Sport

Planul secret al lui Gigi Becali: Mircea Lucescu, manager general la FCSB din vară! „E numărul 1 din toate timpurile!” Exclusiv

Vizita lui Mircea Lucescu la baza de la Berceni a celor de la FCSB, împreună cu Gigi Becali, este doar o parte din strategia la care patronul roș-albaștrilor visează pentru sezonul următor.
23.03.2022 | 18:20
Planul secret al lui Gigi Becali Mircea Lucescu manager general la FCSB din vara E numarul 1 din toate timpurile Exclusiv
Planul secret al lui Gigi Becali: Mircea Lucescu, manager general la FCSB din vară. Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Gigi Becali s-a declarat de acord ca echipa de Youth League a celor de la Dinamo Kiev să vină să se pregătească la baza FCSB de la Berceni. Mai mult, la rugămintea lui Mircea Lucescu, trei fotbaliști ucraineni aflați la București, doi de la Dinamo Kiev și unul de la Șahtar, vor face antrenamente la bază în zilele următoare.

Gigi Becali îl vrea pe Mircea Lucescu manager general la FCSB din vară! Patronul a fost la Berceni cu „Il Luce” să-i prezinte baza

Deși în prima sa intervenție pe subiect Gigi Becali vorbea și despre o eventuală „înregimentare” a celor trei – Sidorciuk și Stepanenko de la Dinamo Kiev, plus Krîvțov de la Șahtar -, nu s-a pus totuși problema ca aceștia să semneze cu FCSB.

ADVERTISEMENT

Disponibilitatea lui Gigi Becali este în primul rând legată de a-i ajuta pe ucraineni. Dar, din informațiile FANATIK, patronul roș-albaștrilor încearcă din nou marele său vis: să-l convingă pe Mircea Lucescu să vină manager general la FCSB din vară! Becali vrea să profite de o eventuală despărțire a lui „Luce” de Dinamo Kiev în lunile următoare, având în vedere războiul din Ucraina.

Gigi Becali a fost ghidul lui Mircea Lucescu la baza de la Berceni, arătându-i titratului tehnician condițiile de pregătire extraordinare ale echipei sale. Primul motiv l-a constituit de fapt, măcar declarativ, să-i prezinte locul unde echipa de tineret a lui Dinamo Kiev va pregăti meciul eliminatoriu din Youth League. Lucescu s-a declarat foarte impresionat de ce a găsit.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali s-a oferit să dea baza, baza e una foarte bună. Condițiile sunt excelente și îi mulțumim pentru ospitalitate, pentru generozitate. Am căutat locuri de cazare și posibilități de antrenament pentru echipa U19. Am vrut să jucăm la București. El s-a oferit să preia echipa. Sunt condiții foarte bune. Nu putem decât să îi mulțumim pentru această ospitalitate, pentru generozitatea lui” – Mircea Lucescu, antrenor Dinamo Kiev

Jucătorii lui Mircea Lucescu de la Dinamo Kiev se vor antrena cu FCSB, dar nu vor semna. „I-am zis lui Sidorciuk, dar nu vrea”

Deși Becali visa cu o seară înainte ca cei trei jucători pentru care vorbise cu Lucescu să și joace două luni la FCSB, acest lucru nu se va întâmpla. Lucrurile au fost lămurite și de Gigi, și de Lucescu, după întâlnirea pe care au avut-o la Berceni.

Sidorciuk a venit ca un căpitan de echipă să vadă condițiile. Cum e mai bine? Să se antreneze și să joace sau doar să se antreneze? Nu vreau să se interpreteze în niciun fel. E vorba de două luni, e fotbalist mare de clasă. Ne ajuta, dar asta e. Pe mine Sidorchiuk mă interesa cel mai mult”, a declarat Becali.

ADVERTISEMENT

Sunt 38 de persoane și vor sta la Berceni. Le-a plăcut. Ceilalți trei se vor antrena separat pentru echipa națională a Ucrainei. Eu zic că îi dau o mână de ajutor să intre să joace. Se vor antrena cu prima echipă sau separat. Nu le-am mai propus nimic ca să nu se interpreteze. Dacă vrea Domnul să îmi dea campionatul, o să mi-l dea și cu ei, și fără!” – Gigi Becali, patron FCSB

Imediat după apariția variantei sosirii la FCSB a celor trei ucraineni, unul dintre ei, Stepanenko, a reacționat. A făcut-o ulterior și antrenorul său.

