Sport

Gigi Becali, mesaj ameninţător pentru CSA: “O să vedeţi cum echipa care se numeşte azi Steaua nu va mai avea voie să folosească numele şi sigla”. Exclusiv

Gigi Becali a lansat un mesaj ameninţător către cei de la CSA Steaua şi a declarat pentru FANATIK că se va bate în instanţă pentru a recupera numele "Steaua" şi palmaresul, pentru echipa sa.
02.07.2022 | 15:56
Gigi Becali mesaj amenintator pentru CSA O sa vedeti cum echipa care se numeste azi Steaua nu va mai avea voie sa foloseasca numele si sigla Exclusiv
Gigi Becali trece la atac după ce FCSB a primit „interzis” în Ghencea. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Războiul dintre CSA Steaua şi FCSB datează deja de opt ani. O luptă pentru identitate care a scindat cel mai important brand din fotbalul românesc. Nici după atâta timp, situaţia nu a fost clarificată şi, în continuare, sunt multe procese pe rol la tribunal, în timp ce altele vor fi rejudecate.

Gigi Becali, mesaj ameninţător pentru CSA Steaua

Gigi Becali a declarat pentru FANATIK că nu se va lăsa şi încearca să anuleze în instanţă toate mărcile pe care le-au câştigat cei de la CSA, spunând că numele “Steaua” şi palmaresul echipei se vor întoarce la FCSB:

ADVERTISEMENT

“O să vedeţi cum echipa care se numeşte azi Steaua nu va mai avea voie să folosească numele şi sigla. Am anulat deja patru mărci în instanţă, le voi anula şi pe celelalte. 

O să mai dureze câţiva ani, dar ei n-au niciun merit să ia sigla şi palmaresul pentru că nu au continuat istoria. Ei au lipsit 20 de ani şi apoi se trezesc că ei sunt Steaua şi vor palmaresul?”, a spus Gigi Becali pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

“Este o aberaţie tot ceea ce se întâmplă la treburile astea cu palmaresul. Cum să spui că Dinamo nu mai e Dinamo?”

Latifundiarul consideră că este o aberaţie să se vorbească de palmares în cazul unei echipe nou-înfiinţate, cum e CSA Steaua în 2017, când FCSB este echipa care a asigurat continuitatea formaţiei de fotbal în prima ligă:

“Este o aberaţie tot ceea ce se întâmplă la treburile astea cu palmaresul. Cum să spui că Dinamo nu mai e Dinamo? Au retrogradat şi vin alţii care să spună că ei sunt Dinamo. Ce aberaţie e asta? Păi cum, cine urlă ăla are palmaresul?

ADVERTISEMENT

“Poţi să iei istoria României şi să o dai Ungariei? Nu, nu poţi”

Palmaresul aparţine echipei care a continuat activitatea. Aşa cum FCSB a continuat activitatea, aşa cum Dinamo a continuat activitatea şi aşa mai departe. Păi, să luăm cazul României?

Poate să ia cineva palmaresul României? E activitatea, istoria. Poate să vină mâine un judecător şi să decidă că partea de istorie cu Ştefan cel Mare nu face parte din istoria României şi să le-o dea altora? Nu nu poate. Ce, poţi să iei istoria României şi să o dai Ungariei? Nu, nu poţi”, a spus Becali.

ADVERTISEMENT

Procesele dintre FCSB şi CSA Steaua

Patru procese au avut loc sau sunt în continuare în desfăşurare între CSA Steaua şi FCSB:

  1. Primul, câştigat de Armată, FCSB fiind deposedată de marca Steaua
  2. Gigi Becali vrea să deposedeze CSA Steaua de toate mărcile deţinute. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a trimis dosarul la Curtea de Apel pentru rejudecare, după ce CSA Steaua pierduse dreptul de folosință pentru 4 submărci.
  3. Procesul privind palmaresul a primit un verdict de la apel. CSA Steaua a primit bucata de palmares între 1947 şi 1998, iar FCSB din 2003 până în prezent. Cei 5 ani între 1998 şi 2003 sunt “în aer”, palmaresul din acea perioadă nefiind nici la CSA, nici la FCSB. Recursul FCSB a fost admis, iar următorul termen este pe 3 noiembrie, la ÎCCJ.
  4. În cele din urmă, CSA Steaua îi solicită despăgubiri de 37 de milioane de euro lui Gigi Becali pentru a se acoperi prejudiciul cauzat de folosirea ilegală a mărcii Steaua între 2003 și 2014.
  • 37.000.000 de euro solicită CSA Steaua despăgubiri de la Gigi Becali
  • 8 ani au trecut de la începutul conflictului 

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – U Cluj: 1,42 este cota pentru “1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: