Fotbal intern

Gigi Becali, exuberant după victoria cu Hermannstadt. Ce spune despre Dică și Moruțan

30.09.2018 | 23:52
Gigi Becali exuberant dupa victoria cu Hermannstadt Ce spune despre Dica si Morutan

Gigi Becali a fost foarte mulțumit de victoria obținută în etapa a 10-a a Ligii 1 Betano, în fața celor de la FC Hermannstadt, scor 3-1 pe terenul sibienilor.

Becali a lăudat jocul echipei sale și alegerile tactice ale lui Dică. De asemenea, a anunțat că va căuta un jucător nou pentru mijlocul formației sale:

„Cine e pe primul loc? Cine e pe primul loc? Mi-a plăcut jocul. Nu mi-a plăcut la început. Dar în momentul în care dai 3 goluri și mai ai 2-3 situații de a marca, nu mai poți să spui nimic. Meciul are două reprize.”

„Eu îl felicit pe Dică fiindcă a găsit soluția și a câștigat meciul. Îl felicit că la pauză a făcut schimbare că și-a dat seama că Moruțan e sensibil acolo și l-a băgat pe Teixeira. Acum singura întrebare e cine va fi lângă Nedelcu. Filip? Ovidiu Popescu? O să vedem. În iarnă o să vreau un mijlocaș central cum îmi place mie. Nu prea văd în România unul care să îmi placă mie. Știu eu unul… dar să vedem. Nu îl mai iau pe Dan Nistor. Ce să facă? Să joace în locul lui Moruțan?” ponturi pariuri liga 1

Gigi Becali, despre strategia de transferuri. Câți bani cere pe Moruțan, după prestația cu Hermannstadt

Gigi Becali a avut și un mesaj pentru contestatarii săi. Patronul FCSB a explicat de ce cere sume exorbitante pe fotbaliștii tineri, Olimpiu Moruțan, Florinel Coman și Dennis Man:

„Cu strategia pe care o fac eu cu jucătorii, nu cred că deranjez pe nimeni, când spun 300, 700 e treaba mea. Și Man, și Coman, și Moruțan și Nedelcu, unul dintre ei va fi sigur vândut pe 30, 70, 100, poate să fie și mai mult. S-ar putea să nu iau, dar eu asta vreau. Dacă la mine o marfă face 70, eu niciodată nu o voi vinde la 35, o să o vând cu 10% mai ieftin, poate, dar eu nu vând cu 15%, pentru că mă cheamă Becali. Eventual o vând cu 120%! Cu Stanciu am demonstrat-o, cu fundașii centrali, cu Gardoș. Nu am trecut de 10 milioane pentru că nu am avut marfă de banii ăștia. Păi ce? Stanciu era de 10? Nu vreau să zic mai multe că se supără Stanciu.”

„Cine vrea să îl ia pe Moruțan, trebuia să dea 100 de milioane. Eu vreau să plătesc și 7 milioane salariu! O să o vedeți și pe asta. El va fi număr 10 și nimeni nu îl mai scoate din 10 pe el. Eu l-am luat să joace lângă Pintilii, dar mi-am dat seama că nu poate să joace decât acolo pentru că el e număr 10. M-am convins de asta și nu cred că îl mai scoate nimeni de acolo. Se va critaliza primul 11. Moruțan 10, Bizonul 9, Tănase 11 și Man 12!”

Becali a spus câți bani își dorește pe Florin Tănase, autorul unei duble în partida cu Hermannstadt„Dacă primesc o ofertă de 7-8 milioane pentru Florin Tănase, cred că o să îl dau. Adică îl dau! Dar Coman, Moruțan și Man o să negociez din 5 în 5 milioane, din 10 în 10 milioane.”

El a explicat și logica din spatele clauzelor de reziliere halucinante: „Eu nu vând realist, barcelonez sau milanez. Nu asta e marfa. Marfa e „fotbalist”. Eu nu vând pe prețuri românești. Eu vând pe preț european! Fiecare are opinia lui. E marketing, e adevărat, aveți dreptate. Dacă nu s-o întâmpla, n-o fi. Dar dacă se întâmplă, îmi pregătesc terenul. Voi de ce credeți că vreau să schimb clauza lui Moruțan? Să scrie presa străină: „Uite, domle, ce face Becali”. Asta e strategia mea. Dacă îi fac clauza 200 și iau 30% pe ea, nu înseamnă 60 de milioane de euro?”