Presa a preluat niște declarații, Gigi Becali a spus doar dacă există posibilitatea referitor la acei fotbaliști de la Dinamo Kiev. Sunt aici jucătorii de mai mult timp, au stat la George Copos, apoi s-au mutat la Pipera. Soția lui Sidorciuk așteaptă al patrulea copil… În cazul în care se poate, dacă ei vor, ar putea exista varianta.

ADVERTISEMENT

E o problemă morală, oamenii mor acolo și ei să joace? Deocamdată ei vor să se antreneze, atât. Când se va termina această nebunie, prima activitate care se va relua va fi sportul”, a spus tehnicianul lui Dinamo Kiev.

Gigi Becali a încercat să-l convingă pe Mircea Lucescu și înainte ca acesta să semneze cu Dinamo Kiev. „E numărul 1 din toate timpurile”

Dacă legitimarea celor trei fotbaliști ucraineni rămâne, aproape sigur, o himeră, Gigi Becali speră la o minune pentru la vară. Apropiații patronului dezvăluie că acesta visează să dea marea lovitură și să-l aducă pe Mircea Lucescu manager general la FCSB!

Gigi Becali își dorește de mult timp să lucreze cu Lucescu. A fost mereu impresionat de modul în care acesta muncește cu jucătorii tineri, cum le ridică mereu cota, cum le crește valoarea non-stop. Este exact strategia lui Becali la FCSB, care adună mulți jucători tineri de valoare, dar i-a lipsit omul care „să-i facă să zboare”. Ultimul exemplu predat de „Luce” este chiar Dinamo Kiev, unde a inventat o echipă din tineri de mare valoare, cu care a câștigat tot în Ucraina din primul sezon!

În ceea ce privește părerea lui Gigi Becali despre Mircea Lucescu, aceasta a fost mereu la superlativ. Acum trei ani, imediat după ce „Luce” se despărțise de naționala Turciei și era acasă, la București, Becali și-a încercat șansa. Dar nu i-a ieșit…

Dacă poți să-l iei pe Mircea Lucescu, îl iei, pentru că este numărul 1 din toate timpurile. Mircea Lucescu este el și după aceea locurile care urmează sunt libere. Abia de la locul 11 încolo mai vorbim de antrenori” – Gigi Becali, februarie 2019

La rugămintea lui Gigi Becali, Mircea Lucescu a făcut ședința tactică la FCSB, în august 2019, înaintea unui meci de cupă europeană!

Chiar și așa, în acel 2019 în care Lucescu a făcut prima și singura pauză adevărată în 43 de ani de antrenorat, s-a întâmplat un fapt care părea improbabil. La rugămintea lui Gigi Becali, Mircea Lucescu a mers în vestiarul celor de la FCSB pentru o ședință înaintea unui meci de cupă europeană.

Era la începutul lunii august 2019 și FCSB juca la Giurgiu prima manșă a dublei cu Mlada Boleslav. A fost 0-0, iar la retur roș-albaștrii s-au calificat cu golul lui Panțîru din minutul 91. Antrenor la FCSB era interimarul Virgil Andronache.

Înainte meciului tur, Lucescu a fost și le-a vorbit în vestiarul de la Giurgiu lui Florin Tănase și colegilor săi. Vizita acestuia a fost comentată ulterior de patronul FCSB.

Am vorbit cu Lucescu şi i-am zis să mă ajute într-un fel. Să îşi facă o părere, să îmi dea nişte indicaţii. Îi mulţumesc că m-a ajutat. Sunt sigur că le-a zis băieților şi ceva de ordin tactic. Nu ştiu exact, că nu spun jucătorii. Nu cred că îl pot convinge ca antrenor. Dar ca prieten, să îmi dea o mână de ajutor, să dea nişte indicaţii, sigur o va face. Pentru că o face cu dragoste şi plăcere” – Gigi Becali, august 2019

Acum Gigi Becali face o nouă încercare de a-l convinge pe Mircea Lucescu să vină la FCSB! Cel care a luat titlul cu Dinamo și Rapid ar putea închide, măcar teoretic, triunghiul greilor din fotbalul românesc.

  • 77 de ani va împlini Mircea Lucescu pe 29 iulie 2022
  • 13 titluri de campion are Il Luce în carieră: 2 în România, 2 în Turcia, 9 în Ucraina

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Universitatea Craiova: 1,85 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT