin 0,02%.

Conducerea administrativă a FCSB, aşa cum apare în actele de la Registrul Comerţului: Becali George – președintele Consiliului de Administrație, Geambazi Vasile – administrator și membru în Consiliul de Administrație, Ghiorghișor Iulian – administrator și membru în Consiliul de Administrație, Valeriu Argăseală – administrator.

Cum a devenit Gigi Becali, în 2003, proprietar la FC Steaua București

Gigi Becali a preluat Steaua București în seara zilei de 23 ianuarie 2003, la capătul celei mai furtunoase ședințe din istoria grupării militare. La aceasta, desfășurată la etajul doi al fostei tribune oficiale din Ghencea, au participat 79 de persoane, prima întrunire după ce Steaua București s-a rupt de MApN.

Se vota transformarea clubului în societate pe acțiuni, iar cine reușea să obțină peste 50 la sută devenea noul proprietar. Gigi Becali și George Constantin Păunescu, dar și bodyguarzii acestora, au intrat într-un conflict verbal extrem de violent înainte de vot. Totul era să scape de sub control.

Ulterior s-a trecut la vot, iar rezultatele au fost următoarele: Gigi Becali 51 la sută, AFC Steaua 36%, fostul președinte Viorel Păunescu 6%, Victor Pițurcă 4 la sută și Lucian Becali 3%. Mult după miezul nopții, Gigi Becali a semnat procesul verbal în calitate de patron al Stelei. În 2015, Becali a pierdut marca Steaua București și a schimbat numele echipei în Fotbal Club FCSB.

La începutul lui 2020, Gigi Becali a evoluat FCSB la 150 de milioane de euro

Gigi Becali a vorbit și despre prețul pe care l-ar putea obține pe FCSB dacă ar renunța la echipă. A făcut-o chiar la începutul acestui an, iar patronul pare sigur că ar încasa oricând minim 150 de milioane de euro dacă ar vinde.

Când am intrat în fotbal, normal era să intru în faliment, așa cum s-a cam întâmplat cu toți patronii de echipe din România. Erau multe datorii de achitat și am investit cam 40 de milioane de euro, bani pe care i-am scos între timp. Acum pot spune că sunt pe plus. Câștigul meu este de 10 milioane de euro, plus 150 de milioane, cât valorează acum FCSB. Eu cred că aș putea să vând FCSB cu 150 de milioane de euro”, a spus Gigi Becali la Digisport.

  • 450.000.000 de euro este averea lui Gigi Becali, conform estimărilor revistei „Forbes România“, cu care nu „prinde” Top 20 cei mai bogaţi români
  • 40.000.000 de euro susține Gigi Becali că a băgat în Steaua/FCSB din 2003 și până în prezent
ADVERTISEMENT
Tags: