Fotbal intern

Gigi Becali, maestrul ironiilor cu Dinamo! Drumul de la “miau, miau” la “pariez un milion de euro că nu prinde play-off-ul”

04.10.2019 | 16:09
Gigi Becali maestrul ironiilor cu Dinamo Drumul de la miau miau la pariez un milion de euro ca nu prinde playofful
Gigi Becali, maestrul ironiilor cu Dinamo
ADVERTISEMENT

FCSB şi Dinamo se vor înfrunta sâmbătă, de la ora 20:30, în etapa a 12-a din Casa Pariurilor Liga 1, iar FANATIK îţi prezintă câteva dintre ironiile pe care Gigi Becali le-a făcut la adresa rivalilor. Mulţi ani, cele două formaţii s-au bătut pentru supremaţie în fotbalul românesc, însă “câinii” au pierdut teren în ultima perioadă, motiv pentru care patronul vicecampioanei României şi-a înţepat adversarii deseori.

Gigi Becali a dat startul ironiilor cu un “miau, miau” pentru Dinamo

Cea mai cunoscută ironie a lui Gigi Becali la adresa lui Dinamo a venit după ce rivalii au ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor în sezonul 2007-2008. “Câinii” au fost învinşi la Bucureşti de Lazio, scor 1-3, în condiţiile în care formaţia antrenată pe atunci de Mircea Rednic a fost în avantaj pe durata a trei reprize, după ce turul se terminase la egalitate, scor 1-1. Intrat în direct la o emisiune TV, patronul FCSB a dat startul ironiilor şi a povestit cum l-a tachinat pe Cristi Borcea.

ADVERTISEMENT

“I-am dat telefon lui Borcea de pe număr ascuns şi i-am făcut la telefon ‘miau, miau’ şi a închis. Nu mai e ‘augh, augh, augh’, acum e ‘miau, miau’, că e pisică. El nu ştia că eram eu”, a povestit Gigi Becali.

Stema lui Dinamo, motiv de glume pentru Gigi Becali

După titlul câştigat în sezonul 2006-2007, Dinamo a parcurs o perioadă bună în care vitrina clubului a rămas prăfuită, iar Gigi Becali a găsit o explicaţie pentru ratările pe bandă rulantă ale “câinilor”. Patronul FCSB a susţinut că stema, pe care se află doi câini, simbol satanic în opinia acestuia, este motivul pentru care rivalii au ghinion.

ADVERTISEMENT

“Dinamo nu va avea niciodată noroc dacă va continua să poarte câinii pe stemă. Ăsta este simbol satanic. Ce să pună în loc de câini? Mai bine ar pune un leu, că e simbol războinic. Sau mai bine ar pune-o pe Shakira. Eu l-aş vrea la Steaua pe Sfântul Gheorghe, aducătorul de biruinţă”, susţinea Gigi Becali în 2011.

Gigi Becali a izbucnit după coregrafia “Doar Dinamo” din meciul cu Manchester City

În 2016, ultraşii din PCH au reuşit să-i păcălească pe fanii FCSB-ului la meciul cu Manchester City, când la una din tribune a apărut celebra coregrafie “Doar Dinamo Bucureşti”. Gigi Becali a izbucnit după acest episod şi a lansat noi ironii la adresa rivalilor, însă abia la un an distanţă de la acest eveniment.

ADVERTISEMENT

“S-a întâmplat că în 1948 s-a înfiinţat ceva care face bucurii. Norocul nostru că s-a înfiinţat şi că există Dinamo Bucureşti, ca să ne dea nouă mare bucurie. Ei au galerie, cea mai mare din Europa. Felicitări galeriei! Ei fac şiretlicuri, ne păcălesc, dar acum e doar Steaua. Bine că s-a înfiinţat şi că există Dinamo, ca să continue bucuria noastră. Joia neagră ne-a dat o mare bucurie. Ce s-a înfiinţat atunci s-a înfiinţat pentru bucuria noastră, în 1948. Asta mi-a spus Meme aseară şi i-am zis că o să o spun în conferinţă. Mi-a cerut să nu o fac, dar am zis să o spun, ca să se înveţe minte să mai facă ei coregrafii”, spunea Gigi Becali după ce Dinamo era eliminată de Athletic Bilbao din Europa League.

Gigi Becali, maestrul ironiilor cu Dinamo
Gigi Becali, maestrul ironiilor cu Dinamo

Pariul lui Gigi Becali: “Dinamo nu intră în play-off”

În decembrie 2018, Gigi Becali era convins că Dinamo va rata pentru al doilea sezon la rând accederea în play-off şi a lansat un pariu inedit. Patronul FCSB era dispus să pună la bătaie 1.000.000 de euro şi l-a aşteptat pe Mircea Rednic, antrenorul “câinilor”, să intre în joc.

ADVERTISEMENT

“Trebuie să scoată patru echipe. Sepsi are acum 8 puncte față de Dinamo, Astra are șase, Mediaș are șase, iar Iașiul are cinci peste Dinamo. Păi, cum să poată în aceste condiții să se mai califice Dinamo? N-are cum. Hai, domn’ne, că e ceva… Aș risca, dar nu o mie contra a un milion de euro, pentru că atunci ar fi foarte mulți care ar paria. Nu, plus că trebuie să câștig și eu ceva. Aș paria un milion de euro contra a 100.000 de euro. Sau mă bag pe o paritate unu la 10 cu oricine, indiferent de sumă. Da, îl aștept pe Rednic! Să pună banii”, anunţa Gigi Becali.

Alte ironii ale lui Gigi Becali la adresa lui Dinamo

  • “Lui Dinamo le dăm şase-şapte, dacă au noroc scapă doar cu atât. Păi cu cine să se lupte ei? Dănciulescu nu are forţă să reziste, nu mai are unt, cît să mai aibă?”
  • “Dinamo arată bine, dar numai din tribune. Câte un acţionar tînăr, câte o gagică frumoasă”
  • “Dinamoviștii când joacă cu noi zici că sunt campioni mondiali. O să mă consult cu Luțu 1 și Luțu 2 să vedem. O să angajez un antrenor până la meci, că n-avem antrenor. Ce să facem, asta e? E imposibil ca Dinamo să mai intre în play-off”
  • “Ca să fie forțele egale cu Dinamo, am zis să jucăm cu rezervele, cu echipa a doua. Vă dau cuvântul meu de onoare”
  • “Bonetti şi-a dat seama că, dacă joacă fotbal, putea să ia şapte, opt. Păi am măcelărit Dinamo ca la abator”
ADVERTISEMENT