Fotbal intern

Gigi Becali, model pentru cluburile din Liga 1. Ideea de antrenament propusă de patronul FCSB, validată de un preparator fizic

23.03.2020 | 17:01
Gigi Becali model pentru cluburile din Liga 1 Ideea de antrenament propusa de patronul FCSB validata de un preparator fizic
ADVERTISEMENT

Marian Lupu, preparatorul fizic dat afară de Gigi Becali în vară, consideră că ideea propusă de patronul FCSB pentru perioada de pauza competițională, antrenamente de forță, la baza clubului, este cea mai indicată variantă de pregătire.

Marian Lupu, laude pentru Gigi Becali

Pandemia de coronavirus a suspendat toate activitățile fotbalistice din România, iar antrenorii au luat decizia de a anula chiar și antrenamentele organizate, jucătorii pregătindu-se individual, acasă.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali a propus ca jucătorii FCSB să facă exerciții fizice la baza de la Berceni, în grupuri mai mici, pentru a fi sigur că fotbaliștii respectă planurile de antrenament stabilite de staff tehnic, idee pe care preparatorul fizic Marian Lupu o considerată indicată.

Din punctul meu de vedere este o idee foarte bună. Aduci, pe rând, câte cinci sau șase jucători, care se pot pregăti pe tot terenul, cu distanțe de 10-15 metri între fiecare, plus preparatorul fizic, care să le indice ce anume să facă.

ADVERTISEMENT

E foarte important ca atunci când se va anunţa că se va da drumul la campionat, jucătorii să nu plece de la zero”, a declarat Marian Lupu, conform Gsp.

„E nevoie de patru săptămâni de pregătire”

Fostul preparator fizic de la FCSB consideră că jucătorii vor avea nevoie de o perioadă de pregătire egală ca lungime cu cea de pauză.

ADVERTISEMENT

Marian Lupu susține că, în cazul unei perioade de antrenament de două săptămâni, forma jucătorilor nu poate fi cea dinainte de pauza competițională.

Problema este că această oprire a venit şi la scurt timp după ce abia s-a început sezonul. Adică ei au făcut o pregătire, apoi câteva meciuri şi, brusc, stop!

ADVERTISEMENT

Dacă pauza va fi, şi sigur aşa vor sta lucrurile, de cel puţin o lună, atunci e nevoie de 4 săptămâni de pregătire pentru a ajunge la nivelul din momentul în care s-a oprit.

Două săptămâni ar fi o perioadă minimă, dar să nu se aştepte nimeni ca un fotbalist să fie în formă după doar două săptămâni de pregătire”, a declarat preparatorul fizic.

ADVERTISEMENT
Tags: