O nouă lovitură pentru Ioan Becali: “1.000.000 de euro daune!”

Uşurat de milioane de euro după condamnarea din Dosarul Transferurilor, Ioan Becali trebuie să bage din nou - adînc - mîna în buzunare. ...
06.11.2014 | 08:38
O noua lovitura pentru Ioan Becali 1000000 de euro daune
ADVERTISEMENT

Uşurat de milioane de euro după condamnarea din Dosarul Transferurilor, Ioan Becali trebuie să bage din nou – adînc – mîna în buzunare. 

Judecătorii bucureşteni au admis acţiunea vicepreşedintelui Gloria Bistriţa, Heinrich Schorsch, şi l-au obligat pe Ioan Becali  “la 1.000.000 lei daune morale către reclamant”. Decizia nu este definitivă.

ADVERTISEMENT

 

 

“Chiar e o aberaţie”

Războiul dintre cei doi a început în toamna lui 2011 când  – invitat la un post de televiziune – Giovani Becali a lansat o serie de acuze foarte grave la adresa lui Schorsch, spunînd despre omul de afaceri că este fost agent SS. “Dacă respectiva afirmaţie a lui Giovani Becali era făcută într-un cerc restrîns, nu era niciun fel de problemă. Dar să te apuci tu, pe televizor, să spui seara la ora 9-10 în faţa unei naţiuni întregi că Heinrich Schorsch e un neamţ ce a omorît evrei chiar e o aberaţie. Asta, în condiţiile în care o minimă informare pe care ar fi făcut-o ar fi realizat că domnul Shorsch s-a născut în anul 1943 şi nu avea cum, la doi ani, să se apuce să facă gesturile condamnabile spuse de Becali”, au declarat avocaţii lui Schorsch, în urmă cu câteva luni.

A primit cea mai grea pedeapsă

Milionul de lei nu este primul care trebuie să plece din conturile lui Ioan Becali. Condamnat la şase ani şi patru luni în Dosarul Transferurilor, pentru săvîrşirea infracţiunilor de înşelăciune în formă continuată, evaziune fiscală şi spălare de bani, vărul lui Gigi Becali a fost obligat să plătescă statului român despăgubiri de peste două milioane de lei şi i-au fost confiscate bunuri de peste patru milioane de dolari. În plus, într-un alt proces, fostul impresar trebuie să plătescă şi pensie alimentară pentru un băieţel de 11 ani provenit dintr-o relaţie extraconjugală. Copil pe care – cel puţin oficial – Giovani nu l-a recunoscut niciodată. Judecătorii bucureşteni au fixat suma pe care Becali trebuie să o achite la 2.313,5 lei lunar.

ADVERTISEMENT

Sursa: www.spynews.ro